FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Adrian Porumboiu despre cum se dădeau șpăgile la arbitri » Ce a făcut la un Steaua - Dinamo: „Mi-au zis să vorbesc mai încet”

Fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu
Fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 09:16 / Actualizat vineri, 24 noiembrie 2023 10:56

Fost arbitru în Divizia A și apoi conducător de club, la FC Vaslui, Adrian Porumboiu a povestit că el raporta la Federație cluburile care încercau să-l corupă: „La un Steaua - Dinamo m-au căutat și unii, și alții”. Apoi, ca finanțator, ”n-am mai fost așa de intransigent și asta a devenit o slăbiciune”.

Cu 239 de meciuri arbitrate în Liga 1, între care 8 derby-uri Steaua - Dinamo,  9 ani pe lista FIFA și apoi un deceniu ca patron al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu este și acum un personaj important în peisajul fotbalului românesc.

Adrian Porumboiu a refuzat 100.000 de lei și a anunțat Federația

Deunăzi el a dezvăluit cum încercau să-l corupă cluburile, inclusiv granzi precum Steaua sau Dinamo, pe vremea când era arbitru activ. „Vă dau două exemple. Se juca Baia Mare cu Jiul Petroșani. Au venit cei de la Petroșani cu 200.000, 100.000 pentru tușieri și 100.000 de lei pentru mine.

Adrian Porumboiu, după calificarea echipei naționale la Euro 2024: „Pentru prima dată, îl felicit și pe Răzvan Burleanu”
ROMÂNIA
Adrian Porumboiu, după calificarea echipei naționale la Euro 2024: „Pentru prima dată, îl felicit și pe Răzvan Burleanu”

Am anunțat imediat federația, pe toată lumea. A doua zi, toate consiliile județene au ținut o ședință de mare amploare”, este citat Porumboiu de fanatik.ro.

Adrian Porumboiu: „Mi-am creat o aură și posibilitatea de a-mi vedea de treabă”

Fostul oficial a dezvăluit și ce i s-a întâmplat la unul dintre cele 8 derby-uri Steaua - Dinamo conduse la centru în carieră: „M-au căutat și de la Dinamo, și de la Steaua, am anunțat federația, le-am spus că m-au căutat și unii, și alții. Le-am zis și de ce.

Mi-au zis să vorbesc mai încet. Eu anunțam treaba asta și mi-am creat nu doar o aură, ci și o posibilitate să îmi văd de treabă”. Porumboiu a admis că, ulterior, ”când am intrat ca finanțator nu am fost la fel de intransigent și asta a fost o slăbiciune de a mea”.

Adrian Porumboiu la GSP LIVE: „Am crezut că ne-au pus pârjoale”

 El a povestit și la GSP LIVE alte cazuri de corupție din cariera sa: banii primiți la Scornicești, de care credea inițial că sunt pârjoale și o tentativă de recompensare după un Craiova – Steaua.

„Cine putea să facă pe vremea lui Ceaușescu ce am făcut eu, la un meci jucat pe stadionul Oltul, la Slatina, între Scornicești și Corvinul?! După meci am mers la Scornicești, am servit rapid o gustare și când am plecat ne-au pus niște pachete într-o coală de hârtie.

Am crezut că ne-au pus niște pârjoale ceva, că era drumul lung. Aproape de Pitești când să desfac să mănânc, erau bancnote de 100 de lei, 4.000-5.000 în total. Nu știu exact că nu i-am numărat. Ne-am întors la Scornicești și le-am dat banii înapoi”, a dezvăluit fostul arbitru.

„De ce nu ne-ai adus nouă banii?”

La un meci dintre Craiova și Steaua, susține el, „au venit cei de la Craiova cu o sumă de bani după meci. Am zis «Ce-i cu banii ăștia? Du-te mă de aici». Am anunțat la Federație.

Imediat după Revoluție a fost. Unul de la Federație, mai simpatic așa, mi-a spus «Dacă nu ai vrut să-i iei, de ce nu ne-ai adus nouă?»”.

VIDEO Adrian Porumboiu, cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Mititelu: „E preferatul meu din Liga 1! Mă bucur pentru orice succes al lui”

Mai puteți citi:

Interlopii apropiați de Nelu Varga și CFR au fost arestați! Camătă, tentativă de omor și proxenetism, printre acuzații

A dezvăluit suma » Câți bani a băgat Dan Șucu la Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
danglumetu
danglumetu  •  24 Noiembrie 2023, 17:28
Postat de laur33 pe 24 Noiembrie 2023, 14:54

Piturca si Tudorel Stoica au zis clar ca doar Dinamo facea gainarii de-astea, ei erau curati ca lacrima. Iar acum vine Porumboiu asta sa-i faca mincinosi? Cum adica la un meci Steaua - Dinamo au venit amandoua sa-i dea spaga?

atentie, dinamo si steaua l-au cautat, probabil, ca sa-l ameninte, nu sa-i dea bani! aveau o gramada de metode de coercitie!

parachioara5
parachioara5  •  24 Noiembrie 2023, 14:55

...fiecare are pretul sau ...

laur33
laur33  •  24 Noiembrie 2023, 14:54

Piturca si Tudorel Stoica au zis clar ca doar Dinamo facea gainarii de-astea, ei erau curati ca lacrima. Iar acum vine Porumboiu asta sa-i faca mincinosi? Cum adica la un meci Steaua - Dinamo au venit amandoua sa-i dea spaga?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează