FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Blocați de coronavirus, jucătorii de la CFR Cluj se gândesc doar la titlu » Cum se pregătesc în izolare pentru lupta cu FCSB și Craiova

Articol de - Publicat duminica, 15 martie 2020 07:18

CORONAVIRUS. Campionii de la CFR Cluj, împătimiți ai sălilor de forță, nu au renunțat la pregătire și folosesc metode mai domestice de a se menține în formă fizică.

Incertitudinea îi chinuie cel mai mult pe jucătorii liderului. Nu e un secret, elevii lui Dan Petrescu sunt dependenți de sala de forță, de aparate, dar acum, chiar dacă la club activitatea este deocamdată oprită, li s-a recomandat să nu meargă sub nicio formă în alte locuri de acest gen din oraș sau să alerge în zone aglomerate. 

„Cel mai rău e că nu știm cât va dura această întrerupere și nu vrem să ne surprindă reluarea campionatului total nepregătiți”, spun ei, deși știu că e posibil ca lucrurile să rămână „înghețate” chiar pentru mai multă vreme. 

Au primit de la club câteva programe generale, dar mulți lucrează și suplimentar. 

Cărți, filme și exerciții

Cel puțin până luni, la CFR totul este oprit. Până atunci, fiecare lucrează acasă. Cei mai mulți folosesc corzile elastice și fac de două ori pe zi, dimineața și seara, abdomene, flotări, genuflexiuni, dar și alte exerciții de stretching și mobilitate

„Aveam un program, mergeam la sală, foloseam aparatele. Acum trebuie să schimbăm, ne mai uităm pe net, vedem ce fel de exerciții se pot face în casă. De obicei lucrăm cu greutatea corpului. 

Nu e ca la echipă, dar încercăm să ne mențimem cât de cât tonusul muscular. E important pentru că nu poți să stai, să nu faci nimic și apoi s-o iei de la capăt. Plus că ne-a intrat în sânge să lucrăm la sală, nu mai poți să renunți așa, dintr-odată. În rest, mai citești câte o carte, vezi un film, stai mai mult cu familia. E greu fără fotbal!”. 

Se mai întâlnesc la o alergare 

Unii aleargă acasă, pe bandă sau folosesc alte apaate. Alții ies prin parcuri sau pe la baza de antrenamnet, pentru o alergare în aer liber. Se mai întâmplă să se și întâlnească și se pregătesc în comun atunci: 

„Ne salutăm, dar fără strângeri de mână. Alergăm împreună, anduranță sau mai facem câteva sprinturi. Nu forțăm, pentru că ar fi periculos fără să ai un preparator fizic, dar încercăm să ne menținem un anumit ritm, să mai uităm de ce se întâmplă în jurul nostru. 

Suntem atenți, chiar trebuie să fim și responsabili, pentru noi și pentru cei din jurul nostru. Însă e important să facem asta, să ne apropiem cât se poate de starea de normalitate. Sperăm ca această situație să se termine cât mai repede!”.

46 de meciuri oficialea disputat până acum CFR în acest sezon, 30 în competițiile interne și 16 în cupele europene

VIDEO // CFR, mesaj pentru campania ”coronavirus în ofsaid”

Sportul mondial, afectat de coronavirus

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
     
  2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
     
  7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Vezi și: 

CORONAVIRUS // Noul plan luat în calcul de Federație: „De aici se vor alege echipele retrogradate”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  15 Martie 2020, 11:59
Postat de Vladescu Mircea pe 15 Martie 2020, 10:04

tara arde si babade piaptana !!!!!!Crede ca mai intereseaza pe cineva cine o sa castige liga voastra de *** ??????

Liga matale cum e nea Mircea?

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  15 Martie 2020, 10:04

tara arde si babade piaptana !!!!!!Crede ca mai intereseaza pe cineva cine o sa castige liga voastra de *** ??????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează