FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / FRF ia în calcul să modifice sistemul Cupei României în acest sezon

FCSB s-a calificat în semifinalele Cupei, după ce a trecut de Hermannstadt în „sferturi”, scor 2-1
FCSB s-a calificat în semifinalele Cupei, după ce a trecut de Hermannstadt în „sferturi”, scor 2-1

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 11:47

Cupa României din acest an mai are meciuri de disputat până la decernarea trofeului, iar Federaţia Română de Fotbal e posibil să schimbe şi sistemul de desfăşurare în cazul în care se va intra în criză de timp, din cauza epidemiei de coronavirus.

Toate activităţile legate de fotbal şi de sport sunt suspendate în România, iar în ultimele zile au apărut multe scenarii cu privire la modul în care s-ar putea omologa actualul campionat în cazul în care nu s-ar mai putea disputa toate etapele rămase de jucat. În play-off mai sunt de jucat 8 etape, iar în play-out nu mai puţin de 12 runde.

FRF se gândește la modificarea sistemului din Cupa României

E posibil şi ca meciurile din semifinalele Cupei să se joace într-o singură manşă, nu tur-retur aşa cum e stabilit acum. În situaţii de criză şi măsurile pot fi de criză", a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, la TV Telekom Sport.

În penultimul act sunt calificate FCSB, Dinamo, Poli Iaşi şi Sepsi, iar meciurile erau programate să se dispute pe 22 şi 23 aprilie, turul, apoi, 13 şi 14 mai returul. Finala e programată pe 23 mai. FRF încă nu a efectuat tragerea la sorţi pentru stabilirea semifinalelor.

Câştigătoarea Cupei are locul asigurat în Europa, unde va intra însă tot în primul tur preliminar, la fel ca restul echipelor care vor reprezenta România: campioana în Champions League, locurile 2 şi 3 din Liga 1 în Europa League.

Finala Cupei României rămâne la Craiova

În urmă cu două săptămîni, FRF anunţase că finala Cupei României se va disputa la Craiova. Informarea a fost făcută înaintea partidelor din optimile de finală.

La acel moment, CS Universitatea Craiova încă nu părăsise competiţia, dar a fost apoi eliminată de către Poli Iaşi, scor 3-2 pentru trupa lui Mircea Rednic. „Locul de disputare nu a fost schimbat, finala rămâne să se dispute la Craiova. Nu s-a decis nici o schimbare în privinţa oraşului finalei", a declarat Andrei Vochin.

Citește cum e afectat sportul românesc de coronavirus:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
189254898748309
Claude SH  •  17 Martie 2020, 13:59
Postat de digei pe 17 Martie 2020, 12:18

Posibil ca cele 3 partide din Cupa sa-si gaseasca loc in calendar, nu cred ca in iunie, poate prin august. Punctul culminant al pandemiei inca n-a venit nici macar in Italia, vor veni vremuri grele, cand se va pune problema supravietuirii cine se va mai gandi la Cupa Romaniei ?

Italienii au evaluat ca punctul culminant în cel mai generos caz va fi în perioada 1-20 iulie. La noi, a început mai târziu cu 3 săptămâni față de Italia ca atare punctul critic va fi după acea perioada. Ca atare nu doar fotbalul va suferi, toate celelalte activitati

2779861295425065
Eugen Pan  •  17 Martie 2020, 13:26

Cel putin anul asta fotbalul din Romania nu ar trebui sa se mai joace.oricum era un circ ieftin si interesa doar pe patroni cum sa se imbogateasca

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  17 Martie 2020, 13:07

Mai simplu intr-un tur pe terenul echipei cu linie de clasament mai slaba in anul anterior inclusiv finala reglementare valabila si pe viitor pentru toata Cupa Romaniei.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează