FOTBAL  »  Superliga  »  REMEMBER

FOTO Ce mai face și cum arată azi Vasilică Cristocea, la 17 ani de la transferul în Ghencea

Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP +48   FOTO
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 11:30 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 13:07

Vasilică Cristocea, fostul mijlocaș de la FCSB sau Farul , ajuns la 43 de ani, crește tineri fotbaliști în Dobrogea natală. Retras definitiv în 2016, e antrenor la Victoria Cumpăna, în Liga a 4-a din Constanța. 

Au trecut mai bine de 15 ani de când Gigi Becali îl achiziționa pe Cristocea de la Farul. Fostul „decar” al dobrogenilor de la începutul anilor 2000 se transfera în Ghencea în 2006, într-una dintre cele mai sărace campanii de transferuri din „era Becali”

Vasilică Cristocea, antrenor la Victoria Cumpăna, în Liga a 4-a din Constanța

Atunci, latifundiarul scotea din buzunar 650.000 de euro pentru a-i lua pe Cristocea, de la Farul, și pe Cornel Cernea și Victoraș Iacob de la Galați. Culmea, stagiunea respectivă a fost printre cele mai bune din istoria clubului, roș-albaștrii au câștigat campionatul și au ajuns în semifinalele Cupei UEFA.

Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
+44 FOTO

Cristocea a petrecut doi ani la cel mai titrat club al României, între 2006 și 2008. A adunat, în total, 66 de meciuri în toate competițiile, inclusiv în Champions League și Cupa UEFA, reușind șase goluri și 13 assist-uri în tricoul roș-albastru.

După ce și-a „pus ghetele în cui”, Cristocea a revenit pe plaiurile de acasă și s-a dedicat sectorului juvenil. El se ocupă de juniorii C și juniorii D ai Victoriei Cumpăna, dar și de formația de seniori, care activează în Liga 4 Constanța.

Ce mai face și cum arată azi Vasilică Cristocea, la 17 ani de la transferul în Ghencea
Cristocea, înconjurat de copii în noua sa meserie / Sursă foto: Facebook@ Victoria Cumpăna

Laude pentru Cristocea: „Un om blând și conștiincios”

Pe 27 septembrie, Cristocea a împlinit 43 de ani, iar clubul la care activează i-a făcut o urare specială: „Sărbătorim astăzi un om blând și conștiincios, un coleg de bază și un antrenor cu care ne mândrim peste tot!

Ați împărtășit din cunoștințele dumneavoastră cu sute de sportivi ai clubului nostru, ați legat atâtea șireturi la ghete și ați avut emoții și bucurii pe care ni le-ați transmis tuturor! vă dorim să rămâneți în continuare lângă noi, sănătos și cu același optimism cu care ne-ați obișnuit”, au postat cei de la Victoria Cumpăna. 

VIDEO Amintirile lui Bănel Nicoliță de la returul cu Middlesbrough: ”Plângeam în hohote în tribună. Mă luasem în brațe cu Paraschiv

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV După 120 de meciuri în Superliga, s-a lăsat de fotbal la 32 de ani » Acum e antrenor de fitness: „Vreau să avansez, nu să câștig 3.000 de lei pe lună”

Basarab Panduru, nedumerit: „Ce cauți la națională dacă nu poți mai mult de atât? Ce explicații îmi dai?”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează