TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Alergăm la Maraton Raiffeisen, ne întâlnim cu trupe rock la Romanian Rock Meeting şi vizionăm animaţii la Festivalul de Film Anim’est

Weekend-ul acesta suntem activi alergand la maraton, jucand fotbal sau dand la pedale prin Bucegi si ne relaxam la expozitii de arta contemporana si animatii!
Weekend-ul acesta suntem activi alergand la maraton, jucand fotbal sau dand la pedale prin Bucegi si ne relaxam la expozitii de arta contemporana si animatii!

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 07 octombrie 2011 10:15

SPORT

1. Maraton Internaţional Raiffeisen Bucureşti, 8-9 octombrie

Weekend-ul debutează cu maratonul internaţional Raiffeisen în zona Palatului Parlamentului (Piaţa Constituţiei). Competiţia este acreditată international, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii şi afiliată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale) iar editia 2011 va găzdui în continuare Campionatul Naţional de Maraton al Federaţiei Române de Atletism.

Totodată, cei care se vor prezenta la linia de start au şansa de a construi un viitor eco. Prin simpla participare la cursa populară - 4 km, maraton ştafetă - 4 pers X 10 km, semi-maraton - 21 km, maraton - 42 km, un puiet va fi plantat în Pădurea Copiilor. Află mai multe despre eveniment aici !

2. eXplore Dance Festival, 1-16 octombrie, Bucureşti

În zilele răcoroase de toamnă nu sta în casă, ci încălzeşte-te dansând într-un stil neconvenţional ! Festivalul de dans contemporan eXplore Dance Festival se desfăşoară anul acesta la MNAC, Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara. 30 de spectacole, 21 filme de dans, 8 workshop-uri, 5 lecture-uri, o masă rotundă, precum şi un program internaţional intens de coaching pentru tineri coregrafi şi activităţi din cadrul proiectului european Jardin d’Europe – cu alte cuvinte, două săptămâni pline de dinamism şi creativitate. Pentru vizualizarea programului complet, intră aici.

3. Turul Bucegilor pe MTB, 7-9 octombrie

Încă o competitie destinată deţinătorilor de mountainbike are loc în acest sfârşit de weekend. Turul Bucegilor propune plecarea pe MTB-uri din Bran cu trecere prin Diham, Buşteni, Cota 1400, Scândurari, Moeciu cu revenire în Bran. Traseul are o lungime de 92 km, dar cei care nu se simt în stare să termine cursa au puncte de exit pe parcurs. Dacă un mountainride e şansa ta de a câştiga energie, te poţi înscrie aici.

4. Cupa Cartierelor la Fotbal 2011

Jocul la colţul blocului devine serios! Primăria Capitalei şi Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu alte asociaţii, le dau ocazia echipelor de fotbal de cartier să se afirme incepând cu 24 septembrie şi până la 23 octombrie. Jucătorii trebuie să aibă vârste cuprinse între 18-35 de ani şi să aparţină sectorului în care se înscriu. Etapa municipală are loc pe 22-23 octombrie. Mai multe detalii despre regulile competiţiei, aici.

5. Red Bull Race Night, 8 octombrie, Obsession The Club, Cluj-Napoca

Pentru o noapte, Clubul Obsession din Cluj-Napoca se transformă într-un pitstop de Formula 1 adevărat. Pasionaţii de curse nebune sunt invitaţi la o întrecere contracronometru pentru a schimba pneurile în timp record. Bătălia se dă între echipe a câte doi, iar cei care se vor descurca cel mai bine sărbătoresc la sfârşit cu râuri de şampanie şi primesc premii-surpriză.


EVENIMENTE

1. Red Bull Art of Can, 1-23 octombrie, Bucureşti

O expoziţie cum rar ai mai văzut s-a pregătit la începutul lui octombrie în Piaţa George Enescu din Capitală. Cincizeci de opere de artă contemporană, realizate doar din aluminiul dozei de Red Bull, vor fi expuse până la sfârşitul lunii curente. Creaţiile inedite sunt realizate de artişti contemporani sau amatori de artă nonconformistă. Piesele alese au fost mai intâi evaluate de un juriu iar câştigătorii au fost anunţaţi pe 1 octombrie. Premianţii au fost recompensaţi pentru inventivitate cu excursii în New York, Veneţia şi Bilbao şi workshopuri sau intrări libere la muzeele de artă contemporană de acolo. Intrarea este libera.  Intră aici pentru a vedea fotografii cu operele lor.

2. Romanian Rock Meeting, 9 octombrie, Bucureşti

De data aceasta, concertele de rock de la Arenele Romane se transformă într-un prilej de socializare pentru fanii acestui tip de muzică şi idolii lor. Organizatorii au invitat Pain of Salvation, Von Hertzen Brothers,White Walls şi Goodbye To Gravity pentru a susţine un concert şi pentru a interacţiona în premieră cu publicul lor. Biletul costă 85 lei în perioada 15 septembrie - 8 octombrie 2011, 95 lei pentru biletele achiziţionate în ziua concertului, dar poţi să prinzi oferta SPECIAL-2 de 125 lei pentru tine şi prietenul tău (doar 50 bilete disponibile în acest regim). Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.

3. Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „ 100, 1.000, 1.000.000 de poveşti”, 8 octombrie, Bucureşti

Sâmbătă, teatrele din Bulgaria, Germania, Elveţia, Israel, Polonia, Slovenia şi România vor pune în scenă cele mai bune spectacole teatrale dedicate categoriilor de vârstă 0-3 ani şi 4-12 ani. Competiţia culturală va avea loc la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti, dar si la şcoli şi grădiniţe din Capitală. Actori, regizori şi companiile de teatru se întrec pentru Marele Premiu pentru cel mai bun spectacol, Premiul Superbebe acordat celui mai bun spectacol pentru 0 - 3 ani, Premiul pentru regie, Premiul pentru interpretare.

4. Deutsches Bierfest 30 sept. – 9 octombrie, Grozăveşti, Bucureşti

Sărbătoarea berii nu s-a terminat – cel mai mare festival de bere Oktoberfest are şi un frate mai mic, Deutches Bierfest. Începând cu 30 septembrie, timp de 9 zile, până târziu în noapte, amatorii de distracţie vor celebra viaţa alături de cele mai importante branduri de bere şi cei mai cunoscuţi artişti autohtoni. Vunk, Taxi, Timpuri Noi, Compact, Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis şi Hara vor acapara scena în perioada festivalului. Intrarea este liberă, în locaţia – zona Grozăveşti, restaurantul “La Jăratic”.


FILM

A. Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, 7-16 octombrie, Bucureşti-Cluj-Napoca-Chişinău

Cel mai important festival de animaţie din România se întoarce. Proiecţiile Anim’est vor avea loc în trei oraşe din ţară : Bucureşti, Cluj-Napoca şi Chişinău. În Capitală, Cinema Patria, Cinema Union şi Sala ArCuB vor fi gazdele evenimentului. Ca în fiecare an, în afara competiţiei anim’est pe secţiunile lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation şi Mozaic (rezervat proiecţiilor cu cele mai noi şi mai hot filme de animaţie ale momentului, premiate la festivalurile de film importante din lume), vor avea loc şi workshopuri şi seminarii de animaţie.

Cei prezenţi vor putea învăţa cele mai noi tehnici de animaţie şi vor avea ocazia să întâlnească animatori valorosi din domeniu. Petrecerile şi concertele dedicate invitaţilor şi publicului anim'est vor completa programul celor 10 zile de efervescenţă anim'est. Pentru detalii, intră aici.

B. Premiere

În acest weekend, cinefilii din toată ţara vor putea viziona trei noi pelicule: o dramă românească nominalizată la Cannes, ce marchează revenirea cuplului din "Eu când vreau să fluier, fluier" şi două filme de acţiune de la Hollywood, cu actori precum Robert de Niro şi Hugh Jackman în distribuţie.

1. Loverboy (Loverboy); cu: George Piştereanu, Ada Condeescu, Ion Besoiu

Titlul filmului este dat de "profesia" lui Luca (George Piştereanu), un tip arătos de 20 de ani, care seduce fete naive şi le pasează apoi reţelelor de prostituţie. El lucrează pentru proxeneţi pentru bani, însă după ce o cunoaşte pe exuberanta Veli (Ada Condeescu), de care se îndrăgosteşte, motivaţia sa nu mai e suficientă.

Acţiunea se desfăşoară vara, pe malul Dunării, iar în timp ce muzica se aude din maşinile luxoase, Veli fuge de acasă în patul lui Luca. Lipsa banilor îi pune însă pe cei doi într-o situaţie fără ieşire. Aşa cum spune şi motto-ul filmului, prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă.

2.  Pumni de oţel (Real Steel); cu: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly

Noul film al lui Hugh Jackman este o dramă despre box, plasată în viitorul apropiat. Luptele între oameni sunt declarate ilegale, pe motiv că sunt mult prea violente. Dar apetitul mulţimii nu se schimbă niciodată - oamenii vor să vadă meciuri de box.

Soluţia? Roboţi umanoizi de o tonă care devin gladiatori în ring pentru distracţia oamenilor. Charlie Kenton (Hugh Jackman) este un fost luptător care trebuie să supravieţuiască în această lume, antrenând un robot care să câştige toate meciurile. El descoperă că are şi un fiu de 13 ani despre care nu a ştiut până acum. Este necesar acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani.

3.  Killer Elite: Înfruntarea (The Killer Elite); cu: Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen

Inspirat din evenimente reale, filmul îl urmăreşte pe Danny Bryce (Jason Statham), unul dintre cei mai talentaţi agenţi de spionaj din lume. El îşi contactează vechea echipă pentru o misiune aproape imposibilă: salvarea fostului său mentor şi partener, Hunter (Robert De Niro).

Ei trebuie să se infiltreze în cadrul British Special Air Service (SAS), o unitate militară extrem de temută şi respectată. Misiunea băieţilor buni e clară: distrugerea unei grupări de soldaţi asasini din SAS şi a liderului lor, Spike (Clive Owen), înainte de declanşarea unei crize internaţionale.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează