SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

A doua victorie pentru naționala masculină a României la Campionatul European

Articol de - Publicat duminica, 03 septembrie 2023 19:37 / Actualizat duminica, 03 septembrie 2023 19:49

România a trecut ieri de Grecia cu 3-1 (25-16, 25-18, 23-25, 25-21) în Grupa D a Campionatului European, care se desfășoară la Tel Aviv, iar luni o întâlnește pe Franța, campioana olimpică.

România a intrat în partida cu Grecia, penultima de la Tel Aviv, având în spate o înfrângere clară cu Portugalia, 3-0, una la limită cu Israel, 3-2, și o victorie muncită în fața Turciei.

Începutul de partidă a fost unul entuziasmant, cu românii controlând jocul și reușind să se impună rapid cu 25-16. Partea a doua a curs tot în favoarea „tricolorilor", care au făcut din nou un set foarte bun, în care s-au impus cu 25-18. "Așa se începe un meci, sperăm să facem un joc la fel de bun și mai departe", a spus Sergiu Stancu la interviul de pe teren.

Grecia, care în meciurile precedente câștigase în fața Portugaliei cu 3-2 și fusese învinsă de Israel cu 3-2 și de Turcia cu 3-1, și-a ridicat nivelul jocului și, cu multă ambiție, a reușit să prelungească partida, impunându-se cu 25-23.

Echilibrul s-a păstrat și mai departe, chiar dacă România și-a construit un avantaj de câteva puncte, însă Grecia a revenit, iar finalul de set a fost unul intens, cu o bucurie amânată de decizia arbitrilor, însă până la urmă „tricolorii" s-au impus cu 25-21, încheind partida cu 3-1.

A doua victorie pentru naționala masculină a României la Campionatul European
Românii la intonarea imnului FOTO CEV

„Foarte bucuroși"

Alexandru Rață a fost cel mai bun realizator al României, cu 16 puncte. „Suntem foarte bucuroși că am reușit să câștigăm trei puncte importante, așteptăm și celelalte rezultate pentru a vedea dacă ne vom îndeplini obiectivul, acela de a ne califica în optimi de finală", a spus centrul Florin Bartha.

Cu victoria din partida cu Grecia, România a urcat pe poziția a doua, cu șase puncte, dar duminică mai era de jucat meciul dintre Israel și Portugalia.

Confruntare de cinci stele

România mai are o partidă de disputat la Tel Aviv, cea în compania Franței, campioana olimpică en titre, aceasta este programată luni, de la ora 17:00. În ultimele două zile ale grupei D se mai joacă Portugalia-Turcia (luni), Grecia-Franța (marți) și Turcia-Israel (marți).

Campionatul European este găzduit la această ediție de patru țări, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord și Israel. Fazele eliminatorii se vor disputa în Italia (Bari, Roma) și Bulgaria (Varna).

Program și rezultate România la Euro 2023

  • 30 august » România-Portugalia 0-3
  • 31 august » România-Israel 2-3
  • 1 septembrie » România-Turcia 3-2
  • 3 septembrie » România-Grecia 3-1
  • 4 septembrie, ora 17:00 » România-Franța

Lotul României pentru Campionatul European

  • Libero: Sergio Diaconescu (SCM U Craiova), Karol Kosinski (Rapid București)
  • Extreme: Mircea Peța (Steaua București), Daniel Chițigoi (ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, Polonia), Adrian Aciobăniței (Skra Bełchatów, Polonia), Marian Bala (Arcada Galați)
  • Coordonatori: Filip Constantin (Rapid București), Claudiu Dumitru (Steaua București)
  • Centri: Bela Bartha (Dinamo București), Andrei Butnaru (Arcada Galați), Robert Călin (SCM U Craiova), Ștefan Lupu (Corona Brașov)
  • Opus: Rareș Bălean (Dinamo București), Alexandru Rață (Tectum Achel, Belgia)
  • Staff: Sergiu Stancu – antrenor principal, Răzvan Parpală – antrenor secund

Citește și: 

Naționalele feminine ale Serbiei și Turciei luptă pentru titlul european
CAMPIONATUL EUROPEAN
Naționalele feminine ale Serbiei și Turciei luptă pentru titlul european
Una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei la Campionatul European a trecut prin clipe teribile
CAMPIONATUL EUROPEAN
Una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei la Campionatul European a trecut prin clipe teribile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează