FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ei l-au pus la Dinamo, ei îl pot da afară » Cum pot fanii să-l demită pe Iuliu Mureșan

Articol de - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 16:36 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 17:27

Fanii revoltați ai lui Dinamo vor plecarea administratorului special Iuliu Mureșan și revenirea lui Mircea Rednic ca antrenor. Decizia este în mâinile lui Nicolae Badea și a celor din board-ul DDB.

Iuliu Mureșan a devenit inamicul numărul 1 al fanilor dinamoviști, după ce l-a demis marți seară pe antrenorul Mircea Rednic (59 de ani). Imediat după anunț, sute de susținători au luat cu asalt rețelele de socializare și au postat mesaje vehemente prin care cer plecarea administratorului special în vârstă de 67 de ani. 

„Cine l-a adus pe Stoican să își asume. Că de plătit, va plăti!", au transmis amenințător și acționarii din Peluza Cătălin Hîldan. Furia e mare în rândul ultrașilor alb-roșiii. Îl vor înapoi pe Rednic, deși cu el echipa a obținut doar 6 puncte din 33, și a terminat sezonul pe penultimul loc în Liga 1.

Fanii lui Dinamo reacționează după demiterea lui Mircea Rednic! Decizia radicală a mai multor cotizanți DDB
DINAMO
Fanii lui Dinamo reacționează după demiterea lui Mircea Rednic! Decizia radicală a mai multor cotizanți DDB

Iuhasz și Tata Nițu i-au semnat sentința lui Rednic

Din informațiile GSP, Mureșan a semnat demisia lui Rednic cu acordul a două nume grele care finanțează clubul: Marian Iuhasz și Gheorghe Nițu, ultimul cunoscut în mediile dinamoviste ca „Tata Nițu".

Cei doi oameni de afaceri s-au implicat financiar și în recentele transferuri, au plătit primele de instalare la transferurile lui Plamen Iliev și Cătălin Carp, dar și salariile lui Petar Gluhakovici. 

„Un comision de 2.500 de euro l-a plătit Tata Nițu, un comison de 2.500 de euro l-a plătit Iuhasz și două comisioane de 4.500 de euro le-a plătit Rednic", a dezvăluit Mircea Rednic, într-o conferință susținută pe 30 octombrie.

Cum poate fi demis Mureșan

Iuliu Mureșan a fost desemnat administrator special în iulie, imediat după ce Tribunalul București a aprobat deschiderea procedurii de insolvență pentru Dinamo 1948 și l-a validat ca administrator judiciar pe Răzvan Zăvăleanu. 

„Mureșan a primit împuternicire pe o perioadă nedeterminată din partea Adunării Generale a Acționarilor, pentru care au votat Nicolae Badea, care deține 7% din acțiuni prin CS FC Dinamo București, și Asociația Peluza Cătălin Hîldan, care are 20%", susțin sursele GSP.

La momentul intrării clubului în insolvență, din acționariat mai făceau parte Lotus Perfect Products SRL (72,8758%), reprezentat de controversatul Pablo Cortacero, și Cornel Dinu (0,0313%), dar care n-au votat numirea lui Mureșan ca administrator special. 

„Conform legii, administratorul special poate fi înlocuit tot în baza unei hotărâri a AGA ale căror interese le reprezintă. Rolul administratorul judiciar în această situație este de a convoca AGA și de a asigura legalitatea desfășurării acesteia", a explicat pentru GSP un practician în reorganizare și lichidare. 

În concluzie, Mureșan poate fi demis doar de Nicolae Badea împreună cu PCH, inițiatoarea programului DDB!

Eu chiar am vrut să-mi dau demisia, o aveam scrisă, dar cel mai uşor e să pleci când dai de greu. Am făcut o analiză și am luat o decizie să schimb foaia.

- Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Nicolae Badea i-a ales pe Zăvăleanu, administrator judiciar, și pe Mureșan, administrator special, după ce s-a consultat cu Dâncu, de la Cluj. A considerat că cei doi au experiență, după ce au scos CFR Cluj din insolvență.

 -sursă GSP

VIDEO Mircea Lucescu nu vede cu ochi buni situația de la Dinamo: „Nu așa faci o echipă, niciodată! Nu știu dacă se salvează”

Citește și: 

Jucătorul chemat înapoi de fani să ajute la salvarea clubului: „Dinamo are nevoie de tine!”

Mircea Rednic, șocat după ce a fost demis de la Dinamo: „Nu credeam vreodată că mi se poate întâmpla așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
3567386506663849
Aimos Egood  •  23 Decembrie 2021, 13:16
Postat de demolarii pe 22 Decembrie 2021, 18:39

Rednic era garanția principalului creditor. Nu acționar. Cand majoritarl isi va onora obligațiile va fi o altă discuție. Dar pana aduce în club o sumă superioară actionarului minoritar, e doar o vanzare de vant.....deocamdata Mureșan trebuie sa produca 20 milioane euro in 3 ani...si-a asumat prin planul de reorganizare depus și semnat la judecatorie. Dar , de plecat de la Dinamo se mai poate pleca ca și Sendrea sau hotii de cai ,fugarit....

Ce si-a asumat Muresan nu prea conteaza. Daca lucrurile nu vor merge, el va pleca si noi vom raman cu rusinea retrogradarii.

3567386506663849
Aimos Egood  •  23 Decembrie 2021, 13:12

Care sunt acei "tineri talentati " ? Sau ai fost ironic ? Avem in lot doar epave care au reusit sa dea jos un antrenor si care acum sunt pe cai mari.

paolo16
paolo16  •  23 Decembrie 2021, 04:00

"Nea "ziaristu" tudorache, patronul clubului fc coafor' este ala din Spania. Restul este cancan, ca doar va trebuie și vouă niște click-uri, ca sa va justificati salariile.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close