FOTBAL  »  Superliga  »  PREVIEW ETAPA #27

INFOGRAFIE GSP 10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #27 din Superliga » Bornă incredibilă pentru Deac, Rrahmani e la un pas de Spadacio, Kopic visează o premieră

Articol de , - Publicat joi, 22 februarie 2024 22:51 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 10:03

Gazeta Sporturilor a făcut o sinteză a celor mai inedite şi interesante date ale celor 8 meciuri din runda a 27-a din Superliga

1. Hermannstadt, neînvinsă acasă din iulie!

Hermannstadt - FCU Craiova, în etapa #27 din Superliga

Jocul sibienilor nu mai arată la fel de bine ca în 2023, dar şi aşa au rămas în lupta pentru un loc de play-off, de care îi separă doar un punct. Azi urmează să fie gazde, cu FCU Craiova, postură din care nu au mai pierdut în campionat din prima etapă, 15 iulie 2023, 0-1 cu Farul.

În prezent, au cea mai lungă serie de invincibilitate pe teren propriu, şase victorii şi şase remize.

De partea cealaltă, craiovenii au patru înfrângeri în cele cinci partide din acest an şi se deplasează în Ardeal fără vedeta Juan Bauza, care a încasat al patrulea "galben" în ultima rundă, deşi a fost doar rezervă.

2. Deac, meciul 400

CFR Cluj - Dinamo, în etapa #27 în Superliga

Partida din Gruia va fi una specială pentru Ciprian Deac, decarul clujenilor aflându-se în faţa meciului cu numărul 400 în Superligă, o cifră pe care au mai atins-o, de-a lungul timpului, doar alţi 26 de fotbalişti.

Indiscutabil, este unul dintre cei mai importanţi jucători care au evoluat în ultimele două decenii pe prima scenă, interval în care şi-a trecut în palmares şapte titluri, capitol la care „all-time” doar Marius Lăcătuş și Dumitru Stângaciu se poate lăuda cu mai multe medalii de campion (10, respectiv 8 titluri).

85 de golurişi 91 de assist-uri a reuşit actualul decar al feroviarilor ardeleni în cele 17 sezoane în principala competiţie internă, timp în care a evoluat pentru Oţelul (15), Rapid (30) şi CFR (354)

3. Reuşeşte Dinamo a treia victorie la rând?

CFR Cluj - Dinamo, în etapa #27 în Superliga

Succesele cu Farul şi Oţelul, dar mai ales jocul practicat, au reaprins speranţele fanilor dinamovişti, care nu mai consideră imposibilă salvarea de la retrogradare. O nouă victorie, a treia la rând, ar fi o premieră pentru bucureşteni în acest sezon.

Misiunea va fi infinit mai grea. CFR a pierdut doar un joc pe teren propriu în ediţia actuală.

În plus, roş-albii nu s-au mai impus în faţa grupării clujene din mai 2017, când au câştigat cu 3-0 în deplasare. De atunci, au mai reuşit în campionat doar două remize în 11 dueluri directe.

GALERIE FOTO. Imagini spectaculoase de la ultima victorie a lui Dinamo pe terenul CFR-ului

+7 FOTO

4. Va mai fi apărarea Petrolului la fel de sigură?

UTA - Petrolul, în etapa #27 în Superliga

Golul debutantului Albin Berisha din prelungirile partidei cu Poli Iaşi le-a adus prahovenilor o victorie mare, care i-a urcat pe loc de play-off, acolo unde nu mai fuseseră din etapa a 18-a.

Pentru "lupii galbeni" urmează un duel direct cu o contracandidată la calificarea în Top 6, UTA, echipă aflată pe val în 2024, an în care a scos 10 puncte din 15 posibile.

Marea problemă cu care se confruntă Florin Pîrvu ţine de defensivă, punctul forte al prahovenilor din ediţia curentă. Vor lipsi din cauza cumulului de cartonaşe doi jucători de bază din apărare, Papp şi Meijers, fiecare cu câte 24 de apariţii, dar şi Diomande, mijlocaş la închidere, la care tehnicianul ploieştenilor a apelat de 19 ori.

