FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Spaniolii, luați iar la rost: „Ori sunt naivi, ori e cacealma tipic românească!” » Acuzații: „Apelăm la ”Horia, Cloșca și Crișan”

Gabi Răduță (stânga), fost manager la Academia lui Dinamo
Gabi Răduță (stânga), fost manager la Academia lui Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 15 august 2020 15:48 / Actualizat sambata, 15 august 2020 15:58

Pablo Cortacero și spaniolii care au preluat pachetul majoritar de acțiuni la Dinamo sunt din nou contrați. De această dată, după Andrei Gerea, membru marcant al board-ului DDB, a venit discursul dur al fostului manager al Academiei dinamoviste, Gabriel Răduță. 

Într-o scrisoare deschisă remisă Gazetei Sporturilor, fostul șef al juniorilor „câinilor” a infierat modul cum au fost păstrat conducătorii din prezent ai clubului, dar și demiterea lui Ionel Dănciulescu. Practic, a confirmat ceea ce a scris GSP.RO, faptul că Danciu-gol a fost mazilit de la Dinamo!

Răduță: „Cum rămân unii la club, pentru a-l căpușa?”

„Au venit noi investitori și mă bucur enorm pentru Dinamo, dar și pentru programul DDB, care au ținut echipa și clubul în viață. Doar împreună pot face lucruri mărețe. La Dinamo, suporterii sunt mult mai mult de 50 la sută. Dar e chestie pe care n-o înțeleg și n-o pot pricepe niciodată. 

Dacă tot s-a schimbat acționariatul, cum mai sunt unii oameni care cad tot în picioare?! Și rămân la club, pentru a-l căpușa?! Este vorba de acei oameni care, înainte de Negoiță, au băgat clubul în faliment. Este vorba de aceiași oameni care au dus Dinamo în cel mai negru an din istorie, la retrogradare. Iar oamenii care au făcut performanțe sunt îndepărtați la sugestia acestora.

În altă ordine de idei, m-au deranjat anumite declarații, anume acelea care spun că Academia va fi revitalizată. Păi, domnilor, centrul de copii și juniori al lui Dinamo este în primele două din țară în ultimii 8 ani, alături de Academia Viitorul a lui Gică Hagi. Acum două săptămâni, că văd că nu vorbește nimeni de la club, am fost egalați în minutul 93 de către Viitorul și am pierdut finala la penalty-uri, în condițiile în care tinerii „câinilor” au fost lăsați de izbeliște, să se antreneze prin parcuri și să-i bată soarele în cap. 

Iar din această generație au rămas cinci jucători la prima echipă. Plus generațiile din trecut care au alimentat prima echipă cu fotbaliști, peste unii străini aduși pe comisioane, știm noi cum. Eu am fost managerul Academiei și sunt mândru de munca mea, a echipei, a tuturor de la nivelul centrului. Vorbim de finale jucate an de an, de trofee. Mai sus de atât nu se poate, există doar Dinamo și Viitorul. 

Iar Dinamo este acolo unde este, deși s-au tăiat porțiile, iar fotbaliștilor li s-a transmis să sară gardul la stadion, după ce pleacă paznicii, dacă vor condiții mai bune de antrenament. Ne-am demonstrat profesionalismul, fără a controla vântul și iarba. Cei ce au venit acum au fost impuși, eu le urez succes, însă nu au fost impuși pe criterii profesionale, asta e diferența. 

Am lăsat în club încă trei grupe de mare valoare, care pot ajunge la pas în finale în următorii ani. Grupa U19 de anul viitor, de exemplu. Cea mai bună grupă din ultimii ani. Trebuie să câștige tot, dar trebuie susținută, profesional. Cinci băieți sunt deja în lotul primei echipe”, a transmis acesta pentru GSP.ro.

Îmi pare rău de Ionel Dănciulescu, s-au spus multe vorbe neadevărate despre el, ca și despre ceilalți foști mari jucători ai lui Dinamo. A fost îndepărtat ca alții dinaintea lui. Îl certau că de ce a venit la finala juniorilor. Cred că se vrea destrămarea centrului de juniori, altfel nu-mi explic. Antrenorul Mihai Dobre a fost schimbat după patru finale jucate. Din păcate, la Dinamo, rămân aceeași oameni, centrul de juniori va ajunge precum prima echipă a clubului, în paragină. Ne întoarcem în timp. Să păstrezi asemenea oameni la club și să aduci pe Horia, Cloșca și Crișan... Noii acționari ori sunt naivi, ori este o cacealma tipic românească. Până la urmă, conduc vechii și noii noștri dragi români - Gabi Răduță

Mai multe știri despre Dinamo:

Variantă uluitoare avansată în direct: Dinamo nu s-a vândut de fapt?! „Din câte știu, încă nu s-au semnat actele!”

Prețul lui Budescu: un sfert din bugetul lui Dinamo! Ce sumă cere Ioan Niculae

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close