FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI - DINAMO 2-1

EXCLUSIV Revanșa copilului îngrozit de la Nijmegen » Le-a închis acum gura „câinilor”, la 13 ani distanță de la episodul care l-a înfricoșat

Moussa Sanoh // FOTO facebook.com/csmioveni.ro
Moussa Sanoh // FOTO facebook.com/csmioveni.ro

Articol de - Publicat sambata, 18 decembrie 2021 08:50 / Actualizat sambata, 18 decembrie 2021 09:15

Dinamo a pierdut pe terenul celor de la CS Mioveni, 1-2, iar unul dintre goluri a fost marcat de Moussa Sanoh. În 2008, acesta a fost martorul actelor de violență ale fanilor dinamoviști în Olanda, la 0-1 cu NEC. Mijlocașul le-a închis acum gura ”câinilor” printr-un gol ce-a băgat necazul în casa roș-albilor.

Moussa Sanoh, 26 de ani, a fost unul dintre eroii meciului de la Mioveni. Intrat în minutul 73, ivorianul - internațional liberian, crescut în Olanda - a punctat cu siguranță de la punctul cu var, declanșând începutul sfârșitului pentru Dinamo. S-a răzbunat cum nu se poate mai bine după scandările rasiste la care a fost expus de către fanii roș-albilor. 

„Killerul” lui Dinamo: „Nimeni nu credea că putem să-i batem”
CS MIOVENI - DINAMO 2-1
„Killerul” lui Dinamo: „Nimeni nu credea că putem să-i batem”

„Lasă-mă pe mine, please!"

Africanul a povestit pentru Gazeta Sporturilor ce sentimente îl încearcă după succesul cu Dinamo. Mai ales că are amintiri cu „câinii" încă din 2008! 

„Noi am pregătit loviturile de la 11 metri, înaintea partidei. Buziuc și cu Rusu au mai ratat în Liga 1, eu și cu Dumitriu marcasem câte 5 la antrenamente. În mod normal, Dumitriu era primul executant, dar i-am zis: «Please, frate, lasă-mă pe mine, am nevoie să înscriu primul gol în acest sezon». Mulțumesc lui și colegilor pentru încredere", a povestit Moussa pentru Gazetă. 

„Un scaun a căzut lângă mine"

„Să vă zic o poveste, ca să vedeți cum e viața: eu am copilărit în Olanda, la Nijmegen, acolo unde Dinamo a jucat în 2008 cu NEC. Eram la academia clubului, iar la acel meci am fost simplu spectator. Olandezii mei au învins cu 1-0, s-au calificat mai departe, dar după golul nostru fanii lui Dinamo au răbufnit, au atacat forțele de ordine, au rupt tot de prin sectorul lor și au aruncat cu scaune în zona noastră, iar unul mi-a căzut la picioare! 

Bine că nu m-a nimerit. Pentru prima oară în viață, aveam doar 13 ani, am fost înfricoșat. Așa am aflat eu de Dinamo. Anii au trecut, am depășit acel episod, dar sperietura mi-a rămas", a rememorat fotbalistul. 

100.000 de euroeste cota africanului conform transfermarkt

Sanoh i-a iertat pe fanii lui Dinamo

Joi seară, a fost victima unor scandări rasiste, dar nu le poartă pică fanilor dinamoviști. Iar pentru gestul lui, ar trebuie să primească, în schimb, mulțumiri, fiindcă Dinamo ar fi riscat amenzi usturătoare! 

„Nu vreau să mă plâng de acele chestii rasiste, îmi dau seama că fanii își doreau victoria pentru formația lor, mai ales că trăiesc vremuri grele. M-au luat pe mine la țintă din cauza frustrărilor, de aceea i-am și spus arbitrului să nu noteze scandările rasiste împotriva mea, că nu mă afectează", a mărturisit Sanoh. 

3 selecțiiare Sanoh pentru naționala Liberiei

4 cluburia bifat Sanoh în România: Poli Iași, Gaz Metan, Voluntari și Mioveni

Sunt de trei ani aici, știu cât de importantă este Dinamo pentru fotbalul românesc. Când spui „Dinamo", impune respect. Mi-aș dori să se salveze, fiindcă e un brand. Dar mă gândesc la mine și la echipa mea, în principal să ne salvăm noi!
 - Moussa Sanoh, mijlocaș Mioveni

VIDEO Alexandru Răuță, declarații după CS Mioveni - Dinamo: „Nu e ușor! Măcar dacă plecam cu un egal. E cel mai greu an din istorie”

Citește și: 

Mihai Stoica îl taxează pe Rednic după discursul dur la adresa fotbaliștilor: „Un antrenor mare nu dă în jucători în public”

EXCLUSIV Încă un scandal de amploare la Dinamo! Un jucător important a răbufnit de față cu toată lumea: „Plec și nu mă mai întorc!” + Rednic l-a exclus!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
gigi.ciociolina
gigi.ciociolina  •  19 Decembrie 2021, 18:38
Postat de gigi.ciociolina pe 19 Decembrie 2021, 18:36

Un figurant! Nu-l mai umflati degeaba.....

Daca arbitrul nu dadea acel penalty gratuit din min. 90, altfel discutam acum!!...Uite asa arbitrajele ticaloase au dus-o pe Dinamo pe ultimul loc si pe croitoru in stare sa se creada mare antrenor! Romania e tara *** ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.ciociolina
gigi.ciociolina  •  19 Decembrie 2021, 18:36

Un figurant! Nu-l mai umflati degeaba.....

bjk86
bjk86  •  18 Decembrie 2021, 21:11
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 18 Decembrie 2021, 09:56

Eu chiar nu-i inteleg pe suporteri dinamovisti cand scandau impotriva jucatorului Moussa Sanoh. Si asta deoarece au avut de-a lungul timpului multi jucatori din Africa. Unul dintre ei a murit pe teren in tricoul dinamovist. Iar alti au fost idoli ai tribunei.

"Orice padure are si uscaturi" *** de astea, nu se pot numi suporteri, un suporter isi incurajeaza echipa, o sustine nu ii face probleme prin scandari rasiste. Ma deranjeaza ca astfel de gesturi se intampla si la Dinamo, acelor "suporteri", ar trebui sa li se interzica accesul pe stadioane.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează