SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

FOTO Să facem cunoștință: echipa națională de volei a României! Tricolorele debutează azi la Campionatul European: primul meci e cu Turcia

Echipa României la turneul Golden League din acest an // FOTO Marius Ionescu +7   FOTO
Echipa României la turneul Golden League din acest an // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 11:45 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 11:58

Ce hobby-uri au fetele, ce porecle, care este media de vârstă a „tricolorelor”, cine este „Gulliver” și cine „pitica” din prima reprezentativă a naționalei feminine de volei a României.

Naționala feminină a României va debuta azi (ora 20:30, TelekomSport), la Cluj Napoca, în grupa D a Campionatului European. După 58 de ani, România găzduiește din nou un campionat continental. Clujul este, de fapt, coorganizator, celelalte trei grupe urmând să aibă loc la Zadar, Belgrad și Plovdiv.

Într-o grupă cu Turcia, vicecampioana Europei, Olanda, locul 4 la ultimul Campionat Mondial, Ucraina, Finlanda și Suedia, echipa pregătită de italianul Luciano Pedulla sper să aibă evoluții cât mai bune și să treacă de faza grupelor.

De la Gucci la Pufi, de la Pitzy la Gigi

14 jucătoare vor întâlni în această seară, de la ora 20:30, Turcia, a doua favorită la câștigarea titlului european, după Serbia. Turcia a anunțat că vizează aurul continental, bucurându-se de o generație foarte bună, dar și de un antrenor pe măsură: italianul Giovanni Guidetti.

Până atunci, Gazeta va face cunoștință cu jucătoarele din prima reprezentativă și vă introduce în atmosfera unei naționale cu o medie de vârstă de doar 22 de ani și șase luni.

Lotul României

Alexia Căruțașu (18 ani) joacă pe postul de universal pentru Galatasaray Istanbul. Îi place să petreacă timpul cu familia, iar la pasiuni baschetul e pe primul loc. Poreclă: „Gucci"

18ani, două luni și 8 zile va avea Alexia Căruțașu în ziua debutului cu Turcia, fiind cea mai tânără româncă din lot. La polul opus, căpitanul Diana Balintoni are 33 de ani, 3 luni și 30 de zile

Diana Balintoni (33 de ani) joacă pe postul de coordonator, va evolua pentru Poli Timișoara în liga a doua. Îi plac călătoriile și iubește animalele, în special câinii.

Diana Ariton (23 de ani) joacă pe postul de centru. Continuă în acest sezon cu CS Medgidia. Îi place shoppingul, dar și să se distreze cu prietenii. Poreclă: "Ari"

1,90metri au Diana Ariton și Daiana Roman, cele mai înalte jucătoare din lotul României pentru Euro 2021

Petruța Orlandea (22 de ani) centru, s-a transferat la CSM Târgoviște. O pasionează biologia și adoră să stea cu prietenii la o cafea bună.

Alexandra Ciucu (25 de ani) libero, a rămas la Știința Bacău. Îi plac vacanțele, dar nu se plictisește niciodată nici la cumpărături. Poreclă: „Pitzy".

+3 FOTO

Sorina Miclăuș (22 de ani), extremă, a revenit la Volei Alba Blaj. Îi place să picteze, dar mai ales să cânte la chitară. Poreclă: „Gigi".

Rodica Buterez (22 de ani), extremă, rămâne la campioana CSM Târgoviște. Studiază psihologia și îi plac ieșirile împreună cu prietenii. Poreclă: „Rodi".

Adelina Ungureanu (21 de ani) extremă, s-a transferat la Yamamay Busto Arsizio (Italia). Îi place să călătorească, să citească, să înoate, iar de curând a descoperit caiacul sau paddle-ul pe lac. Poreclă: „Ade".

2românce joacă în afara României: Alexia Căruțașu (Galatasaray Istanbul) și Adelina Ungureanu (Yamamay Busto Arsizio)

Adriana Matei (23 de ani) extremă, s-a transferat la campioana CSM Târgoviște. E înnebunită după beachvolei.

Denisa Ionescu (19 ani) joacă pe postul de centru, s-a transferat la Dinamo București. Este pasionată de marketing. Poreclă: „Pufi".

Daiana Roman (23 de ani) centru, s-a transferat la Volei Alba Blaj. Când are timp liber nu ratează nicio carte bună, îi place să savureze o cafea bună cu prietenii. Poreclă: „Dixie".

Andra Cojocaru (19 ani), libero, a rămas la Rapid București. Îi place biologia, dar și animalele de companie. Este cea mai scundă dintre „tricolore" la cei doar 1,60 metri.

2debutante va avea România la Campionatul European. E vorba de Andra Cojocaru și Georgiana Popa

Georgiana Popa (18 ani) extremă, va juca tot pentru CSM Lugoj. Îi plac foarte mult călătoriile în țările exotice. Poreclă: „Geo".

Marina Cojocaru (29 de ani) s-a transferat la Știința Bacău. Îi place foarte mult să picteze și să petreacă timpul cu familia.

Iuna Zadorojnai (20 de ani) universal, a rămas la Rapid. Îi place psihologia, să vizioneze filme și să citească. E rezervă pentru Euro 2021. Poreclă: „Jun".

Programul meciurilor echipei României

18 august20:30România-Turcia
21 august20:30România-Suedia
22 august20:30România-Olanda
24 august20:30România-Finlanda
25 august20:30România-Ucraina

Citește și alte știri despre volei:

Căpitanul României, dialog cu GSP înainte de Campionatul European de Volei: „Să arătăm de ce suntem în stare!”

Mesaj categoric înainte de România - Turcia la volei: „Vrem să obținem o medalie!”

FOTO Cluj, capitala frumuseții » Cele mai frumoase 6 voleibaliste de la Campionatul European

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează