FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SPORTUL 5-3

"Cîinii" sînt din nou pe primul loc după mai bine de un an » Voodoo - Dinamo

Articol de - Publicat marti, 03 august 2010 00:00

Dinamo a prins din nou cea mai înaltă treaptă a podiumului după 14 luni şi jumătate. Ultima dată se întîmplase înaintea unui meci la Urziceni, considerat blestemat de dinamovişti.

"Nu vrem să jucăm tiki-taka, vrem să practicăm un fotbal cît mai bun, eficient şi să rămînem pe locul ocupat în prezent încă 32 de etape", a declarat Pulhac după victoria cu Sportul (5-3). Afirmaţiile fundaşului stînga au fost preluate şi de ceilalţi fotbalişti, bucuroşi că ocupă acum locul 1. "Să continuăm să muncim şi să fim atenţi, să ne batem pentru fiecare punct", a cerut veteranul Dănciulescu, iar Andrei Cristea l-a completat: "Ne-a trecut glonţul pe la ureche cu "Gaşca nebună", poate şi acesta e un semn că Dumnezeu şi-a întors faţa către Dinamo. Merităm victoria, cum, de altfel, merităm să fim în lupta pentru campionat".

"Ne vindecăm prin fotbal"
Dinamo n-a mai ocupat prima poziţie a podiumului de pe 24 mai 2009. "O zi, mai exact, o seară blestemată pentru «cîini»", au declarat jucătorii roş-albi. De atunci Dinamo n-a mai fost deloc pe locul 1 pînă în prezent, e ziua cînd s-a disputat meciul de la Urziceni, cu Unirea (0-1), gol marcat, culmea!, de Dacian Varga, cel care a reuşit şi duminică seară să puncteze, de data aceasta în tricoul Sportului.

"Nu mai vrem să vorbim despre trecut, dar rana aceea trebuie să se cicatrizeze. O să jucăm fotbal, ca să ne vindecăm!", a spus Dănciulescu. "Probabil s-a rupt o vrajă nefastă asupra noastră, fiindcă de la acel meci în care am pierdut un titlu nu ne-a mai mers bine deloc. O să fim atenţi şi cu mintea la fiecare partidă în parte. Sper că am învăţat că un campionat se cîştigă pas cu pas, cu puncte şi în derby-uri, dar şi cu echipele considerate mici", a precizat şi Andrei Cristea.

"Va trebui să nu mai primim aşa de multe goluri, fiindcă nu putem marca meci de meci de cîte 5 ori"
Liviu Ganea, atacant Dinamo


3,4 goluri pe meci este media reuşitelor "cîinilor" în cele 5 victorii consecutive, dintre care 3 în preliminariile Europa League

"Apărarea îţi cîştigă un campionat"
Cornel Dinu nu i-a certat pe jucători, ca altădată, deşi au periclitat în repriza secundă victoria cu Sportul (5-3): "Echipa a tratat mai uşor jocul în partea a doua, nu înţeleg de ce. În fine, s-au luat 3 goluri pe neatenţie, mai ales pe banda dreaptă. Dar Ando este un tip realist, încearcă şi poate corecta, ştie unde se greşeşte. Încă de pe vremea lui Herrera se ştie că atacul cîştigă meciul, dar apărarea cîştigă un campionat! Andone a dovedit că este inspirat pînă acum".

Urecheaţi
După meci, Andone i-a felicitat, în primă fază, pe jucători, după care nu s-a putut abţine să nu-i tragă la răspundere: "E nepermis să luăm 3 goluri din nişte faze ce nu anunţau nimic. Jucăm prea larg, nu strîngem, nu-mi place aşa! Nu vreau să mai văd echipa aşa nesigură! Sîntem o echipă mare? Daaa! Atunci să nu mai greşim în halul ăsta!".

Cupă pentru Cornel Dinu
Acţionarii dinamovişti vor să organizeze anual o competiţie dedicată lui Cornel Dinu, iar Cupa să poarte numele fostei glorii a grupării. Ori să fie un meci între "cîini" şi o echipă mare din Europa, ori să fie un patrulater. Mister a împlinit ieri 62 de ani, fiind bombardat cu mesaje de felicitare din partea oamenilor din club şi a prietenilor. "Procuroru'" a fost, ca fotbalist, de 3 ori cel mai bun fotbalist român al anului (1970, '72, '74) şi a luat 8 trofee interne cu Dinamo. Ca antrenor a cîştigat 4 trofee interne.

Moţi în pericol
Cosmin Moţi a ieşit accidentat la meciul cu Sportul şi prezenţa lui pe teren pentru returul de la Split este pusă sub semnul întrebării, din cauza problemelor la glezna dreaptă. "E posibil să nu joace, să vedem cum se va reface pînă miercuri, cînd plecăm în Croaţia", a declarat ieri Andone.

- Andone a comentat: "O să mai primim jucători, mulţi în probe, pentru că avem nevoie. Ştim unde trebuie să ne întărim". Primul care va sosi la teste este slovenul Zec, fundaş central de 21 de ani şi înalt de 1,91 de metri.
- Alexe se simte "bine de tot", după cum s-au exprimat membrii staff-ului medical dinamovist. Va începe antrenamentele cu echipa şi există posibilitatea ca el să poată fi convocat în lot începînd de la meciul cu Tîrgu Mureş, de pe 21 august.
- Andone le-a permis jucătorilor să meargă acasă duminică noapte, după victoria cu Sportul, fiind permisiv şi după ce fotbaliştii au promis că nu vor ieşi prin cluburi.
- Cornel Dinu l-a lăudat pe George Curcă: "Un portar bun apără ce e de apărat. El aşa face".
- Maksumici are o contractură musculară, aşa că nu intră în calcule pentru meciurile cu Hajduk şi Pandurii.
- Mister a declarat ieri despre returul de la Split: "Croaţii se vor arunca asupra noastră, dar nu trebuie să ne temem, se vor descoperi şi-i vom putea prinde".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
fotbalistu
fotbalistu  •  03 August 2010, 23:45

nu conteaza acum, ci la sfarsit

ionutp84
ionutp84  •  03 August 2010, 10:55

CASTIGA PANA LA 100$ PE LUNA STAND IN FATA CALCULATORULUI NU MAI MULT DE 10 MIN TRIMITETIMI UN MAIL LA [email protected] cu textul "vreau sa particip" pt a va trimite acceptul siteului

florinch
florinch  •  03 August 2010, 10:06

Vrei sa castigi 75-100$ pe saptamana lucrand la calculator?Nimic mai simplu:trimite un mesaj cu textul "LUCRU ACASA" la adresa si vei afla cum

Vezi toate comentariile (11)
Comentează