FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1 // Remarcatul lui Costel Enache în meciul cu CFR, 1-1: "Chiar dacă vârsta nu-l recomandă, dă dovadă de un sânge rece ieșit din comun"

Costel Enache la conferința de după meciul cu CFR Cluj // Foto: Raymond Fustos
Costel Enache la conferința de după meciul cu CFR Cluj // Foto: Raymond Fustos

Articol de - Publicat sambata, 21 iulie 2018 08:49

Aflat la al patrulea meci consecutiv fără înfrângere în fața CFR-ului în calitate de antrenor principal la FC Botoșani, 1-1 în Gruia, Costel Enache (45 de ani) anunță obiective îndrâznețe la gruparea moldoveană.

Fostul tehnician al Ceahlăului a început conferința de presă cu un moment amuzant, inițial fiind așteptat în sala goală doar de reporterul GSP după remiza cu "feroviarii", scor 1-1. Mulțumit atât de rezultat, cât și de atitudinea jucătorilor săi în a doua parte a jocului, tehnicianul botoșănenilor visează deja la calificarea în play-off.

"N-a fost un joc spectaculos, am avut o primă repriză fără ritm, cu nervi, fără atitudine. Am fost destul de supărat la pauză, dar sunt mulțumit de forma arătată la revenirea pe teren, de dorința, implicarea și responsabilitatea jucătorilor mei. Rezultatul ne mulțumește, este foarte important pentru moralul nostru, putem spune chiar că avem toate șansele să ne construim un viitor frumos.

Un joc consistent, chiar dacă îl pierzi, îți dă speranțe, în timp ce un joc slab îți pune semne de întrebare. Acest punct e important pentru grupul nostru, ne dă încredere și mergem cu plăcere la antrenament. Ar fi fost dificil să parcurgem 8 ore cu autocarul după o înfrângere", a explicat Enache.

"CFR este o echipă în schimbare, am văzut o altă formulă, axată pe combinație, pe un atac combinativ, pozițional. Chiar nu doresc să fac comparații, am multă încredere în Edi că va face performanță, la fel cum am avut încredere și în Dan Petrescu. Sunt ferm convins că altul este potențialul lor, nu cel arătat cu noi, poate că am avut și puțină șansă"
Costel Enache

"un jucător extraordinar de interesant"

Măcinat de accidentări în sezonul precedent, Lóránd Fülöp (foto, 20 de ani) a fost lăudat de Costel Enache după golul care a adus punctul echipei sale în Gruia, mijlocașul târgmureșean fiind unul din jucătorii de bază cu care tehnicianul Botoșaniului speră să prindă play-off-ul.

"Lori (n.r. Fülöp) este un jucător extraordinar de interesant. Chiar dacă vârsta nu-l recomandă, dă dovadă de un sânge rece ieșit din comun. Anul trecut era într-un moment excelent, ghinionul a făcut să vină accidentarea care l-a stopat. Mă bucur de reușita lui, își revine, cu toate că ritmul său este încă în întârziere. Am foarte multă încredere în el.

Sezonul trecut a fost un an reușit pentru FC Botoșani, am avut obiective pozitive, am intrat în semifinalele Cupei României. Știu că am pierdut cu 5-1, dar și în campionat am avut un parcurs bun, ne-am luptat pentru play-off. Nu suntem un club de tradiție, dar în fiecare an facem câte un pas în față, reușim să vindem jucători pe sume importante, avem o rețetă financiară bună. Au plecat 11 fotbaliști, au venit alți 8, nu e ușor să omogenizezi un lot de 24 de jucători. Este nevoie de timp să ne înțelegem, dar logica ne impune să ne propunem un obiectiv și mai mare decât în sezonul precedent. Lupta va fi mai dură!", este de părere Costel Enache.

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI 1-1
Au marcat: Vinicius 26 / L. Fulop 48

PROGRAMUL ETAPEI #1:

Vineri, ora 21 CFR Cluj - Botoșani 1-1 Detalii AICI
Sâmbătă, ora 18 Hermannstadt - Sepsi
Sâmbătă, ora 21 Astra - FCSB
Duminică, ora 18 Viitorul - Dunărea Călărași
Duminică, ora 21 Dinamo - Voluntari
Luni, ora 18 Gaz Metan - Chiajna
Luni, ora 21 Craiova - Poli Iași

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
847153178690789
Ticu Troya  •  21 Iulie 2018, 13:31
Postat de Radu Fifea pe 21 Iulie 2018, 10:22

Da, cred ca ungurul va deveni un jucator valoros. E puternic si, cum a spus si Enache, are sange rece. Eu l-as aduce la Steaua in secunda 2. Pacat ca Dica si MM nu au curajul sa-l propuna lui Gigi.

Ce sa faca ma la fcsb , sa-l terminati si pe asta ?

102031457272119
Radu Fifea  •  21 Iulie 2018, 10:22

Da, cred ca ungurul va deveni un jucator valoros. E puternic si, cum a spus si Enache, are sange rece. Eu l-as aduce la Steaua in secunda 2. Pacat ca Dica si MM nu au curajul sa-l propuna lui Gigi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close