SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

UPDATE România va întâlni Franța în optimile de finală » „O să luptăm, meciul va fi la fel de intens”, spun jucătoarele ”tricolore”

Jucătoarele române felicitându-se după un punct reușit Foto Imago
Jucătoarele române felicitându-se după un punct reușit Foto Imago

Articol de - Publicat miercuri, 23 august 2023 21:30 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 21:38

Naționala României a încheiat grupa B pe locul al treilea și și-a aflat adversara din ”optimile” Campionatului European: Franța, ocupanta poziției secunde în grupa D. Bulgaria a învins azi Elveția, stabilind ordinea locurilor

Reprezentativa României o va înfrunta pe cea a Franței sâmbătă, 26 august, la Florența, în optimile de finală. ”Tricolorele” și-au păstrat locul al treilea în grupa B, după ce în această seară Bulgaria a învins Elveția cu scorul de 3-1 (21-25, 25-23, 25-17, 25-13), și astfel o vor întâlni pe ocupanta poziției secunde din grupa D.

Nu avem preferință, poate fi oricine! Cu siguranță putem vrem să arătăm că putem lupta în continuare, indiferent cine va fi adversarul nostru”, spunea opusul Iuna Zadorojani.

„Nu am niciun adversar favorit pentru optimile de finală, în celelalte grupe sunt echipe foarte puternice cu care ne vom întâlni indiferent pe ce loc am termina și sincer implicarea noastră trebuie să fie la fel pentru că va fi un meci la fel de intens”, adăuga ridicătoarea Marisa Radu.

Naționala României jucase marți ultimul meci din Grupa B, care se dispută în Italia, a Campionatului European, fiind învinsă dramatic de selecționata Bulgariei după cinci seturi, (26-24, 18-25, 25-17, 22-25, 15-12). Acum însă jucătoarele se concentrează pe următoarea etapă, optimile de finală.

Având calificarea în optimile de finală rezolvată, jucătoarele antrenate de Guillermo Naranjo Hernández împreună cu Radu Began și Sotiris Gkotsis și-au dorit mult să încheie grupa cu un succes. Și pentru a urca pe locul 2, dar și pentru că asta își propun la fiecare partidă jucată.

Într-adevăr, Bulgaria este o echipă mai bine cotată decât noi, dar asta nu însemna că venim aici ca să pierdem, am venit să luptăm și să câștigăm, chiar dacă, să spunem, obiectivul a fost îndeplinit”, a spus după meci Iuna Zadorojnai.

„Ne-am calificat în următoarea etapă, chiar ne-am dorit să câștigăm acest meci”, a subliniat ea.

Iuna Zadorojnai: „Ne-am luptat pentru fiecare minge”

Ne-am luptat, da, pentru fiecare minge, am avut momente mai sus, mai jos, cam oscilăm, dar o să lucrăm în continuare, o să muncim și o să fie mai bine”, asigură Zadorojnai.

Indiferent pe ce loc terminăm trebuie să muncim la fel de mult. Într-adevăr, ar fi fost mai bine să încheiem pe locul 2, dar noi, ca și colectiv, ca echipă, mergem liniștite și cu capul sus pentru că am dat tot ce am avut mai bun”, a completat ridicătoarea Marisa Radu.

„Venim după patru meciuri jucate, se resimte oboseala, a fost un duel intens, fizic și psihic, iar în teren s-a luptat până la ultimul punct”, a adăugat ea.

”Tricolorele” au revenit de la 0-1 și 1-2 la seturi, forțând un al cincilea set, arătând și mobilizare extraordinară, dar și momente mai puțin inspirate.

Din cele cinci partide disputate, trei s-au întins pe maximum de seturi. „Cred că ne-am obișnuit să jucăm cu presiune și s-a văzut în această recuperare, chiar dacă nu am reușit să finalizăm”, a mai spus Iuna.

Suntem obosite, cu siguranță, mai mult fizic decât psihic pentru că suntem foarte fericite să fim aici și abia așteptăm să jucăm următorul meci – Iuna Zadorojnai

Marisa Radu: „Este important să nu te demoralizezi”

Este foarte important să nu te demoralizezi, noi nu ne-am demoralizat, e o vorbă care spune: luptăm până la ultimul fluier”, încheie Marisa Radu.

Clasament Grupa B

EchipăMeciuriVictoriiÎnfrângeriPuncte
1. Italia44012
2. Bulgaria51111
3. ROMÂNIA5237
4. Elveția5236
5. Bosnia-Herțegovina5235
6. Croația4041

Citește și: 

România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!
CAMPIONATUL EUROPEAN
România încheie grupa B a Europeanului cu o înfrângere » 2-3 dramatic în fața Bulgariei!
Diana Vereș și Raisa Ioan, după victoria cu Bosnia: „Le mulțumim românilor, simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Diana Vereș și Raisa Ioan, după victoria cu Bosnia: „Le mulțumim românilor, simțim sprijinul lor, de aici, de acasă, de oriunde sunt!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează