FOTBAL  »  Superliga  »  EVENIMENT

VIDEO 35 de ani de la Supercupa Europei cucerită de Steaua în fața lui Dinamo Kiev » Legendele steliste, cu gândul la situația din Ucraina: „E dureros!”

Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi contra lui Dinamo Kiev a adus Stelei al doilea trofeu european, după Cupa Campionilor în '86. Astăzi, la 35 de ani distanță, gloriile roș-albastre au celebrat momentul în Ghencea. +22   FOTO
Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi contra lui Dinamo Kiev a adus Stelei al doilea trofeu european, după Cupa Campionilor în '86. Astăzi, la 35 de ani distanță, gloriile roș-albastre au celebrat momentul în Ghencea.

Articol de , - Publicat joi, 24 februarie 2022 18:35 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 19:01

Pe 24 februarie 1987, golul lui Gică Hagi contra lui Dinamo Kiev a adus Stelei al doilea trofeu european, după Cupa Campionilor în '86. Astăzi, la 35 de ani distanță, gloriile roș-albastre au celebrat momentul în Ghencea. 

La evenimentul organizat în „Sala Sevilla” a noului stadion din Ghencea au participat nume mari din istoria roș-albaștrilor. Printre absenții de marcă s-au numărat Emeric Ienei și Gică Hagi.

Atmosfera festivă a fost umbrită de evenimentele de astăzi din Ucraina, mai ales că adversara din Supercupă a fost chiar Dinamo Kiev, echipă din capitala europeană atacată astăzi de Rusia.

CSA Steaua, 35 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

Primul care a luat cuvântul a fost Răzvan Bichir, actualul comandant al CSA Steaua. A urmat un scurt discurs al lui Tudorel Stoica, căpitanul echipei din 1986: „Sunt foarte emoționat pentru că ne-am întâlnit după atât timp. Vreau să mulțumesc clubului Steaua că s-a gandit la noi. Câștigarea Supercupei e un eveniment important, sper să ne întâlnim și să sărbătorim acest eveniment în fiecare an”.

Sunt convins că și nea Imi trebuia să fie aici cu noi. Datorită dumnealui Steaua a reușit să obțină aceste performanțe. Mă uit în sală și văd că ne-am rărit, vremea a trecut peste noi, dar mă bucură că cei din Ministerul Apărării Naționale și clubul Steaua își aduc aminte de performanțele noastre. Tot ce vreau este ca fotbalul românesc să reînvie și să mai obținem performanțe la fel de mari precum cele obținute de acest club uriaș
- Anghel Iordănescu

Legendele steliste au primit din partea CSA tricouri și plăcuțe aniversare. Lista celor prezenți: Anghel Iordănescu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuș, Mihail Majearu, Gabi Balint, Toma Ivan, Ioan Kramer, Tică Dănilescu, Bogdan Rădulescu, Marin Crușescu.

+18 FOTO

Steliștii, îngrijorați de situația din Ucraina

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ordonat în zori atacul armat asupra Ucrainei.

„Ne tot pregăteau terenul pentru așa ceva. Este dureros că se ajunge în situații limită. Să sperăm că lucrurile nu vor degenera. Îmi doresc din tot sufletul ca cetățenii ucraineni să nu aibă de suferit”, a transmis Marius Lăcătuș.

Supercupa Europei, meciul de debut al lui Gică

Întâlnirea cu Dinamo Kiev a fost prima a lui Gheorghe Hagi în tricoul Stelei. Jucătorul a fost adus de la Sportul şi a reuşit golul victoriei roş-albaştrilor în minutul 44, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Şutul lui Hagi a lovit zidul şi l-a păcălit pe goalkeeper-ul formaţiei din URSS, Cianov. Pe bancă la Dinamo Kiev se afla legendarul antrenor Valeri Lobanovski.

35 de ani de la Supercupa Europei cucerită de Steaua în fața lui Dinamo Kiev » Legendele steliste, cu gândul la situația din Ucraina: „E dureros!”

Steaua: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) - Lăcătuş (Majearu, 89), Piţurcă
Antrenor: Anghel Iordănescu

Citește și alte știri din fotbal: 

Nu-l lasă pe Burleanu să candideze de unul singur » Doi oameni din fotbal plănuiesc să participe la alegeri: „O au grea cu mine!"

Un club din Liga 1 e gata să-l ia pe Keșeru: „Îl aștept cu brațele deschise”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
steaua.1986
steaua.1986  •  26 Februarie 2022, 07:43

jos palaria pentru ceea ce a realizat aceasta generatie in perioada 86-90.

482761529217904
Costel Ivascu  •  25 Februarie 2022, 20:20

Toți jucătorii care ne-au bucurat atunci, au contribuit la dezastrul echipei Steaua.

endeavour
endeavour  •  25 Februarie 2022, 00:22
Postat de fcsbesteaua pe 24 Februarie 2022, 23:46

Steaua atunci,Fc Fcsb azi!

Doar un neispravit poate spune asa ceva!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează