FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ca pe vremea lui Mister » În ciuda insolvenţei, Dinamo e singura echipă neînvinsă din Liga 1

Articol de , - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:05

Ultima dată cînd ”cîinii” erau unicii din campionat fără eşec în primele 6 etape s-a întîmplat la începutul ediţiei 1999-2000, cînd Dinu pregătea o formaţie stelară pentru acea perioadă.

New Dinamo 2014/'15 speră la podium, visează, chiar, la titlu, fiind, teoretic, în cursă pentru ambele obiective, cu trei puncte în spatele liderului, Astra. Echipa lui Stoican este totuşi unică în privinţa unui aspect. Este singura din Liga 1 neînvinsă după primele 6 etape! Pe locul 5 în clasament, a 5-a ofensivă, a 5-a defensivă.

Dacă roş-albii au mai avut un parcurs asemănător la începutul ediţiei 2012/13, cînd formaţia pregătită de Dario Bonetti avea 4 victorii şi două remize, fiind, atunci, pe poziţia secundă, după Pandurii, de-abia în 1999 a mai fost situaţia din prezent, ca Dinamo să fie unica formaţie din campionat fără eşec în primele 6 runde.

În urmă cu 15 ani, la 8 ani după ultimul titlu de campioni pentru "cîini" - o situaţie similară în 2015 în cazul bucureştenilor! -, formaţia ce avea să cîştige eventul la finele acelui sezon era o forţă în prima divizie. Dinamo avea 6 victorii din tot atîtea meciuri, cu 22 de goluri marcate şi doar două primite, Ceahlăul fiind pe locul 2, cu 13 puncte, în timp ce podiumul era completat cu Oţelul, 12 puncte.

Steaua era doar a 9-a, cu 9 puncte. La finalul campionatului, Dinamo termina la 27 de puncte în faţa marii rivale, ce încheia pe 4, cea mai mare diferenţă din istorie în favoarea "cîinilor" în ceea ce priveşte lupta directă cu roş-albaştrii.

Echipa "cîinilor" în toamna 1999: Şt. Preda - Fl. Petre, Ciobotariu, V. Năstase, D. Florea - Kiriţă, Lupescu, Hîldan - Mutu, Vlădoiu, Mihalcea
Rezerve: Fouhami, T. Petre, Mihali, C. Dobre, D. Timofte, Iftodi, M. Niculae

8 goluri marcase Vlădoiu în 6 etape, fiind urmat de Mutu (4), Iftodi (3), Niculae, Petre şi Lupescu, cîte două, Mihalcea 1

4 reuşite a avut în acest sezon de L1 Bilinski, urmat fiind de Matei (3), Lazăr, Elton şi Cordoş cîte un gol. Plus un autogol, al lui Balaur în meciul cu ASA (1-1)

"Mi-ar plăcea să ajungem la performanţele echipei dinamoviste de acum 15 ani, atunci începuse formarea unei formaţii ce avea să domine o perioadă bună fotbalul românesc" ( Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

Inbox
- Doctorul Liviu Bătineanu a confirmat ieri Gazeta Sporturilor, într-un comunicat pe fcdinamo.ro: "Bilinski a fost la un pas de a-i fi secţionat tendonul ahilian. Dar are doar o plagă tăiată, ce se va vindeca în scurt timp. Are nevoie de recuperare între 7 şi 10 zile pentru ca rana să se cicatrizeze şi să poată încălţa ghetele de fotbal".
- Thomas mai ratează şi luna septembrie, de-abia din octombrie poate fi apt să pătrundă în echipa lui Stoican. Atacantul a suferit la finele lunii iunie o intervenţie de reconstrucţie a ligamentelor încrucişate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (96)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Septembrie 2014, 01:49
Postat de juliusmad pe 03 Septembrie 2014, 10:50

nu este corect. celtic este veche de 100 de ani (?) si a ajuns ciuca batailor in europa. rapid este veche de 1000 de ani si este tinuta in viata doar de federatie. importante sunt investitiile facute intr-un anumit moment. nu joaca istoria

stii ceva, draga ? FORZA DINAMO ! sper ca iti place, vad ca tot vii pe la noi, pai scandeaza cu noi..))

juliusmad
juliusmad  •  03 Septembrie 2014, 10:50
Postat de unico_biancorossi pe 03 Septembrie 2014, 02:47

este corect.

nu este corect. celtic este veche de 100 de ani (?) si a ajuns ciuca batailor in europa. rapid este veche de 1000 de ani si este tinuta in viata doar de federatie. importante sunt investitiile facute intr-un anumit moment. nu joaca istoria

inginera
inginera  •  03 Septembrie 2014, 05:49
Postat de fangigi pe 02 Septembrie 2014, 23:27

Polonia Varsovia are o istorie de peste o suta de ani, pe cand bulgarii pana acum 4 ani cand au promovat in prima liga, practic nici nu existau!

In 4 ani au bagat mai multi bani decat dinamo bucuresti in 50de ani. Hamza are salariu cat toti jucatorii de la voi plus anghelache plus chelnerii de la rin plus postacii de pe gsp, mai vrei?:)))

Vezi toate comentariile (96)
Comentează