11 meciurifără gol primit a strâns Petrolul în sezonul actual, dintre care şapte în deplasare

5. Cum va arăta Oţelul fără Dorinel pe bancă?

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #27 din Superliga » Bornă incredibilă pentru Deac, Rrahmani e la un pas de Spadacio, Kopic visează o premieră
Dorinel Munteanu e suspendat, dar are şi probleme de sănătate

Farul - Oţelul, în etapa #27 în Superliga

Cei mai selecţionaţi jucători din istoria "tricolorilor", Gheorghe Hagi - 124 jocuri, respectiv Dorinel Munteanu - 134 prezenţe, nu se vor putea saluta la marginea terenului din postura de antrenori din cauza faptului că "Neamţul" a fost eliminat în runda precedentă.

Interesant de urmărit cum va reacţiona echipa gălăţeană fără indicaţiile directe ale celui care a construit-o din temelii şi care ştie cel mai bine cum să-i motiveze pe "oțelari".

127 de înlocuiridin 130 posibile a făcut Dorinel Munteanu în primele 26 de runde, capitol la care Oţelul este depăşită doar de FC Hermannstadt - 128

6. Egalează Rrahmani performanţa lui Spadacio?

Poli Iaşi - Rapid, în etapa #27 în Superliga

Albion Rrahmani este unul dintre marile câştiguri ale ediţiei curente la capitolul jucători. Vârful kosovar a înscris de nouă ori (919 minute) şi este foarte aproape de a deveni al doilea jucător străin care marchează cel puţin 10 goluri pentru Rapid în stagiunea de debut în Superligă, performanţă reuşită până în prezent doar de brazilianul Juliano Spadacio, care a punctat de 16 ori în ediţia 2008/2009.

În total, 29 de străini au marcat cel puţin 10 goluri în primul lor sezon în campionatul României, cel mai rapid care a ajuns la această bornă fiind tunisianul Hamza Younés, care, în 2011-2012, a avut nevoie de doar 818 minute în tricoul Petrolului.

7. Sepsi - U Cluj, pentru play-off

Sepsi - U Cluj, în etapa #27 în Superliga

După un început foarte bun cu Bernd Storck pe bancă, patru victorii şi o remiză, au urmat patru înfrângeri care au trimis-o pe Sepsi până pe locul 10, acolo unde a lăsat-o Liviu Ciobotariu.

De partea cealaltă, deşi au avut o prestaţie solidă în faţa liderului, 0-0 în etapa precedentă, "Şepcile roşii" au doar un succes în ultimele şapte etape, interval în care au pierdut de patru ori.

Cine va câştiga va continua cu şanse reale lupta pentru play-off. Cine va pierde doar mai poate visa.

8. Dependenţa de Coman şi Olaru

FCSB - FC Botoşani, în etapa #27 în Superliga

Darius Olaru şi Florinel Coman au strâns împreună 24 de goluri, 10 pase decisive şi 3 penalty-uri scoase, dar, afectaţi şi de o răceală care i-a atins pe mai mulţi jucători din lotul roş-albaştrilor, niciunul dintre ei nu a mai punctat în ultimele trei etape la cele trei capitole ofensive, contraperformanţă pe care o mai întâlnim în campionatul curent o singură dată, în finalul turului: 0-0 cu FC Voluntari, 2-2 Petrolul şi 1-2 Rapid.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #27 din Superliga » Bornă incredibilă pentru Deac, Rrahmani e la un pas de Spadacio, Kopic visează o premieră
Darius Olaru, dezamăgit după meciul cu U Cluj

Aceştia au ocazia să oprească seria negativă în duelul cu FC Botoşani, echipa care, deşi se află în cea mai bună formă din stagiunea 2023-2024, a primit şapte goluri în ultimele patru etape.

9. Petev şi răbdarea oltenilor

CSU Craiova - FC Voluntari, în etapa #27 în Superliga

Cu o singură victorie în ultimele opt etape, răbdarea fanilor Universităţii este pusă tot mai mult la încercare, iar Petev are din ce în ce mai puţine argumente de partea sa, deşi primeşte confirmări din partea patronului.

