FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA // Leo Grozavu trage un semnal de alarmă: „Acest play-out va fi un test pentru toată lumea” + ce s-a greșit în vară la Sepsi

Articol de - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 16:20

Leo Grozavu (52 de ani), antrenorul lui Sepsi, anunță 6 luni de teste pentru el și jucătorii săi.

Participarea în play-off nu va fi una liniștită pentru nimeni de la Sfântu Gheorghe, obiectivul fiind clar: formarea unei echipe care să emită alte pretenții în sezonul următor.

- Domnule Grozavu, ați reluat pregătirile de câteva zile, cum sunt băieții? Vacanță scurtă, campionatul începe în două săptămâni... 
- Mai devreme ca niciodată. Ne adaptăm la cerințe, n-avem ce face. Pauza n-a fost lungă, băieții n-au putut pierde din ritm. Ne-am reunit rapid, avem doar două săptămâni de stagiu, apoi intrăm în săptămâna premergătoare campionatului. Cele 4 etape din sezonul regulat contează mai puțin decât ceea ce facem în play-out.

- Ați făcut multe mutări rapide... 
- Am încercat să rămânem cu jucătorii care au dat randament în prima parte a campionatului. În vară s-au transferat mulți jucători fără să fie o evaluare corectă sau un scouting bine făcut. De asta mulți n-au dat randament. Automat asta ne-a făcut să avem mai puține puncte în clasament. Au fost aduși jucători cu salarii destul de bune, care ar fi trebuit să dea un alt randament, dar ei au jucat cu mult sub ceea ce ar fi trebuit. În iarnă am încercat să creionăm un lot care să fie cât mai aproape de ceea ce ne dorim.

- Spuneați că știți care e problema de la echipă, ați și strâns câteva puncte de la începutul lunii decembrie. A fost un blocaj mental? 
- E adevărat că atunci când nu câștigi puncte e normal să intervină acea psihoză care îți taie elanul și apare lipsa de curaj. Jucătorii au fost mai temători. Venirea unui nou antrenor în general dă rezultate. Mă bucur că am strâns un număr mai mare de puncte. Dar nu mi-am terminat ciclul. E o primă etapă abia. Din păcate, șansele la play-off sunt minime spre zero. Dar cine crede că play-out-ul va fi ușor se înșală. Noi ne dorim să arătăm ca o echipă care merita mai multe. 

- Care ar fi obiectivul?  
- Vrem să ne pregătim bine, iar până la finalul campionatului vrem să facem o evaluare corectă a jucătorilor veniți în iarnă, a celor pe care îi aveam deja. Și în vară să începem altfel campionatul și să nu ne mai trezim în situația în care a fost. E un test pentru toată lumea. Și eu sunt observat în permanență. Asta e viața jucătorilor și a antrenorilor. Obiectivul e clar rămânerea în Liga 1, contează și locul în clasament. Să fim cât mai sus, va fi un play-out aprig, nu va fi ușor deloc.

- Vremea e bună în Antalya, vă întoarceți peste o săptămână la Sfântu Gheorghe, unde gradele vor arăta cu minus probabil. Cât de grea e adaptarea?
- Asta se întâmplă de câțiva ani încoace. E normal să alegem un loc mai cald pentru pregătire. Nu cred că mai e o problemă de adaptare acum de la frig la cald sau invers. N-ar fi fost oportun să rămânem la Sfântu Gheorghe să ne pregătim pe terenuri înghețate. Acum e foarte rece acolo, știm bine. Am fi riscat mult!

CANTONAMENT SEPSI » Moment amuzant la antrenamentul lui Sepsi! Leo Grozavu l-a pus la pământ pe Dimitrov

vezi și:

CFR CLUJ // EXCLUSIV TAS a întors decizia! Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri primită de campioana României

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează