FOTBAL  »  Superliga  »  INFO

7 scurte » De ce l-a luat inima pe Borcea? Cum ar trebui să arbitreze Craiova lupta la titlu? Cât de urât joacă Dan Petrescu?

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 aprilie 2019 09:35

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. O comparație între două derby-uri recente și identice ne arată că mult-lăudatul fotbal din Arabia Saudită nu prea e peste Liga 1, așa cum ne tot spun ai noștri de acolo. Saudiții toacă sute de milioane de euro pe transferuri sau salarii ca să fie egalii noștri. Adică plătesc pentru un Ferrari, dar merg tot cu Loganul. 

2. Pe Cristi Borcea l-a luat iar inima. Ieri a cerut să fie transferat repede din celulă la spital, la cardiologie, chiar în ziua în care era așteptat la tribunal să dea declarații în al nu știu câtelea dosar în care e implicat. Fără să-i desconsider sau să-i neg suferința, mă chinuie totuși o întrebare: nu l-a înțepat deloc inima când își furișa mâna în buzunarele Statului ori ale clubului Dinamo?

3. Statisticile au darul de a pune ordine în impresiile subiective. Dan Petrescu, "regele meciurilor câștigate la limită", a rămas fără coroana pe care i-o dădusem din greșeală. Cifrele arată că, de fapt, Hagi este antrenorul cu cele mai multe victorii la un singur gol diferență! 55% Petrescu - 61,2% Hagi. O nouă provocare pentru statisticieni: cum ne demonstrați că Dan Petrescu nu e lider la capitolul "meciuri urâte"?

4. Arad - București - Arabia Saudită - București - Constanța - Arad - Milano - Arabia Saudită - Bruxelles - Arabia Saudită - Praga - Arad - București. Acesta a fost traseul lui Ovidiu Hațegan în doar 30 de zile. Zeci de mii de kilometri, zeci de ore pe drumuri, 8 meciuri arbitrate, 40.000 de euro câștig. Pierdere? Credibilitatea pe plan intern. Când îți iei 3-4 joburi, nu mai ai timp de odihnă și e inevitabil că vei da chix la un moment dat. La fel ca și ceilalți din brigada lui, alături de care a șifonat derbyul FCSB - Craiova. 

5. În Germania avem prima femeie antrenor la echipă de bărbați (detalii aici). Și o poveste de la noi, cu o femeie din industrie care tot încearcă să scape de avansurile fotbaliștilor (detalii aici).

Plus două recomandări:

1. Controversa pe Craiova: ar trebui să joace pe bune și să-și dea viața cu CFR? Sau să facă pe placul suporterilor și să nu o transforme pe FCSB în favorită la titlu? Argumentele lui Dan Udrea și Remus Răureanu - aici

2. O analiză dureroasă, despre cât de mici sunt șansele pentru echipele noastre să prindă Liga Campionilor la vară, pe larg aici. Plus o observație interesantă: în 1990, Steaua era pe locul 6 în topul european al coeficienților! Peste Barcelona, Inter, Milan, Atletico, Liverpool sau Ajax.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
fabius_2014
fabius_2014  •  03 Aprilie 2019, 11:50
Postat de cneius pe 03 Aprilie 2019, 11:36

NIMENI nu preseaza Craiova! Este normal sa joci la victorie fiecare meci sau ar trebui sa fie normal...

Corect . Asa trebuia sa faca si FCSB in cupa.

observator_federal
observator_federal  •  03 Aprilie 2019, 11:49
Postat de cneius pe 03 Aprilie 2019, 11:36

NIMENI nu preseaza Craiova! Este normal sa joci la victorie fiecare meci sau ar trebui sa fie normal...

Iegzact... precum Astra contra FCSB (echipe cu acționari comuni)

cneius
cneius  •  03 Aprilie 2019, 11:36
Postat de fabius_2014 pe 03 Aprilie 2019, 11:24

In sezonul competitional 2018/2019 FCSB s-a dat lovita in cupa, pentru a se concentra pe campionat. Acum toata ceata gigista in frunte cu GSP preseaza Universitatea Craiova sa joace pe doua fronturi si mai exact sa incurce CFR in campionat. Este moral ? In mod normal noi suporterii vrem ca Universitatea Craiova sa castige un trofeu si nu ne intereseaza FCSB sau CFR . Eu imi doresc ca Universitatea Craiova sa invinga in fiecare meci, iar daca noi nu putem, sa castige campionatul cine merita. In final, daca ma refer strict la postarile de pe GSP, cred ca postacii FCSB sunt campionii injuraturilor si jignirilor (evident sunt si cateva exceptii gen Alexxxander).

NIMENI nu preseaza Craiova! Este normal sa joci la victorie fiecare meci sau ar trebui sa fie normal...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează