FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

COVID-19, inamicul #1 la FCSB » Din cauza infectărilor, roș-albaștrii riscă să se îndepărteze de titlu

FCSB trebuie să joace două meciuri fără conducere tehnică și riscă să se îndepărteze de titlu +5   FOTO
FCSB trebuie să joace două meciuri fără conducere tehnică și riscă să se îndepărteze de titlu

Articol de , , - Publicat joi, 14 octombrie 2021 07:13 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 12:16

FCSB a părăsit Europa League în sezonul trecut din cauza infectărilor cu COVID-19 și a pierdut minimum 5 milioane €. Acum trebuie să joace două meciuri fără conducere tehnică și riscă să se îndepărteze de titlu. 

Eugen Nae a revenit la FCSB ca antrenor de portari și achiziționarea sa constituie încă o mișcare ce ilustrează criza din club, una datorată infectărilor cu coronavirus. 

Roș-albaștrii au rămas fără conducere tehnică și situația seamănă cu aceea din sezonul trecut, în care echipa lui Becali a fost eliminată din Europa League de Liberec, a fost 0-2 la București în disputa cu cehii. Eliminarea a însemnat o pierdere de minimum 5 milioane de euro, atât ar fi încasat clubul dacă ar fi jucat în grupele competiției.

Se descurcă FCSB și fără antrenori? 

Cazul a fost mai grav atunci, existau și mulți fotbaliști bolnavi, aproape toți din lot. De data aceasta sunt confirmați pozitiv Cătălin Straton și Sorin Șerban. Simptome de răceală a mai avut și Budescu, menajat de la amicalul cu Astra, disputat sâmbătă. 

Antrenorul principal Iordănescu și toți asistenții lui au Covid, ei nu participă la antrenamente și nu vor contribui nici la următoarele două meciuri din campionat, cu Mioveni și Farul.

FCSB cere schimbarea protocolului medical! Clubul lui Becali solicită testarea și pentru vaccinați + Singura echipă cu procent de vaccinare apropiat de 100%
CORONAVIRUS
FCSB cere schimbarea protocolului medical! Clubul lui Becali solicită testarea și pentru vaccinați + Singura echipă cu procent de vaccinare apropiat de 100%

FCSB riscă să se îndepărteze de titlu

Miza acestor etape e semnificativă, chiar dacă a mai rămas mult de jucat din sezonul acesta. FCSB a înregistrat patru victorii la rând și a urcat de poziția a treia, însă distanța care o separă de liderul CFR a rămas una mare, sunt nouă puncte. 

Roș-albaștrii nu își permit să se îndepărteze și mai mult, altfel nici măcar înjumătățirea punctelor nu-i va mai plasa cu șanse mari de câștigare a campionatului. Echipa trebuie să câștige singură următoarele două partide, fără o conducere tehnică normală. 

Mihai Stoica a revenit pe bancă aseară, la meciul cu Sepsi, încheiat 1-1 / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Mihai Stoica a revenit pe bancă aseară, la meciul cu Sepsi, încheiat 1-1 / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Mihai Stoica a revenit pe bancă aseară, la meciul cu Sepsi, încheiat 1-1 / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Mihai Stoica a revenit pe bancă aseară, la meciul cu Sepsi, încheiat 1-1 / FOTO: Cristi Preda (GSP)
FOTO: Cristi Preda (GSP)
+1 FOTO

„Principal” va fi Pintilii, un fost fotbalist lipsit de licență pentru antrenorat. Eugen Nae a fost readus ca antrenor de portari ca să suplinească absența lui Marius Popa, infectat și el. Nae s-a aflat în anii trecuți în staff-ul lui Cosmin Olăroiu. 

Cum Oli e șomer din februarie, de când a reziliat contractul cu Jiangsu Suning, Nae a stat și el pe margine mult. Oli i-a permis acum să le ofere o mână de ajutor roș-albaștrilor.

CFR Cluj a reușit fără Dan Petrescu

Cu două sezoane în urmă, la începutul pandemiei, CFR și-a apărat titlul de campioană fără să-l aibă pe Dan Petrescu. Când antrenorul s-a îmbolnăvit de Covid, lider era Craiova și părea greu ca vișiniii să mai câștige titlul. 

Un meci al Craiovei, cu Astra, a fost anulat și echipele nu mai puteau bifa același număr de meciuri. Federația a stabilit ca titlul să fie decis în urma unei finale desfășurate în Bănie. Universitatea a primit avantajul de a fi gazdă deoarece conducea clasamentul în momentul acela. Fără Petrescu la antrenamente și la meci, CFR a învins cu 3-1, după ce a fost condusă cu 0-1, și a păstrat trofeul.

Edi Iordănescu: „Veniți cât mai mulți! Ajutați-ne!”

Edi Iordănescu a transmis ieri un mesaj pe Facebook, primul după ce a fost depistat pozitiv. El i-a rugat pe suporteri să meargă cât mai mulți la Buzău, la meciul cu CS Mioveni

„Veniți din Buzău, din București, echipa are nevoie de voi!”. Antrenorul a mai spus că are încredere în colegii lui care au rămas la conducerea echipei și că va mai apărea în media peste două săptămâni, într-o conferință de presă, ca să mai clarifice și alte subiecte dezbătute în zilele acestea. 

El s-a referit la menționarea sa pe lista cu posibilii înlocuitori ai lui Rădoi. Selecționerul tocmai a anunțat că nu va semna un contract nou cu Federația, va pleca de la națională după partidele cu Islanda și cu Liechtenstein, programate în luna următoare. 

VIDEO Dezvăluiri din meciul de pomină Backa Topola - FCSB: „Stăteam în fața hotelului și număram câți am mai rămas”

Citește și alte știri despre FCSB:

Primele declarații oficiale ale lui Edi Iordănescu, după ce a aflat că are COVID: „Fac un apel la suporteri”

Veste bună pentru FCSB! Peluza Nord anunță că rămâne alături de echipă, în ciuda restricțiilor provocate de pandemie

VIDEO Florinel Coman trage tare pentru a juca din nou » Cum se antrenează vedeta de la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
dodo001
dodo001  •  14 Octombrie 2021, 15:46
Postat de danny_l pe 14 Octombrie 2021, 12:10

La acel meci anulat Astra trebuiau să piardă la masa verde cu 3-0, astfel Craiova era campioană,dar Burleanu a vrut pe CFR campioană,numai mizerii in Liga1,nu merită urmărită,mai bine te uiți pe Animal Planet.

Inainte de acel meci anulat de acum doi ani dintre CSU Craiova si Astra, CFR era pe primul loc in clasament. Chiar daca se juca acel meci dupa cum stii , CFR a terminat acel campionat la 4 puncte diferenta, nu la 3, sau la 2 ca sa fi contat inca un meci in plus al Craiovei.

geogeo
geogeo  •  14 Octombrie 2021, 13:12
Postat de Berceni pe 14 Octombrie 2021, 11:22

Daca atat te duce capul ce sa mai zic? Sa fii fericit alaturi de clona ta din 2003. Steaua exista cu multi ani inainte.

Din 2017 exista CSA UM02301 ...

laur33
laur33  •  14 Octombrie 2021, 13:02

Cum adica sa se indeparteze de titlu? Sunt cumva aproape de titlu acum? :)))))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close