SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Debut de gală » CVM Tomis începe a treia aventură în Liga Campionilor

Sergiu Stancu și Bojan Janici sunt pregătiți pentru duelul cu Piacenza
Sergiu Stancu și Bojan Janici sunt pregătiți pentru duelul cu Piacenza

Articol de - Publicat miercuri, 05 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 noiembrie 2014 22:16

Prezentă pentru al treilea an consecutiv în cea mai puternică întrecere europeană din voleiul masculin, CVM Tomis Constanţa joacă tare. Campionii şi-au propus să celebreze zece sezoane în cupele europene cu o calificare spectaculoasă din grupele Ligii Campionilor, dar misiunea nu se anunţă prea uşoară, iar debutul este de foc.

Elevii lui Martin Stoev joacă în această seară, de la ora 21:30 (în direct la Digi24 Constanţa), în fieful italienilor de la Copra Ardelia Piacenza, marii favoriţi ai Grupei A. Chiar dacă vor da piept cu trei dintre jucătorii legendari ai Italiei, Samulele Papi, Hristo Zlatanov şi Valerio Vermiglio, constănţenii visează să dea lovitura şi să se întoarcă acasă măcar cu un punct.

"Va fi o luptă dură pentru calificare şi fiecare punct contează, aşa că mergem la Piacenza să ne jucăm şansa", a spus internaţionalul român Andrei Spînu. "Pe hîrtie, Piacenza are cel mai bun lot şi pare favorită, dar vom juca la victorie, pentru că doar aşa putem spera să obţinem ceva", a adăugat antrenorul bulgar Martin Stoev.

Pentru doi dintre jucătorii Tomisului va fi o partidă specială, Ventzislav Simeonov şi Andrei Zhekov evoluînd în trecut la Piacenza. De altfel, primul a contribuit la cea mai mare performanţă din istoria clubului italian, prezenţa în finala Ligii Campionilor din 2008. În celălalt meci din grupă se întîlnesc azi, de la ora 19:00, Dragons Lugano (Elveţia) şi Knack Roeselare (Belgia).

Trend ascendent
Pentru a se califica în faza următoarea a competiţiei, CVM Tomis trebuie să termine cel puţin pe locul secund în Grupa A, dar să nu aibă aibă cel mai slab punctaj dintre cele care au încheiat pe această poziţie. Constănţenii speră să continue trendul ascendent din ultimele două sezoane, cînd au obţinut 4 puncte la debut şi 9 puncte anul trecut.

În plus, gruparea de pe Litoral a fost la un pas să joace finala CEV, pierzînd în faţa francezilor de la Paris Volley la setul de aur. "Ieşirea din grupele Ligii Campionilor ar fi mai valoroasă decît cîştigarea trofeului în altă cupă europeană", a mărturisit Spînu.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează