TIMP LIBER  »  MUZICA&FILM  »  FILME DE OSCAR

Cărţile au eclipsat ,,La Luna” de Pixar, la Oscaruri. Vezi scurtmetrajul câştigător:„The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”!

„The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”
„The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”

Articol de GSP - Publicat luni, 05 martie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 martie 2012 10:12

Dacă ai putea să iei ceva cu tine pe o insulă pustie, ce ai alege? Şi dacă ar trebui să salvezi un singur lucru dintr-un incendiu sau o tornadă, care ar fi acela? De la această premisă porneşte scurtmetrajul câştigător la Oscar 2012, „The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, lăsând în urmă creaţia Pixar, „La Luna”.

Răspunsul la ipotetica întrebare se dovedeşte a fi o carte, pentru UN om; avuţiile de o viaţă sau bicicleta, pentru alţii. Chiar şi aşa, vieţile tuturor îşi pierd din culoare după dezastrul lăsat în urmă de o tornadă şi capătă încet, tonuri de gri. Însă Morris Lessmore nu este un om obişnuit. Cu cartea strânsă la piept, el descoperă drumul pavat cu cărţi spre o lume a lecturilor unde totul este posibil şi oricine prinde culoare.

Vezi în GALERIA VIDEO scurtmetrajul premiat cu Oscar, în varianta completă!

Aici cărţile te trezesc, te îmbracă, iar tu eşti părintele şi doctorul lor – la propriu. Ele ţi se încredinţează şi îţi caută aprobarea. Aici Morris descoperă că pentru a scrie, trebuie mai înainte să citească şi să fie unul de-al lor.

O producţie William Joyce şi Brandon Oldenburg, “ The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” este înţesat de alegorii şi trimiteri la uraganul Katrina, Buster Keaton şi Vrăjitorul din Oz.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează