FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - U CLUJ 1-1

EXCLUSIV Fostul arbitru Adrian Porumboiu se pronunță asupra fazelor controversate din FCSB - U Cluj: „Poți face un singur lucru cu astfel de arbitri: la revedere!”

Camera VAR de la FCSB - U Cluj +34   FOTO
Camera VAR de la FCSB - U Cluj

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2022 09:55 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 11:00

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (71 de ani) s-a pronunțat la GSP Live în privința a două faze controversate din FCSB - U Cluj 1-1, judecate de arbitrii din camera VAR, Andrei Antonie și Marius Badea. 

În minutul 3, Sorin Șerban a avut o intrare violentă asupra lui Martin Remacle, cu talpa pe tibia dreaptă a acestuia. Fundașul stânga de la FCSB a primit doar cartonașul galben, o decizie greșită în opinia lui Adrian Porumboiu.

Acesta consideră că „centralul” Marian Barbu ar fi trebuit să revadă fazele pe monitorul de la marginea terenului, numai că acestea nu ar fi funcționat la meciul de aseară din cauza unei probleme de semnal.

Totodată, fostul arbitru internațional spune că FCSB ar fi trebuit să primească penalty la faza hențului comis de Romario Pires, nesancționat de arbitrul de centru, care a lăsat jocul să curgă. 

Gigi Becali, autocritică în direct: „Și eu idiot! I-am dat salariu de 15.000 de euro, că altfel nu venea”
FCSB
Gigi Becali, autocritică în direct: „Și eu idiot! I-am dat salariu de 15.000 de euro, că altfel nu venea”

Adrian Porumboiu se pronunță asupra fazelor controversate din FCSB - U Cluj

„Referitor la intrarea din minutul 2: nu ai cum să nu mergi să o vezi tu! De asta ești arbitru, tu trebuie să iei decizia. Era de roșu

+30 FOTO

Apoi vine cea mai interesantă fază dintre toate, cea cu hențul. Doar la volei nu se sancționează așa ceva! Ca să vadă exact dacă era în interiorul careului, trebuia să tragă o linie. 

Regulamentar, se ia în considerare locul de contact. Putea avea corpul în exterior, dar dacă contactul cu mâna a avut loc în interior, este penalty. În opinia mea, trebuia acordat penalty”, a transmis Porumboiu la GSP Live.

+30 FOTO

„Trebuia să-i ai pe Kovacs sau Hațegan în camera VAR”

Când i-a fost adus în vedere că la meci ar fi existat o problemă de semnal cu monitoarele VAR, Porumboiu l-a absolvit de vină pe „centralul” Marian Barbu: 

„Dacă nu a fost semnal, înseamnă că nu mai e atât de vinovat el, dar în cazul ăsta trebuia să-i ai în camera VAR pe Kovacs sau Hațegan, unul dintre arbitrii FIFA. Deciziile din camera VAR au fost greșite. Păcat, de altfel a fost un joc foarte bun, plăcut ochiului”. 

Adrian Porumboiu, la GSP Live: „Mulți arbitri ar fi trebuit să fie trimiși la alte activități”

Întrebat ce măsuri ar trebui să ia CCA în privința arbitrilor care iau decizii greșite și din camera VAR, cu posibilitatea de a revedea fazele pe ecran, Porumboiu a afirmat: 

„Nu poți face decât un singur lucru: la revedere forever (n.r. - pentru totdeauna), atât! N-ai ce să mai discuți. Sunt lucruri simple. Ar fi trebuit ca mulți dintre ei să fie trimiși la alte activități, nu să fii arbitru, să încurci lucrurile”.

Mai multe știri despre FCSB - U Cluj: 

Gigi Becali, autocritică în direct: „Și eu idiot! I-am dat salariu de 15.000 de euro, că altfel nu venea”

Gigi Becali n-a iertat pe nimeni! Dă doi jucători afară: „Săracul, n-are nicio treabă cu fotbalul” » Distruge și vedetele: „Bă, disperatule!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
remarque
remarque  •  18 Iulie 2022, 17:59

Inregistrarea cu presupusul hent a lui Chipciu nu este deloc clara. Comentatorii GSP si toata suflarea gigista ar fi sustinut sus si tare ca e gol valabil daca faza s-ar fi petrecut in careul lui U. In rest ce e de zis? Daca FCSB juca in 10, asa cum era normal, aveam un alt meci. Deci ce a urmat dupa cartonasul rosu neacordat, nu mai conteaza. Oricum, U a jucat neasteptat de bine, iar FCSB neasteptat de slab. Eu unul ma asteptam la 4-5 goluri incasate de U si 4-5 galbene plus macar un cartonas rosu acordate sepcilor rosii. Egalul a fost pana la urma echitabil

planetfun
planetfun  •  18 Iulie 2022, 17:52
Postat de cirus11 pe 18 Iulie 2022, 13:03

Daca dar eu nu cred ca era de rosu acolo... nu s-a dus cu talpa direct pe tibie, s-a dus pe minge si de-acolo a alunecat mai departe. Si faza cu penaltyul e foarte dificila si arbitrul nu avea cum sa o vada... Mie mi s-a parut ca desi a avut meci dificil a reusit sa tina lucrurile sub control, sa nu iasa cu violente. Iarasi 90% din articole si discutii sunt despre arbitraj si nu despre ce s-a jucat pe bune... adica mai nimic.

da, esti o cauza pierduta, daca era rosu la fcsbist, nu mai conta restul meciului. ce judecata au unii, bai nene.

planetfun
planetfun  •  18 Iulie 2022, 17:51

e bun varu-ul etc, so on, dar ,frateee, e urat rau sa stai sa astepti, sa te abtii . iti ia din emotie, fericire. nuj, nu-mi place.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează