FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cel mai bun stelist din turul campionatului dă probe în Asia » În genunchi la chinezi

Brandan ar fi al doilea stelist care ajunge în China în ultimul an după ce Bilaşco s-a transferat astă-vară.
Brandan ar fi al doilea stelist care ajunge în China în ultimul an după ce Bilaşco s-a transferat astă-vară.

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 22:13

Perioada de mercato se închide în China pe 2 martie. Pînă atunci, cel mai bun stelist din turul campionatului trebuie să treacă vizita medicală, dar să le şi placă asiaticilor la primele antrenamente şi într-un joc-şcoală. Altfel, revine în week-end sub comanda lui Ilie Stan!

Pablo Brandan a lăsat Steaua după returul cu Twente şi a ajuns ieri în China, la clubul unde ar putea evolua în următoarele trei sezoane, Liaoning Hongyun, locul 3 în ultima ediţie a ligii din Ţara Marelui Zid. De ce nu e încă sigur, ci doar ar putea? Simplu! Fiindcă argentinianul de 29 de ani se află deocamdată doar în probe la gruparea asiatică, astfel încît nu e exclus ca, în week-end-ul viitor, Ilie Stan să se trezească înapoi în lot cu sud-americanul!

Se feresc pentru a nu se face de ruşine
E o informaţie ţinută secretă pînă acum de staff-ul din Ghencea spre a nu pune clubul şi fotbalistul într-o lumină negativă! Practic, dacă tranzacţia nu se finalizează pînă pe 2 martie, cînd se închide perioada de mercato în China, Brandan va fi nevoit să se întoarcă la roş-albaştri.

"Urmează să efectueze cîteva antrenamente cu Liaoning, va fi folosit şi într-un joc amical, după care conducerea de acolo va lua decizia finală în privinţa achiziţiei lui Brandan", a dezvăluit o sursă apropiată tratativelor. Şi încă o explicaţie: "Chinezii au devenit de destulă vreme foarte circumspecţi la transferuri şi datorită sumelor tot mai mari pe care le investesc în fotbal. În general, doar jucătorii cu un CV super sau cu recomandări foarte puternice merg şi semnează direct. În rest, se cer probe, fie şi într-un mod foarte discret". Un exemplu în acest sens este Lucian Goian, fundaşul Astrei fiind cumpărat de cei de la Tianjin Teda abia după ce a fost o săptămînă în teste.

Argentinianul visează la un salariu dublu
În cazul lui Brandan, Liaoning e gata să plătească 700.000 de euro către Steaua, iar jucătorului i s-a propus un salariu cu aceeaşi sumă, adică mai mult decît dublu faţă de cît cîştiga în Ghencea: 320.000 euro pe sezon. Sud-americanul trebuie să facă azi şi vizita medicală.

Hagi: "Niciodată probe pentru un club de talia Stelei"
În vara lui 2007, atunci cînd a preluat banca tehnică a roş-albaştrilor, Gică Hagi a anunţat un principiu, fiind nemulţumit de faptul că Florin Lovin urma să plece în Rusia să dea probe de joc. "Aşa ceva nu trebuie să existe pentru un club de talia Stelei. Cînd eşti la Steaua, ai deja o cotă, e un club uriaş, chiar e o ruşine să se ducă un fotbalist de aici să dea probe. Aşa ceva n-aş accepta niciodată", a spus Hagi atunci.

Poziţia Stelei: "Face vizita medicală şi semnează"
Şefii roş-albaştrilor spun că Brandan nu e în probe, ci s-a dus în China doar să facă vizita medicală. "Nu e adevărat. E normal ca asiaticii să-l cheme pentru a face vizita medicală, în nici un caz nu dă probe. Dacă trece de vizita mediaclă, va semna", au declarat conducătorii Stelei.

"E absurd! Brandan nu dă nici o probă, va face doar vizita medicală. Sînt convins că va semna cu Liaoning" ( Bogdan Mara, intermediarul transferului)

"Aş spune eu mai multe despre Brandan, inclusiv de ce nu dormea bine în unele nopţi, dar aştept mai întîi să semneze chinezii transferul şi apoi o să zic" (Gigi Becali, patron Steaua)

1 trofeu a cucerit Brandan la Steaua: Cupa României în 2011

57 de meciuri a jucat Brandan la Steaua într-un an şi jumătate. El nu a înscris nici un gol

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”


Comentarii (37)
samertx
samertx  •  27 Februarie 2012, 15:30

Din două onomatopee ciobănești au făcut ditamai articolul:))) Ce caractere, domnule!

zarqa
zarqa  •  27 Februarie 2012, 14:36

Gică Hagi are dreptate în privinţa orgoliului şi a demnităţii. Dar de când este oierul patronul acestui club, fost renumit în Europa, cota jucătorilor stelisti a scăzut în fiecare an. Aşa că nu trebue să ne mire faptul că un jucător, fie el şi unul f bun ca Brandan, dă probe prin Asia. Steaua este acum precum o oaie râioasă dar vrea să pară mioară.

itza69
itza69  •  27 Februarie 2012, 14:02
Postat de amusement pe 27 Februarie 2012, 11:35

Gigi asa a facut cu toti fotbalistii buni, asa ca nu e o noutate. probabil ca aceasta echipa cu care mai tin doar rromii si persoanele cu un deficit mare de inteligenta va retrograda peste cativa ani. steaua se va desfiinta, rromii vor muri de ciuda, hai cu damigeana, zi-le gutza, sa vina lautarii, traiasca republica, ne vom ridica, spre un triumf, vom castiga, tralala...

amice,esti idiot

Vezi toate comentariile (37)
Comentează