FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Bluf cu VAR în Liga 1? Adrian Porumboiu are o cu totul altă variantă: „Mă amuză. Văd niște lucruri care par incredibile”

Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, consideră că formațiile din Liga 1 nu sunt de acord de facto cu implementarea VAR, în ciuda aparențelor.
Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, consideră că formațiile din Liga 1 nu sunt de acord de facto cu implementarea VAR, în ciuda aparențelor.

Articol de GSP - Publicat marti, 06 octombrie 2020 22:07 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 22:46

Adrian Porumboiu, 70 de ani, fost arbitru internațional, consideră că formațiile din Liga 1 nu sunt de acord de fapt cu implementarea VAR, în ciuda aparențelor.

Mă amuză. Văd niște lucruri care par incredibile. Se vorbește despre VAR de 3 ani în România. Toate țările cu nivel dezvoltat au implementat deja acest sistem. În realitate, toți sunt mulțumiți acum, fără VAR, pentru că mai devreme sau mai târziu profită de erorile arbitrilor.

VAR înseamnă 800.000 de euro. 1 milion, 1 milion și 200.000, maxim, cu instruirea arbitrilor. Sunt 16 echipe, fiecare poate să contribuie. Nu e o sumă imensă. Noi nu avem un fotbal la fel de sărac ca în Serbia, de exemplu. 

Auzim de VAR numai atunci când se întâmplă o faza tendențioasă. De fapt, cluburile nu-și doresc. Dacă oamenii din conducere ar fi toți convinși, s-ar implementa”, a declarat Porumboiu în emisiunea „Digi Sport Special”.

„Cu siguranță mentorul lui Radu Petrescu este Alexandru Tudor. Doar că Tudor avea o altă atitudine. A fost în general un arbitru corect, deși a participat și el la campionatul acela pierdut de FC Vaslui contra CFR-ului, cu rejucarea. Nu pot să uit asta”
Adrian Porumboiu, în contextul arbitrajului lui Radu Petrescu din derby-ul FCSB - Dinamo 3-2

VAR, departe de Liga 1

Liga 1 e încă departe de a implementa arbitrajul video, deși au trecut mai bine de 3 ani de când IFAB a dat undă verde acestui sistem, iar România are, în această zonă a Europei, cele mai mari drepturi TV. În lipsa VAR, meciurile continuă să fie distruse de arbitri, ultimul pe listă fiind derby-ul FCSB - Dinamo, cu 4 erori grave.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan a comentat pentru GSP.RO situația din acest moment și a dat detalii de culise despre posibilitatea implementării VAR în fotbalul românesc - toate detaliile, AICI.

VIDEO Adrian Porumboiu, despre arbitrajul din meciul FCSB - Dinamo 3-2: „A fost o eroare gravă!”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Ilie Dumitrescu răspunde dur în discuția pe subiectul jucătorilor lui Dinamo: „E amatorism! Înseamnă că ești diletant”

Mihăilă, avertizat de Rodion Cămătaru după transferul la Parma: „Să nu fie al 20-lea turist român pe acolo”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
martipan1
martipan1  •  07 Octombrie 2020, 15:19

singura echipa care are VAR este CFR care anul trecut in play-offul UCL a trebuit sa monteze aparatura care este functionala numai ca LPF nu are arbitrii specializati pentru VAR si asa sta de pomana

endeavour
endeavour  •  07 Octombrie 2020, 05:43
Postat de ang3ldev1l pe 07 Octombrie 2020, 00:14

Dar voi chiar ati uitat cu ce vehementa s-a opus alde Burleanu introducerii acestui sistem ?(nici un articol pe tema asta) Cu motive stupide ca nu LPF-ul decide introducerea lui, samd ? Normal ca s-a opus, ca mai are politicul de vandut niste titluri si cateva meciuri. Nici peste 5 ani nu o sa vedeti acest sistem la noi!

Raman surprins sa vad vehemnța unor gigisti, cand principalii beneficiari ai *** din fotbal sunt fcsb, botosani, ucv! Toate in cooperativa gigista. Intelegem cine arunca cu brichete in noi!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  07 Octombrie 2020, 00:39

VAR e ca si implementarea votului electronic ! daca se pot fura voturile cu sacul si sunt anulate 700.000 de voturi ...nu se stie cum ..poate a pus cineva stampile pe voturile care nu le conveneau...asa si la VAR...pana se poate fura si nu e musai sa fie VAr ..de ce sa se complice complicii??

Vezi toate comentariile (4)
Comentează