FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Meciul care a schimbat totul » Cristi Borcea: „Gigi Becali s-a dus la pușcărie din cauza mea”

Articol de GSP - Publicat luni, 23 decembrie 2019 11:13

Cristi Borcea, 49 de ani, se consideră vinovat că nașul său, Gigi Becali, 61 de ani, a făcut pușcărie în cazul „Valiza”.

„Eu nu am făcut blaturi, dar am făcut tot timpul tot posibilul să câştige Dinamo. Luam toate măsurile pentru a câştiga un meci. Mai mult de atât, naşul meu, Gigi Becali, s-a dus la puşcărie din cauza mea, pentru că nu am putut să fac un meci nul cu el, meci care pe Dinamo nu o afecta absolut deloc.

Cred că asta spune tot, nu? Eu am fost corect şi i-am spus lui Gigi Becali înaintea meciului că este exclus să facem meci nul. Apoi s-a dus la Cluj şi a ajuns la puşcărie”, a declarat Cristi Borcea, la Realitatea Sportivă.

3 ani de închisoare pentru Becali

Pe 4 mai 2008, Dinamo și FCSB aveau meci direct în penultima etapă din Liga 1, iar roș-albaștrii aveau nevoie de un punct pentru a juca cu titlul pe masă în ultima rundă cu Gloria Buzău, considerat un meci facil. 

„Câinii” s-au impus în fața roș-albaștrilor cu 2-1, iar Gigi Becali a mers cu valiza de bani la Cluj, pentru a-i premia pe jucătorii de la Universitatea, care aveau meci cu CFR Cluj, formație aflată în lupta la titlu alături de FCSB. Formația din Gruia a câștigat și automat și-a adjudecat titlul de campioană, însă viața lui Gigi Becali a luat o altă turnrură. 

Becali a fost interceptat de DNA și pus sub acuzare, apoi condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru că voia să ofere 1,7 milioane de euro pentru jucătorii Universității Cluj. Decizia finală a fost dată pe 4 iunie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție. În același dosar au mai fost condamnați Teia Sponte, la doi ani cu suspendare, și Victor Pițurcă, la un an de închisoare cu suspendare.

Vezi și:

FCSB - CRAIOVA 2-0 // Gigi Becali, fascinat de Florinel Coman și Dennis Man: „Ca ei nu știu pe nimeni în toată Europa!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (22)
1048432045196571
Neculaescu Mircea  •  27 Decembrie 2019, 21:30

usi *** comunista ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mariluc
mariluc  •  24 Decembrie 2019, 14:00

Presa este mana in mana cu hotii.De ce trebuie sa la faca publicitate la hotii.Inseamna ca traieste din furaciunile lor. RUSINE.

mariluc
mariluc  •  24 Decembrie 2019, 13:57

nu VOI v-ati dus la PUSCARIE pt. furaciunile pe care l-ati facut si pentru care a-ti facut puscarie la misto nu pt. 20 sau mai mult cat a-ti luat si pentru care statul nu si-a luat prejudiuciu si nici cluburile.Ati mituit inclusiv judecatorii. Trebuia sa va fie consficate averile.In occident ati fi luat puscarie pe viata plus confiscarea averilor dar traim intr-un stat mafiot.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează