FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  SFERTURI

FRF a anunțat când e tragerea la sorți pentru sferturile Cupei + care e noutatea

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României va avea loc luni, 8 noiembrie
Tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României va avea loc luni, 8 noiembrie

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 09:42 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 10:08

Federația Română de Fotbal a anunțat că tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României va avea loc luni, 8 noiembrie, de la ora 16:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe canalul de YouTube FRF TV.

Universitatea Craiova, Sepsi, Chindia FC Argeș și FC Voluntari sunt echipele din Liga 1 calificate în această fază. O echipă din L3, ACSO Filiași, două din L2, FC Buzău și Politehnica Timișoara, sunt și ele calificate în sferturile competiției.

Va exista o singură urnă pentru tragerea la sorți de luni, toate cele opt echipe urmând să fie extrase pe rând.

Spre deosebire de ediția precedentă, când „sferturile” s-au disputat în luna martie, duelurile sunt programate anul acesta. Partidele vor avea loc în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2021, într-o singură manșă eliminatorie.

Comisia de Disciplină a decis soarta lui FCSB! Echipa lui Iordănescu jr nu s-a prezentat la meciul cu Voluntari din Cupă
VOLUNTARI - FCSB
Comisia de Disciplină a decis soarta lui FCSB! Echipa lui Iordănescu jr nu s-a prezentat la meciul cu Voluntari din Cupă

Răzvan Burleanu anunță că vrea să schimbe formatul Cupei României

Răzvan Burleanu (37 de ani), președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat miercuri, la finalul Comitetului Executiv al FRF, că intenționează să schimbe formatul competițional din Cupa României.

Ultimele ediții ale Cupei României au stârnit un interes mai mic din partea granzilor din campionat, care au ales sacrificarea acestei competiții în detrimentul Ligii 1. Burleanu anunță că vor exista discuții pentru modificarea sistemului din Cupă, fără a oferi detalii despre ce ar presupune această schimbare.

„Am demarat un proces de colectare de date cu toți actorii din fotbalul românesc. O structură optimizată a Cupei va aduce mai mulți spectatori pe stadioane. Noua structură va ține cont și de modificările de la nivel european. Ca orice altă industrie, avem nevoie de decizii strategice, inclusiv atunci când vine vorba de schimbarea sistemului competițonal”, a spus Burleanu. 

VIDEO Mario Găman surprinde, după plecarea de la Filiași: „Dacă știam că sferturile se joacă anul acesta, probabil rămâneam”

Citește și alte știri din Cupa României:

Comisia de Disciplină a decis soarta lui FCSB! Echipa lui Iordănescu jr nu s-a prezentat la meciul cu Voluntari din Cupă

Burleanu anunță că vrea să schimbe formatul Cupei României: „Vom reuși să producem o satisfacție mai mare fanilor ”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
observator_federal
observator_federal  •  06 Noiembrie 2021, 14:02

În finala de anul trecut a Cupei, arbitrul Feșnic nu a acordat Craiovei penalty în finalul timpului regulamentar (dar le-a acordat unul nemeritat celor de la Astra, care au egalat la 1 în prima repriză). Și uite așa Craiova a avut o finală mult mai grea și doar jocul de excepție făcut de Nistor ne-a adus trofeul! ("Organizatorii" măcar cu atât s-au putut răzbuna, nu i-au dat lui Nistor titlul de fotbalistul meciului... Incredibil! Ce penibili!!)

observator_federal
observator_federal  •  06 Noiembrie 2021, 11:11

Ultima oară când FRF a venit cu o "noutate" în desfășurarea Cupei României a fost acum două ediții, când două echipe s-au calificat FRAUDULOS în finală sfidând regulamentele și fair-playul (Fcsb și Sepsi) - de fapt un troc penibil prin care "tăcerea" nedreptățitelor semifinaliste Dinamo și Iași a fost răsplătită cu supravie[uirea lor într-o ligă suplimentată subit cu 2 locuri! - icu iar finala a fost și ea marcată de "tradiționalele" erori de arbitraj... Faptul că finala a fost programată (subit!) înainte de finalul campionatului, a viciat și desfășurarea PlayOff-ului, Fcsb și Fcbt virtuale "europene" făcând figurație in meciurile cu CFR, echipa clujeană fiind împinsă de sistem spre un nou titlu... CINE VĂ MAI CREDE?

observator_federal
observator_federal  •  06 Noiembrie 2021, 10:56

FRF pare decisă să repete "performanțe" din trecut... Au fost ediții când nu se juca meci unic pe terenul echipei mai slab cotate, ci "sorții" stabileau și echipa gazdă. Ei bine în ediția 2013-2014, "sorții" au făcut ca FCSB să dispute TOATE MECIURILE în București (!!!) : 4-0 cu Avântul Bârsana, 2-0 cu ACS Poli Timișoara, 2-0 cu Oțelul Galați, 5-2 și 1-1 cu Dinamo în semifinale și FINALA CU ASTRA (pe Arena Națională) 0-0, 2-4 DUPĂ PENALTYURI. Cam penibil, nu?? Hai să vedem ce vor hotărî "sorții" pe 8 noiembrie pentru Universitatea Craiova!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează