FOTBAL  »  Superliga  »  

7 scurte » Ce ar putea face Hagi la FCSB? Când vom avea VAR în Liga 1? Cât de vinovat e Segărceanu?

Articol de GSP - Publicat marti, 23 aprilie 2019 09:20

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin, redactorul șef al Gazetei Sporturilor.

Cinci comentarii:

1. La FCSB, palmaresul arde mocnit și suporterii se îneacă în fumul gros al insucceselor. Iar Gigi Becali scrie glume răsuflate cu extinctorul pe asfalt. Ultima: i-ar vrea pe Hagi antrenor și pe Ianis căpitan. Plictisit după 4 ani de eșecuri ca patron în Liga 1, Becali pare că încearcă să ruineze acum și industria de stand-up comedy.

2. Nici în FRF nu se ține la supărare. Ne-a bătut Haiti, eh, ce mare brânză? Mihai Stoichiță e foarte liniștit, "nu facem mare caz", și are și o explicație, "ăia erau mai mari cu un an și arătau a bărbați". Ce nu pare să aibă e un plan. Este directorul tehnic al FRF, teoretic de la el ar trebui să coboare lumina către toată zona de copii și juniori. Și e cam întuneric.

3. Ar fi bine să avem VAR în Liga 1, dar ba e scump, ba nu se găsește finanțare, ba LPF prinde fluturi. Grija Ligii e că nu avem arbitri specializați în privitul reluărilor. "Să-i trimitem deja la specializare, să vedem cum se prezintă, altfel ne putem trezi că avem sistemul și nu știm să-l folosim", zice Gino. Chiar așa rocket-science o fi să desenezi în aer un pătrat cu degetele și să iei o decizie după ce vezi 4 reluări pe un TV la marginea terenului? 

4. Totuși, pentru ce n-a văzut arbitrul aseară - un penalty pentru Botoșani și două faze în care trebuia eliminat N'Diaye, cel care avea apoi să marcheze golul de 1-0 al lui Dinamo - nu îți trebuie VAR, ci doar un minimum de talent, atenție și respect pentru meserie. 

5. Răzvan Lucescu sărbătorește cu o reținere explicabilă, a crescut în umbra unui nume uriaș. Dar Il Luce nu e doar un mare antrenor, ci și un orgoliu imens, un colecționar de aplauze și tatăl tuturor succeselor din jurul său. Prezența lui Mircea Lucescu la Salonic în ziua titlului are un pic și aerul de "eh, titlul ăsta mi se datorează un pic și mie, eu l-am descoperit pe Răzvan, no?". Un interviu foarte bun cu campionul Greciei - aici.  

Plus două recomandări:

1. Două dintre cele mai respectate semnături din presă vin la fileu pentru o dezbatere în Gazetă: de ce am pierdut semifinala de FED Cup, cu Franța? Cristi Geambașu a identificat 6 motive. Unul dintre ele, "atitudinea mioritică a antrenorului Florin Segărceanu". Luminița Paul crede însă că "un căpitan nu e șef de galerie. Să te agiți nu e un semn superior de implicare". Cele două editoriale cap-coadă: aici și aici.

2. "Imaginea lunii" este plonjonul disperat a 4 steliști, surprins de fotoreporterul Răzvan Păsărică în ultima secundă din Viitorul - FCSB 1-1. Uite-așa se ratează un gol, un meci și, poate, un trofeu:

faza meci fcsb

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
balauru48
balauru48  •  23 Aprilie 2019, 13:56

Hai ba tepelin, nu ne înnebuni, chiar 4 stelistii ba, chiar asa. Parol ca aia 4 sunt gigisti, fecesebistii sau popești-leordeniști? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  23 Aprilie 2019, 10:57

Becali - asemeni lui Mititelu - ar putea la un moment dat să se detașeze "filozofic" de situația clubului SĂU, acceptând și justificând financiar ori altfel perioadele de declin ale echipei, mutările "de reședință", schimbările de jucători și de antrenori după bunul plac, ieșind cu declarații "sforăitoare" de presă, mitocănii la foc continuu... O să vină (curând) vremea când "roș-albaștrii" (că nici nu știu cum să le zic...) o să regrete bucuria lor nesăbuită la eșecul promovării CSA Steau în liga a 3-a și o să privească (din umbra zidurilor noului stadion din Ghencea) înapoi, cu mânie și cu jenă, spre anii în care Gigi Becali și-a asumat "eroic" destinele unui club pe care nu îl merita... Infinit mai jenantă va fi postura celor din massmedia care i-au făcut, umili, jocurile ciobanului amator (niciodată profesionist!) de fotbal...

133774341096963
Liviu Roman  •  23 Aprilie 2019, 10:55

Nu va luati dupa toti ***,domnul Tepelin,sunt si oameni care apreciaza ce scrieti,cele mai obiective si hazli lucruri din gazeta.Felicitari

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează