SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP / CVM TOMIS CONSTANŢA-AZS POLITECHNIKA VARŞOVIA 2-3

Final ratat » Tomis Constanţa a pierdut la mustaţă duelul cu polonezii, după ce a condus cu 2-1

Maizo a fost unul dintre cei mai buni jucători ai constănţenilor Foto: Telegraf (Constanţa)
Maizo a fost unul dintre cei mai buni jucători ai constănţenilor Foto: Telegraf (Constanţa)

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 21:56

Prezenţi pentru a doua oară în trei ani în semifinalele Challenge Cup, constănţenii au visat frumos, dar au încheiat în genunchi duelul cu polonezii de la AZS Politechnika Varşovia din manşa tur, desfăşurat aseară, pe teren propriu. Încurajată de peste 1.000 de fani, CVM Tomis a pornit poticnit şi a pierdut primul set, dar a revenit spectaculos.

Conduse de kenyanul Philip Maiyo, gazdele au remontat şi au cîştigat următoarele două seturi, chiar dacă l-au pierdut pe coordonatorul Blanco, accidentat. Cînd toţi aşteptau victoria şi se gîndeau la retur, polonezii şi-au revenit din pumni şi au egalat, graţie serviciilor ca din tun trimise de uriaşul de 2,15 m, Marcin Nowak. Tie-breakul a fost dramatic, dar oaspeţii au avut nervii mai tari şi s-au impus cu 3-2 (25-20, 21-25, 23-25, 25-18, 15-11). "Am fost aproape să cîştigăm, dar polonezii au jucat mai bine pe final. Nu renunţăm şi mergem la Varşovia să împingem calificarea în setul de aur", a spus brazilianul Everaldo Silva, completat de antrenorul grupării de pe Litoral, Jorge Cannestracci: "S-a jucat volei la nivel inalt, dar seviciul polonezilor a făcut diferenţa. Nu renunţăm, luptăm pînă la final!". Returul este programat sîmbătă, la Varşovia, CVM Tomis fiind obligată să cîştige pentru a disputa setul de aur, decisiv pentru calificare.

Blanco, fractură la mîna dreaptă
Coordonatorul constănţenilor, Juan Carlos Blanco, s-a accidentat grav în setul secund, la scorul 13-10, şi nu a mai putut reintra, chiar dacă a primit îngrijiri pe marginea terenului. Internaţionalul venezuelean a plecat rapid spre spital, unde a făcut o primă investigaţie, verdictul medicilor fiind dur: fractură de metacarpiene la mîna dreaptă. În aceste condiţii, constănţenii nu-l vor mai putea folosi în actualul sezon, singura variantă de înlocuire fiind moldoveanul Marin Lescov.

"Puteam să cîştigăm, chiar cu 3-1, dar polonezii au demonstrat că sînt mai buni. Au prima şansă, dar mergem în Polonia să cîştigăm"
Radu Began, căpitan CVM Tomis

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
xstream
xstream  •  15 Martie 2012, 05:00

haideti baieti ca puteti!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează