FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

CORONAVIRUS. Propunerea lui Iuliu Mureșan, medic de profesie, pentru Liga 1: „Să facem ca nemții”

Iuliu Mureșan, președintele celor de la Hermannstadt
Iuliu Mureșan, președintele celor de la Hermannstadt

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 13:59

Iuliu Mureșan, președintele lui FC Hermannstadt, medic de profesie, crede că ideea ligii germane, de a da drumul meciurilor fără spectatori când epidemia o va permite, ar salva sezonul și banii cluburilor: „Televiziunile ar avea audiență maximă cu atâta lume acasă”.

Peste Sibiu s-a așternut o liniște nefirească de când epidemia de coronavirus a luat amploare și-n România. „Mă uit din birou la parcarea din fața stadionului. Altădată, era un calvar să găsești un loc. Acum e aproape goală, doar mașina mea ocupă un loc", observa ieri la prânz președintele lui FC Hermannstadt, Iuliu Mureșan, care s-a autoizolat la „Municipal", unde, ca și alți conducători de club, lucrează la documentele pentru licențiere și caută soluții pentru criza generată de oprirea campionatului.

Iuliu Mureșan: „Ar fi bun pentru noi modelul german”

„Până astăzi eram de părere că mai bine s-ar îngheța acest sezon la momentul actual. Iar următorul, când se va putea, să demareze cu cele 14 echipe existente acum, plus două venite din Liga 2, că tot vrea FRF să facem campionat cu 16 echipe. Dar am citit la voi, în Gazetă, despre modelul pe care vrea să-l aplice liga germană și cred că ar fi bun și pentru noi", crede Mureșan.

La nemți, liga (DFL) vrea să reia campionatul 2019-2020 când epidemia o va permite. Altfel spus, când rata infectărilor va scădea suficient pentru ca echipele să se poată întoarce în siguranță pe teren. Dar ideea e ca meciurile să se dispute fără spectatori, ceea ce ar putea fi posibil în mai sau în iunie.

În felul acesta, vom primi de la televiziuni banii fără de care multe cluburi ar da faliment", comenta luni seară președintele DFL, Christian Seifert. „În condițile în care Euro 2020 se amână, eu consider că putem face și noi la fel ca ei ca să salvăm banii de la televiziuni, sume care pentru multe cluburi sunt vitale. Să jucăm partidele rămase când se va putea, cu suporterii în fața televizoarelor. Televiziunile ar face audiențe mari, în condițiile în care lumea va sta încă multă vreme de acum încolo acasă, iar noi am încasa sumele absolut necesare supraviețuirii", e de părere „Muri". 

Medic de profesie, el face apel la toți cetățenii țării „să fie responsabili și să rămână cât mai mult timp posibil la domiciliu pentru a învinge criza asta. Avem de-a face cu un inamic nevăzut și cu atât mai periculos".

7,5 milioane de euroar pierde cluburile din Liga 1 dacă s-ar îngheța campionatul la momentul actual

750 de milioane de euroar pierde grupările din Bundesliga dacă sezonul ar fi declarat încheiat acum

3,5 milioane de euroe bugetul lui FC Hermannstadt pentru stagiunea 2019-2020

„Le-am dat liber jucătorilor, începând de luni, cu restricțiile de rigoare. Dar pe străini nu i-am lăsat să plece în țările lor, că ar fi foarte greu să-i mai recuperăm. Ar trebui mai întâi să stea în carantină.

Jucătorilor le vor trebui cam trei săptămâni de pregătire dacă se decide la un moment dat reluarea campionatului cu tribunele goale. Dacă iei pauză trei săptămâni tot atât trebuie să te antrenezi până să joci un meci oficial" - Iuliu Mureșan, președinte FC Hermannstadt

Citește cum e afectat sportul românesc de coronavirus:

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
189254898748309
Claude SH  •  17 Martie 2020, 23:27

Pana la urma o soluție de bun simt. Împacă și capra și varza

Vezi toate comentariile (1)
Comentează