FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!

Dan Petrescu/ Sursă foto: Imago Images
Dan Petrescu/ Sursă foto: Imago Images

Articol de , - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 07:20 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 09:32

CFR Cluj i-a reziliat contractul mijlocașului Cătălin Itu, apoi a semnat imediat un nou contract cu acesta din postura de jucător liber, aceasta fiind singura modalitate ca jucătorul să poată fi trecut pe lista de Liga 1, în cazul în care Sigurjonsson nu va trece testele medicale de săptămâna viitoare. 

CFR e nevoită să apeleze la jonglerii cu regulamentul pentru a putea gestiona lotul supranumeric din prezent. Luni seară s-a închis perioada de mercato în România, iar campioana s-a ales, în urma ultimelor achiziții, cu o problemă majoră. Prea mulți fotbaliști față de limita maximă disponibilă a listei A, pe care clujenii pot să înscrie cel mult 23 de jucători.

Maximum ar fi fost 25, însă CFR a pierdut două locuri pentru că nu a putut completa cele 4 poziții destinate jucătorilor formați la nivel de club. Ardelenii au doar doi astfel de fotbaliști: Sergiu Buș și Adrian Păun.

S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!
FCSB
S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!

Au intrat Yuri, Roger și Dimitrov

Cum noii fotbaliști transferați, Yuri, Roger și Dimitrov, au fost solicitați în mod expres de Dan Petrescu pe listă, au trebuit tăiate alte 3 nume. Primul a fost Cestor, care a acceptat luni rezilierea și e în tratative cu CS Universitatea Craiova

Al doilea e Bouhenna, care însă n-a dorit încă să rupă contractul. Fiind jucător străin și având deja salarii restante, el are dreptul, potrivit reglementărilor FIFA, să plece la oricare club din afara Ligii 1, în orice moment. Poate alege și să-și continue contractul cu CFR, însă nu va mai juca deloc în acest sezon.

Sigurjonsson a promis că e apt medical

Pentru al treilea loc, campioana a realizat un artificiu incredibil. CFR avea de ales între Sigurjonsson și Itu, ultimul readus în lot în iarnă, după ce a fost împrumutat jumătate de an la Dinamo.

Cei din Gruia au fost tentați să renunțe la islandez, din cauza problemelor lui medicale. Dar acesta, aflat la o clinică din Munchen, le-a transmis un verdict extrem de optimist al medicului care îl tratează. Și anume că la mijlocul săptămânii viitoare va reveni la Cluj, va putea să se antreneze normal și cel mai târziu la startul play-off-ului va fi apt să joace!

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!
Cătălin Itu, alături de Ciprian Deac / Sursă foto: Imago Images

Cătălin Itu acceptă să fie de sacrificiu la CFR Cluj

În aceste condiții, clujenii i-au propus o înțelegere lui Itu: să fie alternativă pentru Sigurjonsson și, în același timp, să-și asume riscul de a nu mai juca deloc până la vară.

Săptămâna viitoare, Sigurjonsson va susține câteva teste medicale, după ce se va întoarce sub comanda lui Dan Petrescu. Dacă le va trece și va fi declarat bun de joc, atunci el va fi menținut pe lista A, iar Itu va rămâne pe dinafară până la vară și va avea drept de joc doar la echipa secundă a clubului, în Liga a 3-a.

Dacă islandezul va pica testele fizice, CFR îl poate înlocui cu Cătălin Itu, doar că această modificare poate fi realizată, conform regulamentului, cu o condiție: Itu să fie legitimat din postura de jucător liber. Așa că CFR și jucătorul au recurs la un artificiu: au reziliat vechiul contract, au înregistrat rezilierea la LPF, după care au parafat o altă înțelegere!

Cum arată acum lista A a CFR-ului

Artificiu incredibil la CFR Cluj: i-au reziliat contractul, apoi l-au angajat la loc!
  • * un club e obligat ca în lista de 25 să aibă cel puțin 4 jucători formați la nivel de club, 8 la nivel național și cel mult 4 extracomunitari
  • ** dintre extracomunitari, unul singur e fără niciun fel de restricții, restul cu condiții: doi trebuie să aibă cel puțin două meciuri în ultimul an în echipele lor naționale, iar unul să provină dintr-o țară care să fi fost prezentă la ultimul Campionat Mondial
  • *** aproape toate țările din Africa au un acord cu Uniunea Europeană, prin care jucătorii lor sunt asimilați ca fiind comunitari

8 jucătoriare CFR pe lista B, unde se află jucătorii care respectă regula U21: Hindrich, Petrila, Gâdea, Bîrligea, Raoul Mal, R. Sava, Pînzariu și R. Bălan

VIDEO Edi Iordănescu a detaliat motivele pentru care a plecat de la FCSB și CFR Cluj: "Respectați-vă principiile!"

Citește și alte știri de actualitate:

ANALIZĂ GSP S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!

Curtat de FCSB și CSU Craiova, Cestor a luat decizia după despărțirea de CFR Cluj: „Contează partea financiară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
dodo001
dodo001  •  17 Februarie 2022, 16:26

Nu va mai certati, in toamna Chipciu a facut la fel, a reziliat si a semnat un nou contract. E o problema? Poate vrei mai multi bani sau poate anumite clauze imbunatatite. Nu toata lumea e amatoare de acte aditionale la contract.

orlick
orlick  •  16 Februarie 2022, 18:06
Postat de wearethechampions pe 16 Februarie 2022, 14:23

Pare ca gigistii si prazarii sunt prea specialisti in fenomen ca sa se mai bazeze si pe un dram de inteligenta. S-o luam pe rand. Pasul 1. Un contract poate fi rezilita oricand cu acordul partilor? Legea zice ca da. Poate la prazari nu, ca acolo e Olgutzaland. Acolo lucrurile se rezolva cu o cinzeaca nu cu contractul. Pasul 2. Daca un contract e reziliat cu acordul.partilor, se cheama ca jucatorul e liber de contract? In Romania da, poate la gigel in curte nu, ca acolo contractul e bun numai in zeama de agheasma Pasul 3. Un jucator liber de contract, poate semna conform legii, oricand si cu orice echipa? Poate. Ma tot nir ca functionalii din prazland si gigistan (cuvantul anterior nu-l pot scrie ca ma cenzureaza) se dau destepti, dar nu fac decat sa-i dovedeasca prostia si mai abitir.

Regula a fost făcută pentru a permite si echipelor cu posibilități financiare mai mici să lupte cu cei bogați, care își permit jucatori mai scumpi, dar și loturi supradimensionate. Dacă FRF și Liga le permit clujenilor să facă treaba asta cu Itu, înseamnă că nu dau doi bani pe regulamente. De acum, orice echipă si-ar putea modifica lista fără nicio problemă de oricâte ori vrea!

894113170664848
Raul Bota  •  16 Februarie 2022, 16:59

Nu inteleg eu ceva sau GSP. Eu spun poti trece maxim 25 de jucatori pe lista A, dar in ea sa fie minim 4 crecuti de club .Ei zic ca CFR a pierdut 2 locuri. Dar Itu din ce stiu e jucator crescut de club. De ce nu a putut lua unul din cele 2 locuri .

Vezi toate comentariile (36)
Comentează