FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Detali din culise: Dan Petrescu a început deja treaba la CFR! » Primele decizii ale „Bursucului”

Dan Petrescu, foto: GSP
Dan Petrescu, foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2024 14:28 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 09:37

E o chestiune de timp până când Dan Petrescu va reveni oficial la CFR Cluj. Sursele Gazetei susțin că SuperDan și-a intrat mai devreme în rol: el i-ar fi delegat pe Francisc Dican și Ovidiu Hoban să se ocupe de echipă la partida cu Rapid (4-1)!

CFR Cluj a rămas fără antrenor după umilința din Cupa României, 0-4 în sferturile de finală cu Corvinul Hunedoara. Adrian Mutu și-a dat demisia, la fel ca președintele Cristi Balaj, iar „feroviarii” au anunțat că de echipă se vor ocupa Dican și Hoban până la numirea unui nou „principal”.

Dan Petrescu revine în Superligă! Decizia a fost luată și poate sta pe bancă etapa următoare
REVENIRE
Dan Petrescu revine în Superligă! Decizia a fost luată și poate sta pe bancă etapa următoare

Dan Petrescu, implicat în victoria celor de la CFR Cluj cu Rapid: „A făcut echipa”

Primul meci fără Mutu a însemnat o victorie categorică obținută de CFR, 4-1 cu Rapid în Giulești. Surse GSP susțin că Dan Petrescu a ajuns de câteva zile la un acord cu Nelu Varga, iar „Bursucul” i-ar fi sugerat finanțatorului ca interimari să fie Dican și Hoban, cel din urmă fiind unul dintre favoriții lui Petrescu, antrenor care a insistat ca Ovidiu să rămână în lot chiar dacă avea 40 de ani.

„Dan Petrescu a stabilit primul 11 în victoria cu Rapid”, dezvăluie surse ale Gazetei apropiate de clubul din Gruia. Vehiculat și la Rapid, Petrescu s-a despărțit sâmbătă de sud-coreenii de la Jeonbuk.

Dan Petrescu a făcut la fel și în 2021

Nu ar fi prima oară când Dan Petrescu procedează astfel. În 2021, înainte să înceapă al 3-la mandat la CFR, „Bursucul” a condus din umbră echipa la un derby cu FCSB câștigat cu 4-1, același scor cu care CFR s-a impus și în weekend contra Rapidului.

La acea vreme fără antrenor după despărțirea de Șumudică, CFR îl avea interimar pe Cristi Moldovan, care povestea după joc că „m-am consultat cu Dan Petrescu”.

Ulterior, Ilie Dumitrescu a întărit ideea, în studioul Digi Sport: „Am confirmarea de la sursă, de la Dan Petrescu. El a pregătit antrenamentul, echipa, tactic, tot, împreună cu secunzii. Doar că n-a putut să intre pe teren”.

Ce înseamnă Dan Petrescu pentru CFR Cluj:

  • antrenor în 3 mandate diferite: 2017-2018, 2019-2020, 2021-2023;
  • 5 titluri de campion;
  • 4 participări în grupele competițiilor europene: de două ori în grupele Europa League, de două ori în grupele Conference League;
  • a ajuns de două ori în primăvara europeană: o dată în Europa League, o dată în Conference;
  • desemnat de două ori „Antrenorul anului” în Ancheta GSP (2019, 2022), după performanțele de la CFR.

Ioan Andone: „Dan Petrescu poate remedia CFR-ul”

În urmă cu câteva zile, Ioan Andone vorbea despre posibilitatea ca Dan Petrescu să revină la CFR Cluj.

„Dan Petrescu e mereu o variantă pentru CFR Cluj, o soluție, la câte campionate le-a adus și la câte performanțe a făcut în cupele europene. Poate remedia CFR-ul, are experiența”, a declarat „Fălcosul”.

Obiectivul lui Dan Petrescu în actuala stagiune va fi o clasare pe podium și implicit calificarea în preliminariile Conference League. În prezent, clujenii sunt pe locul doi, la 10 puncte distanță de liderul FCSB și la egalitate cu Universitatea Craiova, ocupanta poziției a 3-a.

IOANIȚOAIA LA ZI: „Și dacă se întâmplă să câștige CFR-ul, duminică, FCSB a scăpat în câștigătoare”

Mai multe articole despre CFR Cluj:

Ioan Varga a prins curaj după succesul cu Rapid: „CFR nu a murit! S-a văzut că era nevoie de un șoc”
RAPID
Ioan Varga a prins curaj după succesul cu Rapid: „CFR nu a murit! S-a văzut că era nevoie de un șoc”
Început vijelios de săptămână » Ioan Varga: „Oferta mea pentru Gigi Becali este una publică. Să-mi bage în cont 6 milioane de euro!”
CFR Cluj
Început vijelios de săptămână » Ioan Varga: „Oferta mea pentru Gigi Becali este una publică. Să-mi bage în cont 6 milioane de euro!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
7.aussta
7.aussta  •  11 Aprilie 2024, 08:30
Postat de muzica pe 09 Aprilie 2024, 13:12

...din care cel putin 3 FURATE de ARBITRII !SARMANULE !!RUSINE FRANARILOR !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzica
muzica  •  09 Aprilie 2024, 13:12
Postat de 88gore88 pe 08 Aprilie 2024, 15:51

4 sezoane,5 titluri...:))

...din care cel putin 3 FURATE de ARBITRII !SARMANULE !!RUSINE FRANARILOR !!!

1_0_1_0
1_0_1_0  •  09 Aprilie 2024, 12:57
Postat de muzica pe 08 Aprilie 2024, 15:55

OH LA LA,se intoarce marele campion al politicului (Dincu) si al arbitrajelor PRO CFR !Facem pe noi de frica,ca regele invectivelor si al isteriilor,va face *** praf ,la cfr !Va aseza din nou cu 9 pe linia de fund si va castiga ....locul 3 sau 4 !!!Pe unde a fost in strainatate,Danut a fost dat afara cu un picior in fund !Acolo nu mai era Dincu si Balaj cu arbitrii ,NU-I ASA DANUT,acolo se juca titlu pe bune !!Hai,ca abia astept sa revina sa STRICE JOCUL BUN ,implimentat de Mutu si va juca ,acea RUSINE DE FOTBAL(campioana JOCULUI CEL MAI URAT PRACTICAT,din istoria campioanelor din Romania !)Oh ,la la !Se intoarce regele injuraturilor ,din nou ,la echipa campioana (fosta),cu 5ooo de spectatori (cand este record de asistenta!),SARMANII !!!Hai,ca dumineca va scoatem optimismul din CAP !!!

Asa, si? Alte griji mai ai?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează