SPORTURI  »  VOLEI  »  OPTIMI CE

FOTO România a pierdut la mare luptă „optimea” cu Franța » Parcurs lăudabil al „tricolorelor” la Campionatul European de volei feminin

Articol de - Publicat sambata, 26 august 2023 21:09 / Actualizat sambata, 26 august 2023 21:15

România a fost învinsă de Franța, scor 1-3 (23-25, 16-25, 25-21, 23-25), în „optimile” Campionatului European de volei feminin.

  • Franța va juca în sferturile de finală împotriva câștigătoarei dintre Italia și Spania.

Româncele au început emoționate, cu presiune pe umeri, au fost conduse și cu cinci puncte, dar după două time-out-uri ale antrenorului spaniol Guillermo Naranjo, care le-a oferit momente de respiro și de reflecție, s-au conectat la ritmul meciului.

Au construit mai bine și grație acțiunilor lui Elizabet Inneh și serviciilor-bombă ale Adelinei Ungureanu, România a trecut la conducere cu 17-14. Unul dintre serviciile româncei a atins 91 km/h.

FOTO. Cele mai tari imagini din duelul Franța - România

+9 FOTO

Emile Rousseaux a făcut unele schimbări și echipa din Hexagon a revenit în joc, 22-21. Finalul de set a fost intens, cu Franța reușind câteva atacuri inspirate, ceea ce a adus o minge de set, dar extrema Rodica Buterez a anulat-o. Până la urmă tot ea a lovit mingea în out la următorul punct și Franța, marea favorită meciului, s-a impus la limită cu 25-23.

10 punctea reușit în primul set opusul Elizabet Inneh pentru România

Un set mai slab al României

Scenariul a fost în mare parte același și în partea a doua a întâlnirii din Palazzo Wanny din Florența, Franța a început în forță și a ținut-o pe România la distanță de cinci-șase puncte. Din păcate, "tricolorele" nu au mai reușit revenirea. Voleibalistele din Hexagon au închis parțialul cu 25-16 grație serviciilor puternice ale uneia dintre jucătoarele de top ale Franței, opusul Lucille Gicquel.

99 km/ha fost viteza cea mai mare cu care a servit franțuzoaica Helena Cauzete în setul al doilea

„Tricolorele” au schimbat foaia, intrând mai bine în „felia” a treia a meciului din optimi de finală. Au condus cu 5-1. 6-3, 9-5, 10-13. Blocajul a funcționat mai bine, Dalia Vîrlan le-a incomodat pe franțuzoaice cu felul ei de a se apăra și cu serviciile sale bine plasate.

Franța a revenit încet-încet la jocul în forță din partea a doua și s-a apropiat periculos la 15-13. Dar nu a reușit să egaleze pentru că româncele au fost inspirate și în teren și la challenge și au refăcut distanța de cinci puncte, 18-13.

Moment în care Emile Rousseaux le-a chemat la bancă pe jucătoarele sale. S-a ajuns la 20-17, iar antrenorul spaniol al României a cerut și un timp de odihnă, mai mult pentru a le liniști pe voleibalistele sale. A mai cerut unul la 23-21 în același scop. Lucille Gicquel a trimis un serviciu în fileu, iar Ungureanu a adus primul set pentru România cu 25-21.

5 blocaje decisivea reușit România în setul al treilea față de 3 ale Franței

Au luptat până la capăt

Echilibrul a caracterizat începutul setului al patrulea, cu România luând prim-planul în câteva rânduri. Elizabet Inneh a început să lovească din nou decisiv, iar privirea Adelinei Ungureanu spunea totul despre determinarea româncelor de a ajunge din nou într-un set decisiv. Avuseseră trei partide în grupe cu un astfel de deznodâmânt, în timp ce Franța doar unul.

România a condus cu 10-7, 14-9, 15-10, dar Franța a revenit spectaculos la 15-15. Naranjo le-a scos-o din teren pe Inneh și pe Axinte introducându-le pe Radu și pe Zadorojnai, dar schimbările nu au funcționat, iar Franța a trecut la conducere cu 18-15.

Nu a fost ușor, România este o echipă tare, s-a apărat bine, dar mă bucur că am reușit până la urmă să le învingem. Sunt foarte obosită!
- Lucille Gicquel

După un punct lung, Rodica Buterez a reușit să strângă scorul 18-17, dar apoi a ratat serviciul și Franța avea șansă să se distanțeze. S-a făcut 19-18 grație inspirației ridicătoarei Larina Axinte. Căpitanul Cauzate a apărut când era nevoie de ea și a făcut 20-18. S-a ajuns la 23-21. 24-23. Franța nu a mai clipit și s-a calificat în sferturi de finală după ce s-au impus în setul al patrulea cu 25-23 și în partidă cu 3-1.

România se oprește în optimi de finală, la fel cum a făcut-o în 2019, dar mult mai bine ca în 2021, când nu a depășit faza grupelor.

FINAL. Franța - România 25-23, 25-16, 21-25, 25-23

  • Conduse cu 13-7 în primul set, „tricolorele” au avut o serie senzațională, 8 puncte consecutive!
  • Finalul setului inaugural le-a aparținut franțuzoaicelor. Câteva servicii în forță, la limită, au făcut diferența
  • În pauza dintre setul 2 și 3, selecționerul României, Guillermo Naranjo Hernandez, atrăgea atenția asupra debuturilor slabe de set. „Tricolorele” au ascultat atent și au condus cu 5-1.

7este cel mai bun loc ocupat de Franța la un Campioant European, la ediția din 2021, naționala din Hexagon participând la 9 ediții din cele 33 disputate până acum

Tabloul complet al optimilor de finală la Campionatul European de volei feminn: 

  • Olanda - Elveția 
  • Bulgaria - Slovacia 
  • Serbia - Suedia 
  • Cehia - Ucraina 
  • Italia - Spania 
  • Franța - România 
  • Turcia - Belgia 
  • Polonia - Germania

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Supercupa României își cunoaște prima finalistă » CSM București, victorie autoritară în semifinala cu CSM Târgu Jiu!

Canoistul Cătălin Chirilă, argint la Campionatele Mondiale de la Duisburg și calificare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
MaxiP
MaxiP  •  27 August 2023, 14:11

Prestatie decenta la European, felicitari! Asta contrar rezultatelor ingrijoratoare dinainte de turneu. Cred ca au fost cateva momente in care se putea intoarce meciul contra Frantei, un sfert de finala chiar ar fi fost o performanta complet neasteptata, dar per ansamblu e bine, un pas mare inainte si cred ca un rezultat de moral. Speram sa reuseasca si baietii o performanta macar asemanatoare, sunt mai inconstanti, dar au potentialul sa faca si ei optimi de finala.

blackseacoast
blackseacoast  •  26 August 2023, 22:19

Eterna eliminare.

sibman
sibman  •  26 August 2023, 21:58

Pacat de setul 4. Am avut 15-10 si puteam impinge meciul in decisiv. Dar....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează