SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

Calificare în semifinale » CSM București a ajuns în careul Challenge Cup la volei feminin

Bucurie de semifinaliste. Faleș (nr. 12), Majstorovici (6), Bacșiș (3) cu brațele ridicate după victoria cu 3-0, de aseară // FOTO Cristi Preda
Bucurie de semifinaliste. Faleș (nr. 12), Majstorovici (6), Bacșiș (3) cu brațele ridicate după victoria cu 3-0, de aseară // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2016 00:00

CSM București a ajuns aseară în careul Challenge Cup, a treia competiție europeană ca valoare.

La a treia participare în cupele europene, CSM București a reușit calificarea în semifinalele Challenge Cup. Aseară, echipa pregătită de italianul Francois Salvagni a scăpat repede de emoții și după mai puțin de 50 de minute, își adjudecase primele două seturi în fața echipei germane Wiesbaden. Exact cât avea nevoie pentru a ajunge în careul de ași după victoria categorică din tur, în Germania, 3-0!

Un pic de trac a fost în primul set, dar Roxana Bacșiș, Maria Karakașeva și coechipierele lor au rezolvat situația. Nemțoaicele au condus în permanență cu 5-6 puncte, până la al doilea time-out tehnic.

De la 12-16, CSM a avut o revenire senzațională, ieșind în evidență jocul excelent al liberoului Mihaela Ozun, al finlandezei Laura Pihlajamaki și al sârboaicei Jasna Majstorovici. Pihlajamaki a închis setul cu un atac puternic la 25-20.

Într-un singur sens

Nemțoaicele atât au putut. Setul doi a fost un galop al gazdelor, care au început cu 8-0! S-au distanțat la 16-7, 19-8 și totul s-a terminat la 25-14.

A mai fost ceva suspans pe debutul setului al treilea, după care bucureștencele s-au desprins decisiv: 13-6. S-a terminat 25-22. Hora bucuriei de la final pecetluia victoria "tigroaicelor", care visează acum la trofeu.

Campioana în semifinale!

CSM București își cunoaște echipa pe care o va înfrunta în penultimul act. Echipa turcă Bursa BBSK va înfrunta formația română în dublă manșă.

Bursa este a cincea forță din Turcia, cel mai puternic campionat din lume, după forțele Fenerbahce, Vakifbank, Galatasaray și Eczacibasi, toate angrenate în Liga Campionilor.

Bursa a câștigat sezonul trecut Challenge Cup, după setul de aur, în finala cu rusoaicele de la Uralocika Ekaterinburg. Primul meci va fi în Turcia, pe 9 martie, returul la București, pe 13 martie. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
merace
merace  •  07 Martie 2016, 14:54

Bravo! HAI ROMANIA!

1033095773388083
Constantin Caliman  •  27 Februarie 2016, 07:54

Bravo fetelor! Acum trei ani nimeni nu visa la o asemenea evolutie a echipelor CSM Bucuresti cu rezultate in Romania si in Europa! Haideti ca se poate! Ma bucur pentru voi! Bravo Romania! Bravo Bucuresti!

mickey13
mickey13  •  25 Februarie 2016, 12:02

Bravo fetelor! Nu conteaza ca-i a treia competitie europeana, conteaza ca ati atins semifinalele! Pacat ca nu-i niciun comentariu, ci 75% sunt despre scandalurile din fotbal, 20% despre scandalurile din alte sporturi si despre Halep ... "ca a gresit", " ca descoperitorul ei a profetit caderea", 9% despre fotbal (nu scandaluri) si 1% despre alte sporturi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează