FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - CRAIOVA 1-1 (3-1 LA PENALTY-URI)

Remiza amintirilor » Fostele glorii de la Dinamo şi de la Universitatea au făcut spectacol

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2010 00:00

În prologul "sfertului" de Cupă, fostele glorii de la Dinamo şi de la Universitatea au făcut spectacol pe gazon, deşi meciul s-a încheiat 0-0.

Chiar a mirosit a fair-play aseară în "Groapă". Chiar dacă la poza de grup un rătăcit craiovean a tras o înjurătură. Cum stadionul era cam gol, de la staţie a venit corecţia: "Opriţi-l pe individul ăla lipsit de respect!". Uvertură la partida de Cupă, foste glorii ale dinamoviştilor şi ale oltenilor au încins o miuţă a amintirilor, în ritm de jogging. Prima observaţie. Juveţii păreau mai supli. Doar Bîcu, cu părul lui alb, a dat senzaţia că ar putea să joace şi pe postul lui Moş Crăciun.

Dincolo, Augustin, Mihăescu şi Ciubotariu ar fi putut acoperi poarta. Lupescu şi-a luat numărul 10, ca să lămurească parcă dilema de la "naţională". A rezistat tot meciul. La fel ca Iftodi, într-o formă de invidiat.

Jean şi Denis la "cîini"
Chiar dacă au jucat ani buni la Steaua, Jean Vlădoiu şi Denis Şerban şi-au declinat identitatea: foşti şi mereu "cîini". Prunea a ieşit primul, după 10 minute. Se accidentase uşor, fiindcă oltenii nu au tras deloc la poartă. :) Pînă la pauză, gazdele au avut marile ocazii. În repriza secundă, Augustin Călin a scăpat singur cu Moraru. Dar Ţeţe a plonjat curajos, ca pe vremuri, stîrnind aplauze.

Forcing Moga - Ivan
Ultimele replici le-au avut tot gazdele. Au avut şi avantajul greutăţii după intrarea lui Movilă, care s-a tras la margine să nu strice gazonul. :) Moga, de parcă s-ar fi retras ieri, a arat terenul. Ocazia meciului: Moga pasă cu căcîiul, apoi Marian Ivan a trăsnit bara. Acelaşi Ivan, scăpat singur, însă nu l-a putut depăşi pe David. S-a terminat 0-0, dar au fost mai multe ocazii ca la Rapid - Steaua sau la CFR -Dinamo.

Dinamo - U Craiova    0-0
Dinamo: Prunea - Mihăescu, Ciobotariu, Cheregi, Selymes - Dragnea, Iftodi, Lupescu, Moga - Augustin, Vlădoiu. Au mai jucat: Moraru, Şt. Preda, M. Ivan, N. Vlad, D. Şerban, Tîlvan, Glonţ, Fl. Pîrvu, Movilă, C. Mirea, R. Viorel
U Craiova: V. David - V. Cojocaru, Papură, Mohora, Mitriţă - G. Popescu, Donose, Beldeanu, Săndoi - Ov. Stîngă - Bîcu. Au mai jucat: Ciurea, S. Cristescu, M. Sava, A. Călin, M. Iordache, Luţu, A. Pigulea, I. Dragomir, Calafeteanu, V. Iliescu, Mogoşanu, V. Ionescu

Politeţe cu măsură
După meciul de Old-Boys, majoritatea componenţilor Universităţii au fost invitaţi de către oficialii lui Dinamo să vadă meciul de la tribuna a II-a, lîngă masa presei, acolo unde iau loc de obicei unii dintre cei mai virulenţi suporteri alb-roşii. Gloriile alb-albastre au fost primite cu aplauze de fanii dinamovişti, însă problemele au apărut cînd au început să-şi facă apariţia suporterii cu abonament în acel sector. "Bătrînii" Craiovei au fost nevoiţi să elibereze scaunele pentru ca ultraşii respectivi să-şi ocupe locurile plătite. (Eduard Apostol)

GLUMA SERII
"Să-i urăm <Bun venit!> lui Silvian Cristescu la revenirea pe stadionul pe care-l iubeşte cel mai mult" :)
Crainicul arenei, ironizîndu-l pe preşedintele Craiovei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
allexm03
allexm03  •  11 Noiembrie 2010, 10:02

VREM SI NOI NISTE WALLPAPERE CU POZELE ASTEA!!! NU DOAR NISTE POZE MICI

creve
creve  •  11 Noiembrie 2010, 08:42

de ce au jucat cei de la Dinamo cu echipament adidas? personal cred că ar arăta mai bine decât cel nike dar sponsorul lui Dinamo de echipament nu a avut nimic împotrivă ca să joace cu adidas? :D

craiovean
craiovean  •  11 Noiembrie 2010, 06:51

Daca meciul "old boys" s-a terminat 0-0, sigur a fost blat :))) Nu am inteles, insa, gestul conducerii Dinamo de a-i aseza pe old boys pe locuri care erau platite de altii !!! Pt mine ar fi o umilinta sa ma inviti pe stadion, sa ma asezi pe un scaun, dupa care sa vina altcineva sa ma scoale de acolo (pe buna dreptate) pt ca el a platit locul. Chiar nu stiau conducatorii lui Dinamo acest lucru ?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close