FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Pe cine bagă Uhrin la baraj? Jucătorii amenință să boicoteze meciurile de totul sau nimic pentru Dinamo!

Jucătorii străini din lotul lui Dinamo nu mai au chef să lupte  // foto: Imago
Jucătorii străini din lotul lui Dinamo nu mai au chef să lupte // foto: Imago

Articol de , , - Publicat vineri, 13 mai 2022 08:08 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 09:20

Jucătorii străini din lotul lui Dinamo nu mai au chef să lupte pentru salvarea de la retrogradare după o ședință avută în urmă cu o săptămână, întâlnire în care administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu le-a transmis că vor mai fi plătiți doar din drepturi TV, dacă rămân în prima ligă.

Dinamo este, teoretic, mai bună decât e U Cluj, posibila adversară din barajul pentru menținere/promovare, doar că valoarea superioară a „câinilor” nu mai constituie vreo garanție, dat fiind contextul special în care vor fi disputate cele două manșe ale acelui duel.

Mihai Rotaru, furibund după eliminarea din Cupă: „E o decepție foarte mare. Trebuie să ne apucăm de muncă din seara asta” + Ce a spus despre eventuala despărțire de Reghecampf
CSU Craiova - Sepsi 0-1
Mihai Rotaru, furibund după eliminarea din Cupă: „E o decepție foarte mare. Trebuie să ne apucăm de muncă din seara asta” + Ce a spus despre eventuala despărțire de Reghecampf

Mai poate să-i salveze DDB pe jucătorii de la Dinamo?

Dinamoviștii tocmai au câștigat la Botoșani, 3-2, și l-au determinat pe Marius Croitoru să-i complimenteze după meci: „Dinamo are jucători valoroși, e o echipă bună atunci când toți fotbaliștii sunt într-o formă bună”. Împotriva lui U Cluj ar trebui să fie mai ușor decât a fost în Moldova, numai că roș-albii mai au și alte probleme în afara calculelor despre forța de joc a adversarului.

Societatea a reușit să ajungă până aici cu banii din drepturile TV și cu donațiile pe care le-au făcut suporterii-membri ai programului „Doar Dinamo București”. Acum s-a blocat economia clubului. 

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu i-a convocat pe jucători, pe Uhrin și pe asistenții cehului într-o ședință care a avut loc în joia trecută. El i-a înștiințat pe angajați că nu mai sunt bani și că nu vor mai încasa niciun leu până la sfârșitul sezonului.

Dilema jucătorilor lui Dinamo: „Pentru ce să ne riscăm viitorul?”

„Veți mai fi plătiți doar dacă ne salvăm de la retrogradare, vă veți lua banii din drepturile TV pe care le-am încasa în vară” a fost mesajul lui Zăvăleanu. Dusan Uhrin nu a încasat niciun ban de când a revenit în Ștefan cel Mare. Administratorul judiciar i-a transmis antrenorului că va fi plătit dacă DDB va mai contribui cu sume importante în perioada următoare.

Informarea aceasta nu i-a motivat suplimentar pe jucători, să lupte pentru salvarea de la retrogradare și pentru salarii. Dimpotrivă, multora le-a sunat ca încă un semn că Dinamo nu va putea supraviețui într-un termen lung, motiv pentru care jucătorii ale căror contracte urmează să expire peste o lună nici nu mai vor să joace în baraj

Surse din club povestesc că mai ales fotbaliștii străini nu mai sunt interesați de meciurile pentru rămânerea în prima ligă.

Ei calculează că doar și-ar asuma niște riscuri continuând să fie implicați în tentativa de salvare a echipei. O accidentare l-ar lăsa șomer și indisponibil pe un jucător al cărui contract cu Dinamo expiră în iunie.

Balthazar Pierret pleacă de la Dinamo

Balthazar Pierret a marcat două goluri în meciul cu FC Botoșani și s-a impus ca o achiziție bună, a fost titular mai mereu de când a ajuns în România, a strâns 15 meciuri și două goluri. Mijlocașul francez în vârstă de 21 de ani nu va continua în Ștefan cel Mare nici dacă Dinamo va reuși să rămână în prima ligă. 

Contractul lui Pierret va expira în iunie și el are deja oferte din alte țări: Polonia, Ungaria, Austria, Elveția. Sunt mai mulți jucători aflați în situația lui, gata de plecare. Deși mai e sub contract pentru încă un an, Steliano Filip a încercat să plece încă din iarnă și mai speră să-i fie permis un transfer în vara aceasta.

Nici alți angajați nu mai continuă 

Jucătorii nu sunt singurii din club afectați de criza de la Dinamo. Angajații de la Săftica au anunțat că ei nu acceptă să mai lucreze, după ședința pe care au avut-o cu Zăvăleanu. Administratorul judiciar a insistat că situația e sub control, în niciun caz nu e atât de rea pe cât susțin sursele interne. 

L-a contrazis Gheorghe Mihali, antrenorul grupei de juniori sub 19 ani: „Nu am avut nici cinci bani de Paști. Antrenorii de la Centrul de juniori sunt neplătiți de două luni, nu însemnăm nimic pentru cei din conducere. Când au intrat în insolvență mi-au cerut să renunț la trei salarii restante cu promisiunea că voi fi plătit la timp din acel moment. Și nu au respectat promisiunea”. 

Echipa lui Mihali a fost dată afară din baza Granitul, în care se antrena de obicei, deoarece clubul nu achitase facturile pentru închiriere.

VIDEO » Galeria lui Inter a scandat „Dinamo, Dinamo!” în timpul finalei Cupei Italiei!

Mai multe știri din Liga 1: 

Dinamo află cu doar 4 zile înainte de baraj dacă se poate baza pe Irobiso » Atacantul a fost chemat la Comisia de Disciplină

Gazeta a aflat delegările pentru Voluntari - FCSB și CFR Cluj - CS Universitatea Craiova! Cine rămâne disponibil pentru „meciul de titlu”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (66)
alexsandu6
alexsandu6  •  14 Mai 2022, 15:17

Alo voi ne credeți prosti nu am văzut blatul șepcilor roșii petru a cădea cu voi la baraj cu voi ca să va dea meciul ciocul mic și joc de glezna viitorul vi la asigurat șepcile roșii.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Mai 2022, 08:11
Postat de ciprianbirtea pe 13 Mai 2022, 17:19

Dacă vor juca acolo. E prea posibil să se desființeze după retrogradare.

si care e satisfactia ta? pana una alta, voi Rapidul v-ati desfiintat ca si club, nu noi ! daca ne-o veni si noua randul, ne-om descurca noi, nu stam cu mana intinsa la primaria de sector

creeperno115
creeperno115  •  13 Mai 2022, 22:45

Fake news!

Vezi toate comentariile (66)
Comentează