TIMP LIBER  »  HOBBY  »  ZUMBA

VIDEO! Părerea specialistului: Zumba te scapă de inhibiţii şi de calorii, la orice vârstă!

Zumba - Uită de efort, alătură-te petrecerii!
Zumba - Uită de efort, alătură-te petrecerii!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 26 septembrie 2011 15:38

“Uită de efort, alătură-te petrecerii!” – cu acest motto Zumba, cea mai nouă formă de fitness non-conformist, a urcat pe scara popularităţii printre pasionaţii de sport.  Astăzi, sălile de fitness din România figurează Zumba în programul lor iar instructorii o recomandă ca armă în bătălia cu caloriile şi inhibiţiile de tot felul.

Zumba – 10000 de instructori în lume şi tot atâtea clase diferite

Cu peste 10000 de instructori în lume, Zumba s-a impus ca un mix între aerobicul tradiţional şi dansurile latino. Muzica folosită este una preponderent latino, pentru că iniţiatorul mişcării provine din Columbia, dar fiecare instructor îşi personalizează clasa. Astfel, două clase de Zumba ţinute de doi instructori diferiţi nu vor fi niciodată la fel!

“Poţi întâlni într-o clasă de Zumba trei generaţii: de la nepot la bunică”

Ana Georgescu, câştigătoarea locului III la concursul de gimnastică aerobică Romanian Cup Open 2009 şi instructor de Zumba la Centrul Wellness Bodyexprim din Bucureşti, combină ritmuri de merengue, salsa, reggaeton, samba şi hip-hop pentru o oră completă de Zumba.

Chiar dacă denumirile pot speria cursantul obişnuit, ea spune că “Lumea vine pentru a se simţi bine, pentru a dansa, pentru a se relaxa. Mişcările nu sunt ca în dansul sportiv, sunt mai aproape de dansurile tradiţionale, nu de competiţie. Se pretează tuturor.”  În plus, antrenoarea demolează mitul lipsei de condiţie fizică şi al vârstei înaintate ca impediment pentru o oră de mişcare ritmică: “Poţi întâlni într-o clasă de Zumba trei generaţii: de la nepot la bunică”.

Câştigul tău după Zumba: musculatură tonifiată şi până la 1200 calorii pierdute

Concret, Zumba este unealta ideală pentru slăbit şi tonifierea musculaturii. Arderile de calorii sunt foarte puternice find un antrenament oarecum bazat pe intervale.

“Fiecare persoană îşi dozează efortul după bunul plac. Poţi să acţionezi în mod special pe mişcările de fitness pentru tonifierea musculaturii sau te poţi pierde în vârtejul dansului dacă vrei să slăbeşti. În orice caz, se pierd între 500-1200 calorii. Eu pierd în jur de 1110 calorii/clasă”, a continuat instructoarea de la Bodyexprim.

Impresii înainte şi după Zumba

Prima oară poate fi intens. Începătorii se pot simţi mult în urma celorlalţi, există reţineri, anumite ritmuri pot da dureri de cap şi celui mai entuziasmat cursant (atenţie la samba!), dar “pe măsură ce participi din ce în ce mai mult la clase scapi şi de inhibiţii şi de orice altă temere. Prima dată nu mi s-a părut greu dar a durat ceva până m-am perfecţionat”, a mărturisit Ana despre începuturile ei ca instructor de Zumba.

Reporterul Gazetei Sporturilor a încercat pe propria piele metoda de fitness- cardio Zumba. Este distractiv, antrenant, arzi calorii cu zâmbetul pe buze şi pleci de acolo relaxat. Cum spune şi Ana Georgescu: “Dacă vreţi să slăbiţi, veniţi la Zumba. Dacă vreţi să vă simţiti ca la o mare petrecere, din nou recomand Zumba. Dacă vreţi să dansaţi, să vă destindeţi corpul, aici învăţaţi nişte mişcări mai puţin rigide decât în dansurile de societate, mult mai dezinvolte. Dacă vreţi să scăpaţi de inhibiţii, iarăşi Zumba. Sunt îndrăgostită de această activitate.”

Vezi în GALERIA VIDEO cum se distrează cursanţii la Zumba!

 

 

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează