FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TRINIDAD & TOBAGO 4-0

VIDEO Cartoon Network pe viu » România a învins Trinidad&Tobago la scor de Cupa Caraibelor, 4-0

Mingea deviată de Cyrus l-a întins inutil pe portarul din Trinidad, iar copiii din tribune s-au distrat la un autogol haios al caraibienilor +2   FOTO
Mingea deviată de Cyrus l-a întins inutil pe portarul din Trinidad, iar copiii din tribune s-au distrat la un autogol haios al caraibienilor

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 05 iunie 2013 01:02

O audienţă formată în majoritate din şcolari a înlocuit desenele animate urmărite la tv cu un show live: Marica şi compania i-au încîntat într-un meci amuzant cu adversari plecaţi parcă într-un itinerariu de vacanţă prin Europa.

O mare de copii ocupă primul inel. Copertina e trasă, acoperişul seamănă cu cel de la Circul Globus. "Tati, cu cine jucăm?", ţopăie un puşti pistruiat, cu zulufii ieşind de sub şapca tricoloră. "Cu Trinidad&Tobago!", răspunde părintele, încurcat. "Din ce ţară vin, tati? Am auzit de ei la Cartoon Network!".

Atmosfera e de stadion suspendat, fondul sonor e acaparat de chiote piţigăiate decupate din recreaţie. Iar oaspeţii sînt încîntaţi: ambientul e de Caraibe, terenul e încă pîrjolit, ca într-o deplasare în Antigua, echipele sînt citite pe fond muzical. Oare urmează un limbo, dansul clasic pentru insulele T&T?

De la Tom şi Jerry la Pinball
Pentru micuţi, T&T-ul e înlocuit de T&J: oaspeţii au nume de Tom şi Jerry! Zîmbim cînd auzim de Hoyte, chiar dacă-l cunoaştem din perioada Arsenal, Cornell şi Gay sînt şi ei pe listă. Pe teren, oaspeţii ne dau emoţii: ziariştii mototolesc deja foile cu glume pregătite de acasă! Carter îl depăşeşte mereu pe Raţ, noul fundaş al lui West Ham pare coborît dintr-un hamac.

Golurile lui Marica (30, 32) vin conform planului, dar prima reuşită e de Pinball. Copiii se bucură, e ca la stabilirea unui nou record în jocul de pe calculator!

Autogol de la "Hannah Montana"
Dacă audienţa rîde în hohote cînd jucătorii oaspeţi ratează cîte-o execuţie, toţi izbucnesc la autogol. "Trrrrrrei la zerrrro cu Trrrrinidad! Pentru oaspeţi a marcaaat, în proprie poaartă, Cyrus!". "Miley Cyrus, tati? Hannah Montana!?", exclamă, nedumerită, o fetiţă.

Numele marcatorului, identic cu al eroinei din serialele Disney Channel! Taţii puştanilor fac glume. "Lotul lui Trinidad va vizita hotelul lui Negoiţă după meci", spun steliştii. "Şi-apoi Înalta Curte!" e riposta "cîinilor".

Duhul lămpii şi fantoma Metaloglobus
Pînă şi Trinidad ne dă emoţii la cornere. Un fundaş central pluteşte, precum Duhul Lămpii din Alladin, şi-l încurcă pe Lobonţ. Îl cheamă Abu, are nume predestinat serialului animat!

La cealaltă poartă, Marica e mai precis. Încheie tabela cu hattrick-ul de 4-0, e diferenţa din jocul-şcoală cu Metaloglobus, 5-1! "Cît a costat amicalul ăsta?", încheie, întrebător, un părinte. "Vreo 200 şi ceva de mii de euro!", vine răspunsul. "Mai bine jucau revanşa cu Metaloglobus! Măcar ăia ne-au dat gol!".

Marica e pe val!
După 3 goluri înscrise cu Metaloglobus, atacantul lui Schalke a repetat aseară performanţa. Marica a ajuns la 21 de goluri înscrise pentru România, intrînd top 10 marcatori all-time al "tricolorilor", la egalitate cu Iordănescu, Dudu Georgescu, Răducioiu şi Cămătaru.

Exotici şi egoişti
La singurul corner avut în prima repriză, 7 jucători oaspeţi au fugit în careul lui Lobonţ. A durat aproape un minut, vreme în care caraibienii s-au certat serios spre amuzamentul "tricolorilor" şi arbitrului, pînă cînd unul din ei "s-a îndurat" să execute. Următorul meci al "tricolorilor" e cu Slovacia, amical la Bucureşti pe 14 august.

"Domnul Piţurcă n-a părut afectat de ce s-a întîmplat în justiţie. Tot ce se petrece acum afectează fotbalul românesc. Atît ne-ar mai trebui, retrogradarea Stelei! Nu vreau să mă gîndesc la aşa ceva" (Ciprian Marica)

"A fost un meci folositor, în care mi-am adus aminte de perioada la Rapid pentru că am jucat iar în cuplu cu Nicolae Grigore" (Costin Lazăr)

"N-am avut în faţă un nume, dar a ieşit bine. Mă bucur mult pentru Marica şi pentru moralul său" (Răzvan Raţ)

"Hoban s-a integrat bine, am fost mulţumit de Nicolae Grigore şi n-am înţeles de ce fanii l-au fluierat pe Stancu" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Ştefan Radu e un jucător valoros, dar asta e situaţia dacă a decis să nu mai vină la lot. El a cam ţinut ascunsă intenţia sa în trecut, ba că e accidentat, ba că are probleme" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Nu comentez despre decizia de condamnare dictată la Înalta Curte. E o problemă privată" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Dacă aş avea putere, i-aş transfera peste hotare pe toţi jucătorii din ţară, să scape de tot acest haos din ţară. Un salariu de 2.000 de euro pe lună poate să cîştige şi un ospătar la un local select" (Gabriel Torje, mijlocaş România)

11 ani trecuseră de cînd un "tricolor" nu mai reuşise un hattrick: Contra, în 2002, la 7-0 cu Luxemburg

574320-romania-trinidad-4-0.jpg

Citește și:

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Nationala
România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
Euro 2024
Sârbii au izbucnit la adresa lui Bellingham » Gestul englezului, taxat aspru: „Rușinos! Marii fotbaliști nu fac așa ceva”
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP
Nationala
FRF, mână-n mână cu politicul și la Euro! » Burleanu n-a uitat cine l-a „uns” ca să ajungă șeful fotbalului românesc. Cadrele surprinse de reporterii GSP

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”


Comentarii (38)
lumpy666
lumpy666  •  06 Iunie 2013, 21:38

ACUM SE VEDE DEJA CLAR "RIO",SI LA CAMPIONATUL MONDIAL O SA SPULBERAM PE TOTI CEI CARE O SA AIBA CURAJUL SA INTRE CU NOI PE TEREN........!!!!!

flavoneus
flavoneus  •  05 Iunie 2013, 23:32
Postat de paiazze pe 05 Iunie 2013, 08:21

Corect. Pe de alta parte, uite in ce echipa juca Raducioiu, cand ne bateam de la egal la egal cu majoritatea marilor forte, si uite de ce echipa are parte Marica...

nu tine asta, daca echipa era de vina ca nu marcheaza marica, dadea goluri, sau macar juca, meci de meci in Germania

l.elena
l.elena  •  05 Iunie 2013, 15:24

Prost articol !!!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează