FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Preferatul DDB e în pom, Bonetti ezită să-l schimbe! Surpriza din sezonul trecut a ajuns gafeur de serviciu la Dinamo!

Mihai Eșanu dă tonul alături de colegi, în fața galeriei. Sursă foto: GSP
Mihai Eșanu dă tonul alături de colegi, în fața galeriei. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat duminica, 22 august 2021 17:00 / Actualizat duminica, 22 august 2021 18:06

Mihai Eșanu (23 de ani), titular în poarta lui Dinamo în ultimele luni, a mai bifat un meci presărat cu erori. Goalkeeper-ul a luat gol de la 55 de metri cu Farul, dar continuă să aibă statutul de răsfățat al suporterilor. PCH l-a impus între buturi sezonul trecut, când echipa suferea din plin la capitolul portari. 

Ultimele săptămâni n-au fost nici pe departe cele mai inspirate din cariera tânărului Mihai Eșanu. Vineri, contra Farului, dinamovistul s-a împiedicat lamentabil pe linia porții, fiind vinovatul principal la golul de la distanță al lui Betancor. Lui Eșanu i se poate reproșa și golul trei al “marinarilor”, când a împins în poartă șutul lui George Ganea. 

Cele două erori n-au fost singurele din meci: el a mai “bâjbâit” și alte mingi periculoase trimise de constănțeni, care nu s-au soldat însă cu gol. La final, jurnaliștii GSP i-au acordat nota 2, cea mai mică din toată echipa. 

Preferatul DDB, Eșanu nu e la prima gafă în acest sezon

Meciul de vineri n-a fost singurul în care Eșanu a fost nesigur. Goalkeeper-ului a fost blamat și pentru golul primit cu CS Mioveni și în special pentru ieșirea total neinspirată de la Craiova. Atunci, la 0-0, Eșanu a interpretat greșit centrarea lui Bauza, iar FCU a înscris unicul gol al partidei. 

Forma modestă a lui Eșanu poate fi explicată și prin prisma faptului că are asigurat postul de titular fără prea multe bătăi de cap, el fiind unul dintre preferații liderilor DDB. 

Sezonul trecut, aceștia l-au adus pe Eșanu din “vacanță”, în momentul care vedetele spaniole ale lui Contra au dat bir cu fugiții. 

Atunci, Eșanu, un portar care apăra aproape pe gratis, a avut intervenții mult mai sigure decât în actuala stagiune, fiind unul dintre cei mai buni dinamoviști din a doua parte a campionatului. Evoluțiile satisfăcătoare i-au adus și convocarea pentru Europeanul de tineret, unde a fost al treilea portar al lui Mutu.

„Ești numărul unu și împreună vom merge mai departe”

Imediat după meciul cu Farul, Eșanu a fost apărat de Nicu Grameni, crainicul stadionului Dinamo și un apropiat al DDB.

Mihai Eșanu, probabil că ai primit de ieri multe critici dar și mai multe mesaje de susținere cred. Sunt convins că te-a afectat meciul de aseară, dar trebuie sa fii mai puternic ca oricând! Ești un caracter aparte și sunt convins că o să treci peste. TREBUIE! 

Ești Nr 1 al nostru și împreună vom merge mai departe și tot împreună o vom scoate la capăt cu bine. Noi suntem lângă tine așa cum trebuie sa fie un suporter adevărat, la bine dar mai ales la greu! Meciul de ieri este istorie! Gata! Uita de el pentru totdeauna și privește cu încredere la ceea ce urmează! Doar împreună vom reuși! Pentru că noi împreună suntem DINAMO!! 

- Nicu Grameni, crainic stadion Dinamo

Fara stă la pândă

Rezerva lui Eșanu e Ștefan Fara (20 de ani), un alt portar din pepiniera lui Dinamo. Cei doi au avut un statut asemănător. La fel ca Eșanu, și Fara a trecut printr-un împrumut la Farul, fiind rechemat la Dinamo doar în momentul în care echipa a început să aibă probleme de efectiv.

Deși Bonetti mizează cu duiumul pe puști neexperimentați, Fara n-a primit deocamdată șanse în Liga 1. Concurența e inegală: el trebuie să-i ia fața lui Eșanu nu doar la antrenamente, ci și în simpatiile oamenilor din DDB

Preferatul DDB e în pom, Bonetti ezită să-l schimbe! Surpriza din sezonul trecut a ajuns gafeur de serviciu la Dinamo!
Ștefan Fara a câștigat în 2018 Cupa României U19, după o finală cu rivala FCSB

Ștefan Brian Fara este un produs al Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, iar în trecut a fost urmărit de englezii de la West Ham. În urmă cu doi ani, el era lăudat de către Florin Prunea, fostul portar al „Generației de Aur”.

VIDEO Cătălin Munteanu, despre situația în care se află Dinamo: „E mai rău decât anul trecut!”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dănuț Lupu, critici pentru Deian Sorescu: „Nu-și mai dă interesul. Dinamo nu ia nici 600.000 pe el!”

Ce se întâmplă cu Dario Bonetti după cele 3 înfrângeri consecutive ale lui Dinamo? Mureşan: „Din păcate, plătim toți prin rezultate”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
bjk86
bjk86  •  23 August 2021, 08:31
Postat de creeperno115 pe 22 August 2021, 22:38

Era bun norvegianul. N-a avut insa destule sanse cat a avut morsay, de exemplu

Era bun? de ce,de sters podele? Era bun Straton, dar a venit "marele" contra si a zis ca nu e bun..

tataika
tataika  •  23 August 2021, 06:24
Postat de endeavour pe 22 August 2021, 18:51

Ultimele 4 meciuri a gafat impardonabil! daca mai gafeaza o data sau de doua ori, se strang deja 5 infrangeri! Dinamo va fi iar la retrogradare! mai usor cu esanu, poate i-ar prinde bine putina concuren'[!

Febletea lui bucurica, tararache și anghel!

creeperno115
creeperno115  •  22 August 2021, 22:38

Era bun norvegianul. N-a avut insa destule sanse cat a avut morsay, de exemplu

Vezi toate comentariile (18)
Comentează