FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

EXCLUSIV Porumboiu, război cu FRF, CCA și LPF! „Vassaras e un idiot! Chiar îl rog să mă dea în judecată” + „Să-i pună cătușe și să-l lege la ochi pe Dan Petrescu!”

Adrian Porumboiu // foto: Cristi Preda
Adrian Porumboiu // foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 august 2022 19:03 / Actualizat miercuri, 10 august 2022 19:50

Adrian Porumboiu (71 de ani), fost arbitru și finanțator la FC Vaslui, a comentat 3 subiecte importante din fotbalul românesc. Porumboiu a aruncat cuvinte grele și jigniri în direcția șefilor FRF, CCA și LPF. 

Adrian Porumboiu a comentat în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor mai multe subiecte de actualitate din Liga 1.

Gigi Becali a oferit 500.000 de euro pentru unul dintre cei mai râvniți fotbaliști din Liga 1: „Singura ofertă concretă”
OFERTĂ
Gigi Becali a oferit 500.000 de euro pentru unul dintre cei mai râvniți fotbaliști din Liga 1: „Singura ofertă concretă”

1. Despre noua regulă gândită de FRF: „Cum să-l umilești pe Petrescu în asemenea hal?”

Referitor la noua regulă a Federației Române de Fotbal, prin care forul condus de Răzvan Burleanu țintește să interzică comunicarea antrenorilor suspendați cu echipa în timpul meciurilor, Porumboiu a spus:

Ăștia de la FRF sunt nebuni. Mai bine să-l aducă pe Dan Petrescu în cătușe la stadion, să-l lege la ochi, cu mâinile la spate, și să-i pună botniță!

Cum poți să-ți bați joc, să umilești un antrenor în asemenea hal? Doar mintea ăstora care conduc acum FRF poate debita asemenea enormități. E ca și cum un profesor care face la un moment dat o eroare e umilit în fața elevilor.

Mai bine mergem la cauză și verificăm câte dintre deciziile arbitrilor de eliminare a antrenorilor sunt corecte.

Noul regulament prevede ca antrenorii suspendați să vină la meci și să stea lângă un delegat care să le urmărească toate mișcările. Dacă antrenorul în cauză alege să nu se prezinte la meci sau comunică în vreun mod cu echipa sau cu cei de pe bancă, va fi sancționat cu 50.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro!

Primul antrenor care ar putea fi supus acestui tratament este Dan Petrescu, suspendat la următorul meci al celor de la CFR Cluj, cu FC Botoșani. 

2. Despre Kryos Vassaras și explicațiile sale după derby-ul FCU - CSU Craiova: „E un idiot! Ne minte în față”

Porumboiu a trecut la insulte atunci când a vorbit despre Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, și explicațiile sale cu privire la cea mai controversată fază din derby-ul Craiovei, FCU - CS Universitatea 1-2.

„Vassaras e un idiot! Îmi asum ce spun, chiar îl rog să mă dea în judecată, dar nu pot avea altă impresie despre el când vine să ne mintă în față și să ne spună că e henț când pe toate reluările se vede că nu e.

E clar că apără minciuna, iar când cineva apără minciuna înseamnă că are alte interese”, a spus Porumboiu.

Vassaras a susținut în cadrul unei conferințe de presă că decizia lui Istvan Kovacs de a acorda penalty pentru CSU la presupusul henț comis de Bahassa a fost corectă. „Centralul” a acordat penalty fără să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului.

3. Despre drepturile TV și acuzațiile lui Adrian Mititelu: „Nota 10.000, nu 10”

În fine, Porumboiu a comentat și situația contractului de cesiune a drepturilor TV, încheiat între LPF și compania eAD. Adrian Mititelu s-a plâns astăzi, la GSP Live, că echipele din Liga 1 primesc prea puțini bani pentru televizarea partidelor și că LPF „mănâncă” prea mulți bani.

Nota nu 10, ci 10.000 pentru ce a zis Mititelu. Sunt perfect de acord cu el, îi apreciez curajul. Nu există niciun fel de transparență în procesul drepturilor TV și Liga este complice la așa ceva.

Totul este făcut pe sub masă și se aruncă în spațiul public ideea că cluburile trăiesc de pe urma banilor televiziunilor, când de fapt vedem că toată lumea caută fotbalul, se consumă din ce în ce mai mult.

Dacă cineva ar ști să gestioneze problema asta, ar lua cel puțin 4-5 milioane în plus din drepturi TV”, consideră Porumboiu.

Băi Gino, știu că ai probelme, dar du-te băi nene acasă și lasă pe altul să vină și să facă lucrurile cum trebuie și cum ar fi mai bine pentru cluburi. El se complace pentru a trăi pe picior mare.

- Adrian Porumboiu

Mai multe știri din Liga 1: 

CFR Cluj a anunțat ce se întâmplă cu Jefte Betancor, atacantul curtat de Rapid: „Era important să subliniez acest lucru”

Fiul unei legende din „Craiova Maxima”, interzis pe stadioane după incidentele de la derby-ul Craiovei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  11 August 2022, 10:11

Felicitări lui Porumboiu! Burleanu, Gino și Vassaras alungă investitorii, distrug și batjocoresc tot ceea ce ating. Au dus fotbalul românesc la cel jos nivel din istorie. Obrăznicia lor nu cunoaște limite, e similară aceleia a găștii de politicieni aflate acum la putere. Cluburile trebuie să se unească și să înceapă revoluția!

mihai_popovici
mihai_popovici  •  11 August 2022, 06:59

Felicitari lui Porumboiu finca spune adevarul .

fairplayromania
fairplayromania  •  11 August 2022, 02:13
Postat de johny2003 pe 10 August 2022, 22:50

Cu Hagi nu esti fairplay....totusi....

Ai uitat de Omenie ? De titlul cîştigat cu ajutorul Oemniei, deasemenea.....de Sali care a fot la Natională iar el săracul nu e nici măcar titular la Farul.... si multe altele...

Vezi toate comentariile (12)
Comentează