TIMP LIBER  »  LUXURY  »  GADGET DE LUX

Aston Martin lansează CPT002, smartphone cu design futuristic şi funcţii de control pentru maşina ta sport

Smartphone de la Aston Martin si Mobiado sursa: fortunetaste.com +2   FOTO
Smartphone de la Aston Martin si Mobiado sursa: fortunetaste.com

Articol de GSP - Publicat joi, 11 august 2011 00:00 / Actualizat joi, 11 august 2011 15:45

CPT002 este numele de cod pentru smartphone-ul-concept realizat de Aston Martin în colaborare cu Mobiado, companie canadiană de telefoane de lux. Cu ecran transparent, realizat din cristale solide de safir şi margini din platină, CPT002 a făcut senzaţie la expoziţia de ceasuri de lux şi bijuterii BaselWorld, Suedia.

Touchscreen din cristale solide şi platină pe margini

Graţie materialelor din care a fost realizat, ecranul tactil este complet transparent în stand-by şi ia o nuanţă crem când este folosit. Laturile telefonului sunt singurele care par solide – create din platină, ele încorporează bateria, partea electronică  şi slotul de card SIM.  Designul minimal permite doar vizualizarea logo-urilor Aston Martin şi Mobiado, barelor de semnal (aflate în colţurile superioare ale ecranului) şi a trei indicatori de pagină de ecran, în partea de jos a telefonului.

Smartphone cu funcţie de siguranţă, GPS şi funcţie de deblocare a uşilor pentru maşina Aston Martin

Deşi deghizat ca smartphone, gadgetul funcţionează mai mult ca o telecomandă pentru orice maşină sport Aston Martin. Îndată ce şoferul se apropie de maşină, telefonul deschide automat uşile şi se conectează la calculatorul auto. Mai mult, mobilul permite postarea locaţiei curente (informaţie primită prin GPS) pe FourSquare şi primirea aceluiaşi tip de informaţie de la prieteni.

Şoferul poate instala camere foto în maşină conectate direct la telefon; la rândul lor, acestea vor transmite ca status update pe Facebook şi Twitter orice poză capturată, video sau informaţie despre locurile pe lângă care trece maşina în acel moment.

Producătorii s-au gândit la toate. Chiar şi la siguranţa utilizatorului, pentru care au adăugat o funcţie-bonus. CPT002 este dotat cu un sistem de supraveghere a acceleraţiei şi a altor parametri care ar putea indica probabilitatea unui accident. În funcţie de datele primite, airbagurile se pregătesc de declanşare iar centura se închide etanş.

Telefonul este momentan doar un concept.

Vezi în galeria foto cum poate arăta telefonul Aston Martin!

 


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează