FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Un club care vrea titlul în Liga 1 sfidează sistemul VAR! A boicotat azi prezența la ședința FRF pe tema arbitrajului video

Un club care vrea titlul în Liga 1 sfidează sistemul VAR! A boicotat azi prezența la ședința FRF pe tema arbitrajului video FOTO: FRF.ro
Un club care vrea titlul în Liga 1 sfidează sistemul VAR! A boicotat azi prezența la ședința FRF pe tema arbitrajului video FOTO: FRF.ro

Articol de , - Publicat joi, 16 decembrie 2021 19:08 / Actualizat joi, 16 decembrie 2021 19:26

Scandalurile produse de arbitrajele catastrofale din Liga 1 au determinat conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor să reacționeze la nivel de comunicare. 

După ce timp de luni bune nu au avut nicio prezență în spațiul public, șefii CCA au fost extrem de activi în această săptămână. Kyros Vassaras a organizat o conferință de presă maraton zilele trecute, iar în cursul zilei de ieri, la sediul FRF a avut loc o întâlnire între conducătorii arbitrajului și cei ai cluburilor din prima ligă, tema fiind implementarea sistemului de arbitraj video în campionat.

Răzvan Burleanu a dezvăluit primul meci cu VAR din România: „E 100%, nu vă ascund!”
VAR
Răzvan Burleanu a dezvăluit primul meci cu VAR din România: „E 100%, nu vă ascund!”

"Conducătorii cluburilor din Liga 1 au intrat în camera VAR din sediul CCA și au asistat în timp real la analizarea mai multor situații de joc de către arbitrii aflați în pregătire, s-au familiarizat cu procedura de intervenție și au primit răspuns la toate curiozitățile. Întâlnirea s-a mutat apoi în sala «Nicolae Dobrin», unde liderul proiectului VAR, Alexandru Deaconu, le-a explicat în detaliu participanților situațiile în care poate interveni VAR, le-a arătat exemple și dialoguri între arbitri VAR și «central» din diferite competiții și a oferit cele mai noi informații despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor români" a fost informarea oficială pe care a făcut-o Federația Română de Fotbal.

Surpriza neplăcută a fost faptul că nu tuturor celor 16 cluburi li s-a părut importantă ședința. Trei echipe au considerat că nu trebuie să dea curs invitației și n-au trimis niciun reprezentant. Una dintre acestea e chiar o candidată în lupta pentru titlu și cea care a participat în ultimii ani în cupele europene. E vorba despre CSU Craiova, singura dintre formațiile clasate acum pe locurile de play-off care a sfidat inițiativa FRF și a CCA. Celelalte două cluburi absente au fost Sepsi Sf. Gheorghe și FC Argeș.

Nu e prima dată când clubul patronat de Mihai Rotaru are o poziție surprinzătoare cu privire la implementarea arbitrajului video în Liga 1. În urmă cu 2 ani și jumătate, în aprilie 2019, Gazeta Sporturilor a realizat un sondaj în rândul tuturor celor 14 cluburi care erau la vremea respectivă pe prima scenă. Au fost atunci două întrebări:

1. Vreți VAR în Liga 1?

2. Vreți să plătiți pentru VAR?

La prima întrebare, au existat doar două cluburi care n-au răspuns cu DA, ci s-au abținut, iar unul dintre ele a fost chiar CSU Craiova. Celălalt s-a numit Dinamo. La a doua întrebare, 6 cluburi au răspuns cu DA (CFR, FCSB, Sepsi, Poli Iași, Botoșani și Chiajna), alte 6 au răspuns cu NU (Viitorul, Astra, Dinamo, Voluntari, Hermannstadt și Dunărea Călărași), în vreme ce două grupări s-au abținut, printre care s-a aflat iarăși CSU Craiova, alături de Gaz Metan Mediaș.

În actualul sezon, după 20 de etape, practic 50% din întreg sezonul, fiind luate în calcul și meciurile din play-off, CSU Craiova e pe plus în raportul erorilor arbitrilor. A beneficiat de 9 greșeli importante, iar împotrivă a avut 8 decizii greșite.

Din partea cluburilor care au participat astăzi la ședința de la Casa Fotbalului au fost prezenți oameni importanți . Exemple: Valeriu Argăseală (FCSB), Marius Bilașco (CFR), Marcel Pușcaș (FCU Craiova), Cristi Bivolaru (Farul), Bogdan Bălănescu (Voluntari), Marcel Gherghu (Chindia).

"Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, așa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR", a declarat Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA și cel care ocupă funcția de manager de proiect privind implementarea sistemului VAR în Liga 1. 

A fost prezent și șeful CCA. "Am apreciat faptul că toate părțile implicate au fost de acord cu propunerea noastră de a avea un număr de 8 camere care să furnizeze imaginile necesare în camera VAR. Vom prezenta protocolul VAR și toate informațiile necesare tuturor cluburilor din timp, pentru a fi pregătiți la startul noului sezon", a declarat Vassaras pentru site-ul Federației Române de Fotbal. 

Un antrenor aflat pe val e contra curentului: „Arbitrii sunt și ei oameni. Credeți că va fi mai bine cu VAR?”
Arbitraj
Un antrenor aflat pe val e contra curentului: „Arbitrii sunt și ei oameni. Credeți că va fi mai bine cu VAR?”
Nu vor sau nu sunt capabili? De ce întârzie implementarea sistemului VAR în România
ARBITRAJ
Nu vor sau nu sunt capabili? De ce întârzie implementarea sistemului VAR în România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
1310404592721312
Celmai Binee Acasa  •  17 Decembrie 2021, 23:36
Postat de wrx. pe 17 Decembrie 2021, 05:15

Ha ha ha ha, qloantule! Ce va mai doare ! Usor usor se darama castelul de nisip a lui Rotaru si adevarul despre Clona *** , iese la iveala!

Nene, ce visezi acolo? Ai citit decizia instantei? Ia di plânge… e pe dos decat spui tu…. Ce tot aberezi pe sici???

1310404592721312
Celmai Binee Acasa  •  17 Decembrie 2021, 23:35
Postat de Celmai Binee Acasa pe 17 Decembrie 2021, 11:03

Au fost atatea situații in care Craiova a cerut var incat e inutil orice comentariu. Craiova a fost furată constant cu echipele din siajul CFR si fcsb . Ce rost mai are? Ce rost mai are acest campionat in care arbitrii hotărăsc câștigătorii? In care burleanu se încăpățânează sa tina in viata un Dinamo insolvent ***? Se stie bine ca insolventa e ***, scopul nefiind cel legal de protecție impotriva creditorilor ci de micșorare artificiala a datoriilor catre jucatorii care au muncit? Pe considerentele astea, campionatul ar trebui desființat si facut un campionat corect, in care legile sa fie respectate. Altfel nu e decat o mocirla de bani negrii spălați pe aici, de drepturi tv acordate ilegal catre Dinamo, de campionate direcționate catre CFR si de jucatori sinelui becali promovați la nationala. Atata tot!

In loc de puncte puncte era cuvântul fraudulos. Frauda e cuvânt din dex . E din limba romana di e prevazut in legea penală, fiscală, etc. Nu inteleg de ce stu sters cuvântul…. Nu e vulgar, nu jigneste….

1310404592721312
Celmai Binee Acasa  •  17 Decembrie 2021, 23:32
Postat de kuba pe 17 Decembrie 2021, 17:20

Rusine luzarilor de Cs litera U Mogosoaia ! Oameni perversi!

Luzeri???? Cred ca tu citesti clasamentul invers… daca plăcerea ta e pe invers….treaba ta

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close