FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Asta e risipa! Gigi, ai ratat milioane bune de euro! 3 nume MARI din Liga 1 irosite de Steaua, din cauză că și-a bătut joc de juniori!

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 10:10

Gigi promite grupe de juniori sau Academii, dar nu se ține de cuvânt. GSP a numărat 6 ocazii în care investițiile în juniori au fost doar vorbe în vânt. De ce contează asta?

De-a lungul anilor, Steaua a avut de suferit din cauza neglijenţei şi lipsei de interes pentru copiii aflaţi în pepinieră. Scurt istoric: iată ce jucători a ignorat Steaua, deși i-a avut în curte!

1. Denis Alibec

Vârful de 25 de ani va fi jucătorul Stelei din iarna lui 2017, Becali plătind Astrei aproximativ 2 milioane de euro.

Totuşi, înainte de juca la Farul, de unde a plecat la Inter, Alibec şi-a încercat norocul la Steaua. Atacantul a fost la juniorii Stelei, dar nu s-a impus şi a fost nevoit să plece la Constanţa. Cu puţină atenţie, Steaua putea să îl aibă în curte pe Alibec, pe care îl putea vinde pe bani mulţi în străinătate sau pe care l-ar fi folosit şi acum, fără să plătească o sumă atât de mare.

  • cotă pe transfermarkt: 2.500.000 €

2. Bodgan Vătăjelu

Vătăjelu este unul dintre cei mai buni fundaşi stânga din Liga 1, fiind dorit de Becali de mai multe ori. În vârstă de 23 de ani, acesta este un produs al clubului roş-albastru.

Căpitanul oltenilor nu i-a adus Stelei niciun ban, el a fost cedat gratis la Vâlcea, în Liga a 2-a, în momentul în care Becali a restrâns activitatea grupelor de juniori.

Becali a oferit un milion de euro pentru Vătăjelu la începutul acestui an, dar n-a reușit să-l răscumpere pe fundaș.

  • cotă pe transfermarkt: 1.000.000 €

3. Alin Toşca

Şi în cazul lui Toşca Steaua a procedat greşit. Fundaşul stânga 
de 24 de ani este un produs al Stelei, dar echipa roş-albastră a plătit bani grei pentru a-l avea în lot.

În 2011, Steaua îl ceda pe Toşca la Săgeata Năvodari, de unde îl lua Viitorul. Evoluţiile bune l-au adus în atenţia lui Becali, care a plătit 400.000 de euro pentru a-l răscumpăra pe fundaş, în 2014.

  • cotă pe transfermarkt: 1.800.000 €

La juniorii Stelei ar fi putut fi acum şi Răzvan Marin, fiul lui Petre Marin. Mijlocaşul este un produs al Acedemiei Hagi, dar a recunoscut că şi-ar dori să joace la Steaua.

Având în vedere că Petre Marin este fan al roş-albaştrilor, şansele ca el să îşi fi dus fiul la juniorii Stelei erau destul de mari, dacă Steaua ar fi fost interesată de Academie. 

Acum Steaua negociază cu Viitorul transferul jucătorului de 20 de ani, dar şansele ca el să ajungă la echipa lui Reghe sunt mici, fiind dorit şi în străinătate.

64 de goluri
are Alibec în toată cariera lui, în 174 de meciuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (19)
observator_federal
observator_federal  •  25 Octombrie 2016, 20:44

Suporterii FCSB (si in aceasta categorie ii putem include lejer pe ziaristii "de specialitate" si pe cronicarii sportivi de pe la TV) confunda fotbalul cu afacerile lui Gigi. Diletanti cu totii, dar si nocivi prin faptul ca denatureaza principiile de baza ale fotbalului si competitiei sportive in general precum si prin confuzia totala (din capul lor, in primul rand) pe care o au despre valoarea jucatorilor si despre corectitudinea arbitrajelor. Bravo Gigi!

grandetorito
grandetorito  •  25 Octombrie 2016, 16:58

Alibec si Vatajelu au fost niste necunoscuti pana acum 2 ani. Cine statea sa piarda timpul cu ei la juniori daca nu aveau valoare?! Si stati putin ca niciunul nu e super talent... iar de anul viitor pot ajunge foarte frumos inapoi in anonimat. In afara de Tosca, niciunul nu are performante notabile pana in prezent. Cu o floare (un sezon) nu se face primavara (fotbalist).

dincolodenori
dincolodenori  •  25 Octombrie 2016, 14:13
Postat de zizu pe 25 Octombrie 2016, 12:53

acest infractor se mai bate in piept ca el ajuta nationala,fotbalul romanesc,vrea respect ptr asta....etc! el nu face decat sa ingroape si fcsb si fotbalul romanesc si mai face scandal de daum sau burleanu! asta (infractorul becali e cancerul fotbalului romanesc! asta a dus fotbalul de la noi de rapa si tot el il ingroapa! cumpara jucatori cu toptanul numai ca sa nu i ia ceilalti! pe el nu l intereseaza sa i creasca,sa i dezvolte.....doar vrea ca rivalele sa nu fie mai puternice sa i ia banii de la uefa

Bai *** !tu colcai de prostie si esti perfect constient de asta.Cancerul fotbalului Romanesc ? Daca unul care baga bani in fotbal este cancer ,unul care a dus Dinamo inafara europei si o tine in competitia asta de doi lei pe locul 8 o fi inger?salvator?Paskany,Porumboiu,Turcu,Penescu ,Sechelariu,Niculaie de la Brasov ,asta de la Astra si altii unde naiba sunt? Unde este Badea? A ramas asta si tot dati in capul lui orbilor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close