FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - GAZ METAN

VIDEO + FOTO FC Botoșani - Gaz Metan 2-1 » Edjouma își duce echipa pe loc de play-off cu un supergol

Articol de - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 13:25 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 18:08

FC Botoșani a învins-o pe Gaz Metan Mediaș în etapa 20 a Ligii 1, scor 2-1.

Prima ocazie în meciul de la Botoșani, început cu un protest inedit al oaspeților, le-a aparținut jucătorilor Gazului. În minutul 12, Irobiso a primit un cadou de la Pap, care i-a pasat mingea la marginea careului, dar a șutat slab, pe lângă poartă. Același Irobiso a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 25, când a reluat cu capul o centrare venită din corner. Pe fază, Braun a respins balonul de pe linia porții.

În replică, FC Botoșani a trecut pe lângă gol în minutul 42, când Ongenda a fost blocat de Vâlceanu.

+13 FOTO

Golul care a deblocat tabela a venit în minutul 61 și a fost reușit de Mihai Roman, care a șutat puternic de la marginea careului de 16 metri. Gazdele nu au rămas în avantaj pentru mult timp, egalarea venind în minutul 74, la capătul unei combinații Ronaldo Deaconu - Yuri. Deaconu, introdus pe teren în minutul 64, a centrat excelent, pe 3 metri, de unde Yuri a finalizat cu capul, din plojon.

Lovitura de grație a fost reușită de Botoșani în minutul 84. Centrarea lui Ongenda, deviată de Dobrescu, a fost finalizată spectaculos, dintr-o semi-foarfecă, de Malcom Edjouma.

FC Botoșani urcă pe loc de play-off 

Cu cele 3 puncte obținute astăzi, FC Botoșani a ajuns la un total de 33 de puncte și a urcat pe locul 4 în Liga 1. Gaz Metan rămâne pe locul 12, cu 19 puncte.

Zic că am pierdut nemeritat. După aspectul jocului, cred că echitabil era un rezultat de egalitate. Din păcate, o lipsă de reacție, de atenție, de concentrare, a făcut să plecăm fără niciun punct de aici. Eu zic că am făcut un joc foarte bun, am jucat de la egal la egal și în multe momente am pus mari probleme Botoșaniului. Chiar în primele minute am avut ocazie singur cu poarta goală și aici se face diferența. Noi nu marcăm cu poarta goală, ei marchează prin două execuții foarte frumoase.

Jucătorii merită felicitați pentru atitudinea pe care au avut-o, pentru că au dat dovadă încă o dată de caracter, au muncit. Muncim, din păcate nu ne alegem cu nimic, ăsta este fotbalul. Să sperăm că, atât timp cât ne maturizăm și avem mai mult echilibru, va fi greu să mai pierdem asemenea meciuri. Normal că te îngrijorează situația din clasament, chiar dacă mai e mult de jucat. Ne îngrijorează
-Ilie Poenaru, antrenor Gaz Metan potrivit digisport.

FINAL » FC Botoșani - Gaz Metan 2-1

FC Botoșani - Gaz Metan, echipe de start

Botoșani: Pap - Braun, Racovițan, Tchakonte, Dragu - Papa, Edjouma - Kage, Ongenda, Tîrcoveanu - Fili
Rezerve: M. Contra, Șeroani, Țigănașu, E. Florescu, D. Croitoriu, M. Roman, Mateus, Souza Silva, Lupeta
Antrenor: Marius Croitoru

Gaz Metan: Vâlceanu - De Moura, Matricardi, Yuri, Dobrescu - Alceus, Francisco Junior - Grădinaru, Lixandru, Trif - Irobiso
Rezerve: Buzbuchi, Romeo, Horj, Izata, Gaspar, Steau, Chamed, Morar, Deaconu
Antrenor: Ilie Poenaru 

Stadion: Municipal, Botoșani 
Arbitru: Lucian Rusandru / Asistenți: Imre-Laszlo Bucsi și Ferencz Tunyogi

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

VIDEO + FOTO Haosul din arbitraj continuă, deşi Vassaras spunea că nu sunt probleme! Chivulete n-a văzut un penalty clar în CSU Craiova - UTA

EXCLUSIV Pe urmele lui Steliano și Matei! Mircea Rednic a lăsat încă un fotbalist în afara lotului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
infidel_ui_trast
infidel_ui_trast  •  15 Decembrie 2021, 18:39
Postat de fcsarbitrii pe 15 Decembrie 2021, 16:22

Trag din greu vasalii...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsarbitrii
fcsarbitrii  •  15 Decembrie 2021, 18:27
Postat de Mihai Dinu pe 15 Decembrie 2021, 17:39

Felicitări echipei pentru dăruire și victorie! Joc greu, frumos, ambele echipe au jucat la victorie, a decis rezultatul, pana la urma, experiența și tehnica lui Roman și inspirația execuției tehnice a lui Edjouma. Cu un plus de concentrare pe marcaj in apărare și mai eficienti pe contraatac, speram sa facem fata și in play-off.

Daca ajungeti acolo sa nu uitati de traditie:donatia celor 6 puncte catre echipa cu nume din patru consoane si sa luptati pana la ultimul om cu CFR

892366017496288
Mihai Dinu  •  15 Decembrie 2021, 17:39

Felicitări echipei pentru dăruire și victorie! Joc greu, frumos, ambele echipe au jucat la victorie, a decis rezultatul, pana la urma, experiența și tehnica lui Roman și inspirația execuției tehnice a lui Edjouma. Cu un plus de concentrare pe marcaj in apărare și mai eficienti pe contraatac, speram sa facem fata și in play-off.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează