FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VASLUI, SÎMBĂTĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Cîrţu debutează în Ghencea ca antrenor al Stelei: "Iubeam galeria Stelei şi ca adversar!"

Sorin Cîrţu va sta pentru prima oară pe banca Stelei în Ghencea sîmbătă, cu FC Vaslui
Sorin Cîrţu va sta pentru prima oară pe banca Stelei în Ghencea sîmbătă, cu FC Vaslui

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 18 martie 2011 13:51

Antrenorul le face o declaraţie de dragoste fanilor şi îi invită la stadion sîmbătă, cînd joacă împotriva Vasluiului în primul său meci tare ca tehnician al "militarilor"

Sorin Cîrţu le cere suporterilor Stelei să-i fie aliaţi în cursa infernală din finalul sezonului: "Atmosfera specială de pe Ghencea mi-a plăcut mereu. Atît de mult, încît m-am ofticat cînd am venit aici şi am jucat cu porţile închise, fără public. Şi mi s-a întîmplat de două ori, şi cu FC Argeş, şi cu Pandurii!". Antrenorul îi laudă pe fanii din Ghencea şi îi aşteaptă de partea lui după aproape 35 de ani în care le-a fost adversar. Fie ca jucător, fie ca antrenor, olteanul a evoluat doar pentru adversare ale roş-albaştrilor.

Fotbalistul Cîrţu i-a umilit
Cît a jucat, Sorin a strîns partide memorabile împotriva Stelei. Cea mai tare a fost pe 25 iunie 1983, cînd a înscris de patru ori în poarta lui Duckadam, ratînd şi un penalty! Universitatea a cîştigat atunci cu 5-2. Cu şase ani înainte, Cîrţu le mai dăduse o lovitură bucureştenilor: în finala Cupei, a marcat golul victoriei cu 2-1 a Ştiinţei şi a adus trofeul în Bănie.

Antrenorul a fost surclasat de Steaua
Forţa lui Cîrţu în jocurile cu cei din Ghencea a scăzut după ce el a trecut de pe teren pe bancă. La prima partidă ca tehnician contra "militarilor", a trecut printr-un dezastru. S-a terminat Craiova - Steaua 1-5. Era în noiembrie 1988, iar pe banca roş-albaştrilor se afla Emeric Ienei. De atunci, Sorinaccio a strîns, în total, 24 de partide contra actualului său club. A pierdut jumătate dintre confruntări, de 9 ori a obţinut remize şi a învins numai în 5 rînduri.

"Ţin minte meciul în care i-am dat Stelei patru goluri. A fost înaintea finalei de la Sevilla, deci cu penalty-ul ratat pot să spun că l-am antrenat pe Duckadam pentru duelul cu Barcelona"
Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

"Sper să vină lumea la meci sîmbătă, fiindcă e un moment în care echipa chiar are nevoie şi de public. Încercăm să urcăm în clasament şi atmosfera de pe Ghencea poate să ne sprijine"
Sorin Cîrţu, antrenor Steaua

Patru goluri într-o singură repriză!
Jocul în care Cîrţu le-a înscris steliştilor patru goluri s-a disputat în iunie 1985. În afara reuşitelor lui, pentru Ştiinţa a mai punctat şi Ţicleanu, iar dintre "militari" au marcat Mureşan şi Tudorel Stoica. La pauză, alb-albaştrii conduceau doar cu 1-0, iar rezultatul final a fost 5-2!

Echipele din iunie 1985:
U Craiova: S. Lung - Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu - Ţicleanu, Geolgău, Irimescu, Balaci - Cîrţu, Cămătaru
Steaua: Duckadam - Anghelini, Belodedici, Fl. Marin, Fodor - Balint, T. Stoica, I. Mureşan, Majearu - Cîmpeanu, Turcu

8 goluri i-a marcat Cîrţu Stelei. Cu el pe teren, Craiova a învins de 8 ori, a făcut 3 egaluri şi a pierdut de 12 ori

5.000 de abonaţi are Steaua în acest moment. La primul joc acasă din retur, cu Braşov (0-3), au asistat doar 6.000 de oameni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
kingston
kingston  •  18 Martie 2011, 20:31

O pleiada de "antrenori" get be get......asta-i Steaua in viziunea ciobenului.....da prosti nu's cei care vin la Steaua sa "antreneze" ci carmaciul Ceaubeacali. Cu mici exceptii, cei care s-au perindat pe la Steaua ca fiind antrenori intr-un stadiu avansat de nulitate in acest domeniu, au capatat, prin prezenta, ceva referinte pentru viitor..vezi cazul Gica Hagi...marele antrenor de cartier....GALATA. In prezent, la Steaua, s-a clkadit un nucleu de petarde in adevaratul sens al cuvantului MM, Be Bee, Cartu... ..Va dati sema de ce convergenta de idei va avea acest grup, astfel ca Steaua va triumfa inca din fasa.....Ce minte diabolica are acest Becaloid!". Omule"

totolici69
totolici69  •  18 Martie 2011, 14:47

Uite aici echipa stelei : ://www.youtube.com/watch?v=IPTLfXukAbs

andr007
andr007  •  18 Martie 2011, 14:47

Ati schimbat poza in care face cu mana acelasi semn ca si Becali, si anume 666-semnul noii ordini mondiale.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează