FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOȘANI

CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de la FC Botoșani înainte de meciul direct » Balaj: „L-am informat pe Iftime, am procedat corect și moral”

Christopher Braun, dreapta, într-un duel cu Iasmin Latovlevici // foto: Imago Images
Christopher Braun, dreapta, într-un duel cu Iasmin Latovlevici // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 11:20 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 12:07

CFR Cluj s-a înțeles cu Christopher Braun (30 de ani), fundaș dreapta la FC Botoșani. Neamțul cu origini ghaneze va ajunge în curtea campioanei în vară, atunci când îi va expira contractul cu gruparea moldavă.

Cu puțin timp înainte de meciul direct dintre CFR Cluj și FC Botoșani, programat în această seară, de la ora 20:00, ardelenii au bătut palma cu unul dintre jucătorii adversarei. Este vorba despre apărătorul de bandă Christopher Braun, aflat în ultimele 6 luni de contract cu echipa din Botoșani.

Deși acordul a fost parafat cu puțin timp înainte de meciul direct, CFR Cluj spune că a respectat regulamentul și a anunțat conducerea adversarei că a ajuns la o înțelegere cu jucătorul.

Dan Petrescu nu renunță la vechile strategii » Ce spune despre următoarea adversară: „Poate să aspire la primul loc”
CFR CLUJ - FC BOTOȘANI
Dan Petrescu nu renunță la vechile strategii » Ce spune despre următoarea adversară: „Poate să aspire la primul loc”

Cristian Balaj: „L-am informat pe Valeriu Iftime că Braun a semnat”

Cristian Balaj, președinte la CFR Cluj, a detaliat pentru GSP.ro: „Am procedat și corect, și moral față de Botoșani. Am fi putut să semnăm cu jucătorul după meci, la 2-3-4 zile, era tot corect și regulamentar, dar era imoral față de Botoșani să facem chestiunea asta. Așa am decis să anunțăm clubul, l-am informat pe Valeriu Iftime de faptul că jucătorul a semnat ieri

Au existat niște impedimente, n-am putut semna mai repede. N-ar fi fost corect să anunțăm după meci. L-am informat pe Iftime seara trecută, printr-un mesaj, a răspuns că nu are ce să-mi reproșeze. Așa am acționat și cu Roger, de la UTA, am anunțat imediat clubul respectiv”.

Christopher Braun a ajuns la FC Botoșani în octombrie 2020. El era liber de contract din august, când se despărțise de gruparea elenă OFI Creta. Crescut de Hamburg și St. Pauli, Braun a evoluat în ligile inferioare din Germania până în 2016, când a făcut pasul în Țările de Jos, la Fortuna Sittard.

La Botoșani a adunat 49 de meciuri, în care a înscris un gol și a oferit 4 pase decisive.

CFR Cluj a schimbat strategia 

În urmă cu aproximativ un an, CFR Cluj, atunci cu o altă conducere, a procedat diferit în cazurile lui Rachid Bouhenna și Jonathan Rodriguez. Ardelenii au semnat cu cei doi jucători, ambii în ultimele 6 luni de contract, dar nu au informat cluburile de care aparțineau. 

Bouhenna a greșit în meciul din returul sezonului regulat dintre Sepsi OSK și CFR Cluj, când a comis un fault inutil și a primit al doilea cartonaș galben, ceea ce i-a provocat pe oficialii clubului covăsnean să suspecteze că algerianul se înțelesese cu CFR Cluj de mult timp, fără să anunțe acest lucru. 

„Cred că a semnat cu CFR nu acum, nici în urmă cu 2-3 săptămâni, ci din decembrie sau ianuarie 2021. Așa cred eu. Acum pot să mă gândesc la acel «roșu» pe care l-a luat? Pot! Nu-l acuz, dar am dreptul să fiu suspicios”, declara directorul general Attila Hadnagy în mai 2021. 

Jonathan Rodriguez i-a mărturisit antrenorului Marius Croitoru că a semnat cu CFR Cluj chiar înainte de meciul dintre Botoșani și „vișinii” din mai 2021, iar mijlocașul argentinian a fost scos din lot. Atunci, conducerea campioanei îi sugerase lui Rodriguez să nu anunțe clubul din Botoșani că s-a înțeles cu CFR. 

Mai multe știri din Liga 1: 

Tavi Popescu era convins că va înscrie în derby-ul cu Dinamo: „M-am întâlnit cu el și mi-a spus asta”

Doi jucători de la Dinamo, luați la rost de Cornel Dinu după meciul cu FCSB: „Unul e expirat și arată ca un burger, iar celălalt a avut intervenții ca din topor”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  31 Ianuarie 2022, 16:42

Cat fair play! Cat murasul si somesul la un loc. De cand a venit si cinstitul, prea cinstitul balaj nu mai ai loc de atat fairplay!

cornelcc
cornelcc  •  31 Ianuarie 2022, 16:01
Postat de vasileroaita pe 31 Ianuarie 2022, 12:30

Sa le fie rusine clujenilor ca au apelat la "tactica" FCSB inaintea unor meciuri cu adversari dificili! S-a vazut ca echipa era condusa de amicii lui nea Gigi, Edi si Sumi!

Of-of mai sirenare, nu se lasa Mona aia deloc de tine! kvsc kolosvar cumpara practic meciurile, transferand cei mai buni jucatori ai adversarilor. Temporar, evident, acestia disparand din peisaj keferist in cateva luni, cel mt un an, vezi exemplele concrete:Bhouena, argentinianul "imprumutat" la mimao, Balgradeanul rezerva lui Hindrich si acum a lui Felgueiras. Corectitudine marca kolosvar de pe vremea felcerului muri, actualmente "salvatorul" lui mimao 0-9!

1948forever
1948forever  •  31 Ianuarie 2022, 15:24

unii se pare ca au uitat, valiza era fix ca sa nu faca unii blat, blat tocmit de cfr.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează