Articol de - Publicat luni, 11 decembrie 2023 02:56 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 11:57

Partida FCU Craiova - FC Botoșani, programată luni, de la ora 17:00, în etapa cu numărul 19 din Superliga va fi oficiată de arbitrul Ionuț Coza (44 de ani). Nimeni altul decât „centralul” pe care Adrian Mititelu Jr. l-a acuzat de corupție și l-a amenințat anul trecut, după înfrângerea cu Farul (2-3)

„Din surse garantate, Coza e corupt! Dacă mai e delegat la Craiova, voi face istorie”, a tunat fiul patronului FCU, după meciul de la Ovidiu, din ianuarie 2022, nemulțumit că arbitrul din Cernica le-a refuzat un penalty. 

CFR Cluj și FCSB, remiză cu scandal în Gruia » Decizia lui Colțescu aruncă Superliga în aer! Clasamentul actualizat
CFR CLUJ - FCSB 1-1
CFR Cluj și FCSB, remiză cu scandal în Gruia » Decizia lui Colțescu aruncă Superliga în aer! Clasamentul actualizat

Anul trecut, înaintea partidei Farul - FCU Craiova, disputat la Ovidiu, pe 24 ianuarie, în returul sezonului regular, oltenii l-au recuzat pe Ionuț Coza susținând că ar fi arbitrul „de casă” al Farului. 

CCA nu a ținut cont de memoriul oltenilor, iar la finalul întâlniri, Adrian Mititelu Jr. a lansat acuzații incredibile la adresa „centralului” Ionuț Coza.

„Tatăl meu, din închisoare, m-a întrebat cine este arbitru astăzi: «Mă, vezi să nu cumva să îl pună pe Coza». Și tot pe el l-a pus. Așa cum au existat Bogaciu, Gheorghe Constantin, eu vă zic din surse garantate că arbitrul Coza e corupt. Să mă dea în judecată. Dacă va mai fi delegat la Craiova, voi face istorie! Și cu el, și cu observatorul!”, a acuzat Adrian Mititelu Jr., în direct la Digi Sport.

La meciul de luni, cu FC Botoșani, observator de arbitri a fost delegat Augustus Constantin, omul de încredere al președintelui CCA, Kyros Vassaras.

Adrian Mititelu Jr. este suspendat 6 luni

În mod normal, arbitrul Ionuț Coza nu ar trebui să se intersecteze cu Adrian Mititelu Jr. la stadion, deoarece oficialul lui FCU Craiova a fost suspendat 6 luni și nu mai are acces pe teren și la vestiare. 

Juniorul a fost sancționat după ce l-a înjurat și amenințat pe arbitrul Marian Barbu. 

De ce a cerut FCU Craiova recuzarea arbitrului Ionuț Coza

În 2022, Adrian Mititelu Jr. a explicat de ce au cerut recuzarea lui Ionuț Coza: „Eu nu cred în coincidențe. Vreau să iau cronologic. La meciul cu Petrolul, de anul trecut (n.r. 2021), Ionuț Coza a dictat cel mai penibil penalty din istorie. Așa au scris ziarele din toată lumea. La meciul din tur, cu Farul, Coza a dictat un penalty inexistent, în minutul 86”.

După acel scandal monstru din ianuarie 2022, Ionuț Coza nu a mai condus nicio partidă a celor de la FCU Craiova. Acum este prima dată! 

Arbitrul Ionuț Coza a mai fost delegat la patru meciuri ale echipei FCU Craiova ca rezervă sau arbitru video

În schimb, CCA l-a inclus pe arbitru din Cernica în brigăzi delegate la patru meciuri ale celor de la FCU Craiova, ca arbitru de rezervă sau în camera video:

  • arbitru de rezervă / FCU Craiova - FC Voluntari 1-0, Cupa României (10 noiembrie 2022)
  • asistent VAR / FCU Craiova - FCSB 1-3, Superliga (16 iulie 2023)
  • arbitru VAR / FCU Craiova - UTA 2-3, Superliga (20 octombrie 2023)
  • arbitru de rezervă / Universitatea Craiova - FCU Craiova 1-1, Superliga (4 noiembrie 2023)

Arbitrul Ionuț Coza nu l-a dat în judecată pe Adrian Mititelu Jr.

Arbitrul Ionuț Coza a reacționat la acuzațiile lui Adrian Mititelu Jr., prin intermediul site-ului FRF. 

„Declarația «Arbitrul Coza este corupt» îmi pătează imaginea, o afectează și pe cea a Comisiei Centrale a Arbitrilor, de aceea iau în considerare varianta de a acționa în instanță persoanele care mi-au adus un prejudiciu prin astfel de afirmații neadevărate”, a transmis Ionuț Coza.

10.000 de leieste suma cu care a fost amendat Adrian Mititelu Jr. de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru acuzațiile aduse arbitrului Ionuț Coza

Arbitrul a rămas doar la faza de intenție și nu l-a dat în judecată pe Adrian Mititelu Jr.

VIDEO. Superliga - Etapa XIX » Match Preview FCU Craiova - FC Botoșani

Citește și alte articole:

„Ieși în p*** mea!” » Coman a cedat nervos după decizia controversată a lui Colțescu: arbitrul i-a anulat supergolul și a salvat-o pe CFR!

Faza de 5 stele care l-a îngenuncheat pe Mandorlini! Coman și Olaru au creat un gol excepțional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”