Tehnicianul bulgar nu a reuşit să rezolve problemele din defensivă, nici să găsească soluţia prin care Mitriţă şi Ivan să dea randament împreună, iar tinerii Markovic şi Baiaram sunt departe de prestaţiile din sezoanele anterioare.

Un succes cu FC Voluntari devine obligatoriu, i-ar scuti pe craioveni de emoţiile privind calificarea în play-off, mai ales că, după confruntarea cu ilfovenii, alb-albaştrii vor încheia sezonul regulat cu trei dueluri de foc, Petrolul, Rapid şi FCU.

10. Care vor fi meciurile din această etapă cu peste 10.000 de spectatori?

Sezonul curent s-a remarcat şi prin prezenţa tot mai mare a fanilor în tribune. Astfel, după disputatea a 208 meciuri, media la acest capitol este 6.700 spectatori / meci, cu 1.400 mai mare faţă de cea înregistrată la finele etapei a 26-a din ediţia anterioară.

Un amănunt interesant pe care îl întâlnim după mulţi ani în Superligă: în fiecare etapă a fost cel puţin un meci cu peste 10.000 de spectatori.

În total, 50 de partide au depăşit această bornă, cele mai multe fiind disputate pe teren propriu de către Rapid - 12, FCSB şi U Craiova - 8, Dinamo şi Oţelul - 4.

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #27 din Superliga » Bornă incredibilă pentru Deac, Rrahmani e la un pas de Spadacio, Kopic visează o premieră
23.893 de fani au fost pe Cluj Arena la meciul cu FCSB, recordul etapei a 26-a

INFOGRAFIE GSP. De la 1 la 10 în etapa #27

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #27 din Superliga » Bornă incredibilă pentru Deac, Rrahmani e la un pas de Spadacio, Kopic visează o premieră
Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citeşte şi:

Șucu, răspuns acid pentru Becali: „Dacă aș fi paranoic...” + Avertisment ferm: „Îi vom elimina și le vom face plângere penală”
RAPID
Șucu, răspuns acid pentru Becali: „Dacă aș fi paranoic...” + Avertisment ferm: „Îi vom elimina și le vom face plângere penală”
Zeljko Kopic a „citit-o” pe CFR Cluj: „Am văzut anumite tipare. Mergem să luptăm și să luăm puncte”
CFR CLUJ - DINAMO
Zeljko Kopic a „citit-o” pe CFR Cluj: „Am văzut anumite tipare. Mergem să luptăm și să luăm puncte”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
Magneto9
Magneto9  •  23 Februarie 2024, 15:09

Nu stiu de unde va luati statisticile, probabil de la femeia de serviciu, dar Stangaciu NU are 8 titluri, are 7. In sezonul 88-89 nu a jucat nici macar 1 meci pt Steaua, a fost imprumutat la Scornicesti. Clasamentul corect al campionilor arata asa: 1. Marius Lăcătuș - 10 titluri 2-7. Ciprian Deac - 7 titluri 2-7. Giedrius Arlauskis - 7 titluri 2-7. Tudorel Stoica - 7 titluri 2-7. Adrian Bumbescu - 7 titluri 2-7. Mircea Lucescu - 7 titluri 2-7. Dumitru Stângaciu - 7 titluri 8-. Cei cu 6 titluri sau mai putine.

balderis
balderis  •  23 Februarie 2024, 14:45
Postat de godot pe 23 Februarie 2024, 08:13

Până la Lăcătuș cu 10, Stângaciu are 8 titluri de campion, față de 7 ale lui Deac.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  23 Februarie 2024, 11:33
Postat de rav410wrc pe 22 Februarie 2024, 23:43

2. Cipri Deac, "fotbalist" cu 400 de "meciuri", in mamaLiga si cu 4 partide, in 2 ani de Bundesliga !! ;)))

la ce echipa avea Schalke era foarte greu sa te impui. Deac nu s-a impus in Bundesliga dar ma uit la Ianis, Coman, Moldovan, Olaru si putem pune pe lista tot lotul national din ultimii ani. E vreunul mai realizat fotbalistic decat Deac? Multiplul campion Stangaciu pe unde a jucat? Lacatus a jucat la alt nivel cu Steaua, dar nici el nu a facut ceva notabil in strainatate raportat la valoarea si palmaresul lui.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează