FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

Fostul antrenor de la FCSB a revenit oficial în Superligă! Patronul i-a promis 3 fotbaliști: „De ieri s-a apucat de treabă”

Bogdan Andone / foto: Imago
Bogdan Andone / foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2023 16:25 / Actualizat joi, 28 decembrie 2023 16:46

Bogdan Andone (48 de ani) este noul antrenor de la FC Botoșani! Valeriu Iftime a confirmat pentru GSP.ro că l-a angajat pe tehnicianul care în 2019, pentru scurtă vreme, a pregătit-o și pe FCSB.

În perioada recentă, FC Botoșani a funcționat cu cuplul Mihai Ciobanu - Andrei Patache pe banca tehnică.

Pentru a forța salvarea de la retrogradare în 2024, finanțatorul Valeriu Iftime a căutat un antrenor principal cu acte-n regulă și s-a orientat către Bogdan Andone, cu care a și bătut palma.

Becali a anunțat că nu-l ia în cantonament, așa că a plecat din România alături de 2 rivali din Superligă
FCSB
Becali a anunțat că nu-l ia în cantonament, așa că a plecat din România alături de 2 rivali din Superligă

Bogdan Andone este noul antrenor de la FC Botoșani

„Am bătut palma cu Bogdan Andone. Este un antrenor român care cunoaște un pic campionatul, este tânăr și s-a angajat ca împreună să ne dăm peste cap ca să salvăm echipa de la retrogradare. În rest, sunt mai multe chestii care țin de intuiție. 

De ieri s-a apucat de treabă. Trebuia să semneze astăzi cu președintele, de vreo două zile se tot gândește la lot, la ce mai trebuie”, a transmis Valeriu Iftime pentru GSP.ro. 

Andone și Valeriu Iftime au discutat și despre strategia din viitorul mercato: „Este nevoie de niște jucători noi, pentru că o parte dintre ei vor pleca. Oricum aveam nevoie de câțiva jucători, atacant central, extremă, fundaș central”. 

Bogdan Andone a revenit în Superligă

Bogdan Andone o antrenase ultima dată pe Apollon Limassol, în Cipru, echipă la care a evoluat 2 ani ca fotbalist, între 2006 și 2008. S-a despărțit de ciprioți în finalul lunii august cu un bilanț de 9 victorii, două remize și 4 înfrângeri.

În prima ligă a României, Andone a pregătit-o cel mai recent pe FC Voluntari, între decembrie 2020 și mai 2021. Anterior a mai lucrat la Astra Giurgiu (octombrie 2019 - septembrie 2020) și FCSB (iulie - august 2019).

Misiunea lui Bogdan Andone, salvarea de la retrogradare

La FC Botoșani, obiectivul lui Bogdan Andone este să salveze formația moldoveană de la retrogradare. FC Botoșani este „lanterna roșie” a Superligii, ultima, cu o singură victorie și numai 12 puncte agonisite în primele 21 de etape.

Au rămas 9 runde din sezonul regulat înainte de play-out, apoi botoșănenii speră că vor reuși să evite ultimele două locuri și, implicit, retrogradarea directă.

Momentan, prima echipă de pe locurile de baraj, Poli Iași, are 23 de puncte, 11 peste FC Botoșani, însă înainte de play-out punctele vor fi înjumătățite, astfel că șansele trupei lui Bogdan Andone vor crește.

VIDEO. Bogdan Andone, poveste amuzantă la GSP Live cu Budescu și Șeroni: „Venea după el și la baie”

Tot din Superligă: 

„Cancelo din Bănie” » Pe cine a transferat Universitatea Craiova: 7 detalii
CSU CRAIOVA
„Cancelo din Bănie” » Pe cine a transferat Universitatea Craiova: 7 detalii
„Regula” Superligii, brutală: Dinamo e 50% în Liga 2
DINAMO
„Regula” Superligii, brutală: Dinamo e 50% în Liga 2

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (28)
mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  30 Decembrie 2023, 03:12
Postat de Catalynn_13 pe 29 Decembrie 2023, 01:53

Dinamo exista, e acolo unde îl știm cu toții, în Șoseaua Ștefan Cel Mate, clubul MAI, club înființat de KGB în 1948. La fel și Steaua, clubul MApN înființat în 1947 de Armata Română pe modelul celei Roșii, e tot unde îl știați și ați dat foc peluzei și mai recent v-ați răzbunat pe grupul sanitar, adică în Bulevardul Ghencea. Despre ce vorbim!? Aaa, ca în prezent ambele se scaldă în mediocritate asta e alta discuție … Tu băi Mario duhnești a ddbist, adică un fel de fcsbist în alb și roșu! Spun asta pt ca dinamoviștii adevărați știu exact cum stau treburile … :-))))))

Degeaba ai scris o tona, daca la final ai trantit numai baliverne ! Iti pierzi credibilitatea atunci cand faci afirmatii nefondate! La final ai aruncat niste chestii scoase din burta de la tine si te ai pus pe hahait ! Nici nu are rost sa mai continui subiectul...m am convins de tine !

VanBasten1989
VanBasten1989  •  29 Decembrie 2023, 14:33
Postat de gigi.debelihu pe 29 Decembrie 2023, 08:25

Cine e FCSB??? .... Pare o marcă de mașină de spălat!

E o proba de dictie, nivel avansat. Spui consoanele de 1000 de ori si, daca mai poti vorbi dupa, ai perspectivele lui Ilie Dobre in emisiunea Fotbal minut cu minut.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  29 Decembrie 2023, 08:25
Postat de VanBasten1989 pe 28 Decembrie 2023, 17:39

Cum va spuneam, prima regula a jurnalismului (se invata in primul an de facultate): Titlul trebuie sa includa 'fcsb' pentru a deveni atractiv. Nu conteaza ca e un articol despre efectul de sera sau despre papuasii din Noua Guinee.

Cine e FCSB??? .... Pare o marcă de mașină de spălat!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează