FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ceaușescu, PCR! Cristi Borcea, FCD! Opinie necruțătoare pe GSP.RO: "De ce vor fanii un încarcerat care a dus Dinamo aproape de faliment?"

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2018 19:17

"Potrivit unei cercetări INSCOP Research, 44,7 la sută dintre respondenți consideră comunismul un lucru bun pentru România, iar 44,4 la sută apreciază că înainte de 1989 se trăia mai bine". Sondajul realizat în 2013 a fost citat de adevarul.ro.

"Sociologii numesc acest fenomen "comunism rezidual"", se mai scria în știrea de pe site.

Ce legătură are cu fotbalul? Are, într-un fenomen pe care l-am putea numi "borcism rezidual", o nostalgie pe care a zgândărit-o un sondaj de pe gsp.ro. Mai mult de 17.000 de oameni au votat că revenirea lui Cristi Borcea la conducerea lui Dinamo ar fi un lucru bun.

La fel de bun ca reziduurile comuniste capabile să exagereze în minte defectele prezentului și să extragă tot felul de lucruri bune dintr-un trecut pe care inclusiv nostalgicii de azi l-au condamnat la un moment dat. Luca Niculescu a moderat acum patru ani o emisiune despre comunism la Digi24.

Prezentatorul a povestit că pe drumul spre televiziune a fost recunoscut de taximetrist: "Aveți emisiune? Care e subiectul din seara asta?". Va fi despre comunism". "Aaa, era mai bine, domnule! Fiecare avea casă și loc de muncă, nu murea nimeni de foame".

În studio, Andrei Pleșu a răspuns ce i-ar fi transmis el tânărului care ducea dorul "Epocii de aur": "I-aș fi spus că aceleași condiții se găsesc și la pușcărie. O pușcărie e foarte bine așezată, adică sunt ore fixe de trezire, ore fixe de masă, meniu clar, adăpost garantat, securitate garantată. Prin urmare, sigur că atunci când ieși de acolo te simți puțin depășit. Trebuie să îți faci rost singur de mâncare, de adăpost, trebuie să te ocupi. Acolo se ocupă alții. Tu ești doar cu suferința".

Într-un univers mai mic, adică la Dinamo, nu în toată țara, se gândește la fel, dovadă rezultatul sondajului de pe gsp.ro: există suporteri cărora li s-a urât atât de tare cu greutățile de azi, încât transformă într-un mit un tip aflat în pușcărie pentru falsificarea transferurilor de jucători.

Borcea și Badea s-au aflat în fruntea listei cu mulți acționari perindați prin Ștefan cel Mare timp de două decenii, timp în care s-au câștigat niște titluri. Campionate luate cu cheltuieli mari, inclusiv cu bani care nu existau.

Negoiță a preluat gestiunea pe care au lăsat-o vechii proprietari și a cerut insolvența cu datorii de 17,5 milioane de euro! Cu 4 campionate cucerite în era Borcea, rezultă o medie de peste 4 milioane de euro consumați "din burtă" pentru fiecare trofeu, sume pe care, în urma insolvenței, le-au suportat statul și alți creditori.

Nu mai contează cine a plătit, meritele și voturile din sondaje le are Borcea, încarceratul căruia îi dau lacrimile când citește cum îl așteaptă lumea ca pe un salvator al clubului de fotbal pe care l-a prejudiciat și l-a adus aproape de faliment.

Un supererou pe care îl cântau "poeții" înainte să intre în pușcărie: "Vine, vine Borcea cu spartanii, fuge toți miliardarii!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (106)
dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  01 Februarie 2018, 19:45
Postat de vasy86le pe 01 Februarie 2018, 09:03

Remus Raureanu, ce garantie ai ca au votat doar Dinamovistii? cum poti lua in considerare un sondaj in care pot vota si sustinatorii altor echipe? pe bune?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  01 Februarie 2018, 19:42
Postat de Iulian Tecuceanu pe 01 Februarie 2018, 07:22

DA, caci in mafia actuala numai un mafiot face fata.

ba esti bogat de mananci sare cu paine . vb si tu sa nu te ia somnu

dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  01 Februarie 2018, 19:39
Postat de fangigi pe 31 Ianuarie 2018, 23:15

Domnule Raureanu, de ce nu spuneti si ca 40.000 de respondenti la sondaj au votat contra intoarcerii lui Borcea? Scrieti doar ce va convine?

voi nu mai vb ramaneti acolo si jucati pe maidade in liga 4

Vezi toate comentariile (106)
Comentează