FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 1-0

Amenzi după Rapid - FCSB » Cât trebuie să plătească giuleștenii după derby

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 07:22 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 09:18

Derby-ul Rapid – FCSB (1-0) a fost unul extrem de tensionat, atât pe teren, cât și în tribune. La final, Jandarmeria a aplicat o serie de sancțiuni.

În loc de 20:30, așa cum ar fi trebuit, „centralul” Horațiu Feșnic a fluierat startul derby-ului Rapid - FCSB abia la 20:37. Motivul? Vizibilitatea redusă, cauzată de fumigenele aprinse mai întâi de ultrașii Rapidului, apoi de cei ai echipei oaspete. După meci, fanii celor două formații au fost amendați de Jandarmerie.

Revoltat de arbitrajul din Rapid - FCSB, Gigi Becali protestează și a luat prima decizie majoră: „Gata, în seara asta îl pun să scrie hârtia!”
RAPID - FCSB 1-0
Revoltat de arbitrajul din Rapid - FCSB, Gigi Becali protestează și a luat prima decizie majoră: „Gata, în seara asta îl pun să scrie hârtia!”

Jandarmeria a dat amenzi după Rapid- FCSB

La finalul partidei, Jandarmeria a anunțat că a emis o serie de sancțiuni, atât pentru fani, cât și pentru Rapid, clubul organizator.

Formația alb-vișinie a primit o amendă totală de 5.000 de lei, în timp ce firma de pază va trebui să achite suma de 13.000 de lei. Amenda totală primită de ultrași se ridică la 6.170 de lei. În plus, 6 suporteri au primit interdicție de a intra pe stadioane pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și un an.

 Au fost constatate și întocmite 4 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel: 

- 3 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;

- un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive (pentru nerespectarea interdicției de a fi prezent la competiții sportive).

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.170, astfel: 

-  15 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive; 

- o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

 - o sancțiune contravențională în conformitate cu H.G. nr. 643/2020 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord (pentru folosirea unei drone fără autorizație într-o  zonă publică).

Totodată, au fost aplicate 6 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale (amendă și avertisment scris) în valoare totală de 5.000 de lei, iar societății specializate de pază două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 13.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008  privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

- comunicat Jandarmerie

VIDEO Show pirotehnic al suporterilor rapidiști în startul derby-ului cu FCSB

Citește și: 

MM Stoica a izbucnit, la câteva minute după meciul care o îndepărtează pe FCSB de titlu: „A fost măcel! Vorbiți de Feșnic și de celebrul arbitru VAR Vidican, domnilor!”

A urmărit declarațiile lui Mutu și apoi i-a dat replica în direct: „Și atunci de ce spui asta, de ce te bucuri?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează