FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - UNIVERSITATEA CLUJ

FOTO Scoruri-fluviu și „o bătaie ca-n «Șapte păcate»”! 3 rezultate-șoc din istoricul meciurilor Dinamo - U Cluj

Dinamo se uită și către statistici înaintea meciului de totul sau nimic cu U Cluj
Dinamo se uită și către statistici înaintea meciului de totul sau nimic cu U Cluj

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2022 11:35 / Actualizat joi, 26 mai 2022 16:58

Dinamo are nevoie de o victorie la scor pentru a întoarce soarta barajului cu U Cluj și a evita o retrogradare istorică în liga secundă. De-a lungul timpului, „câinii” și „Șepcile Roșii” au oferit câteva dueluri spectaculoase în partidele jucate în Ștefan cel Mare.

  • Dinamo - Universitatea Cluj (în tur 0-2), returul barajului pentru menținearea / promovarea în Liga 1, va avea loc duminică, în Ștefan cel Mare, de la ora 21:00, în fața unui stadion arhiplin. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport.

Dinamo se uită și către statistici înaintea meciului de totul sau nimic cu U Cluj. În istoricul meciurilor directe de „acasă”, au existat câteva ocazii în care ardelenii au plecat cu un sac de goluri din Capitală. Dinamoviștii speră să repete acel scenariu duminică.

Dinamo - U Cluj. Scoruri-fluviu și „o bătaie ca-n «Șapte păcate»” în istoricul meciurilor directe

Pe 28 februarie 2015, ultima oară când cele două au fost față în față în prima ligă, Dinamo s-a impus categoric, 3-0. Un scor ce le-ar surâde și acum roș-albilor. Bilinski, de două ori, și Vali Lazăr au fost marcatorii din acel meci, în care Steliano Filip, și azi la Dinamo, era integralist.

Cu doi ani mai devreme, pe 23 august 2013, „câinii” o învingeau pe „U” la scor de tenis, 6-0! Era primul sezon sub conducerea fostului patron Ionuț Negoiță, iar pe lista marcatorilor erau Draoș Grigore, Mansaly Boubacar, Luchin, Curtean și Dorin Rotariu.

Acel 0-6 n-a fost singura mare umilință suferită de clujeni pe terenul lui Dinamo. În 1998, când roș-albii încă erau o forță în prima ligă, U Cluj era zdrobită la București, 0-8, într-un meci marcat de violențele dintre cele două echipe. 

Câte un jucător de la fiecare echipă, Vlădoiu și Stroe, au fost eliminați atunci de „centralul” Laszlo Sajtos. 

O bătaie ca-n «Șapte păcate»”, titra Gazeta pe prima pagină, după acel meci. 

Scoruri-fluviu și „o bătaie ca-n «Șapte păcate»”! 3 rezultate-șoc din istoricul meciurilor Dinamo - U Cluj

Spre finalul primei reprize a meciului Dinamo - U Cluij, la mijlocul terenului, s-a produs o busculadă între jucătorii ambelor formații, intervenția promptă a bodyguarzilor oprind bătaia generală iscată. Totul a pornit de la fundașul ceentral al oaspeților, D. Stroe, care l-a lovit pe Florentin Petre. Vlădoiu, văzând incidentul, s-a repezit asupra agresorului, cu care s-a prăvălit la pământ. 

Zanc, venit să-i despartă pe cei doi, a fost alergat și bătut de Contra, Ciobotariu și Lupescu, după care s-au împărțit pumni de ambele părți. Neavând cum să observe începutul luptelor de stradă, centralul Sajtos, după ce s-a consulat cu arbitrul de rezervă, a dictat eliminarea lui Stroe și Vlădoiu.

- Gazeta Sporturilor din 28 septembrie 1998

„Câinii” au și o amintire de coșmar de la o confruntare cu U Cluj. Pe 27 august 2010, cu Ioan Andone pe bancă și „nemuritorul” Torje în teren, Universitatea câștiga cu un incredibil 4-3. Claudiu Niculescu, pe atunci jucător la clujeni, reușea o „dublă” de senzație în fața echipei de suflet. 

Scoruri-fluviu și „o bătaie ca-n «Șapte păcate»”! 3 rezultate-șoc din istoricul meciurilor Dinamo - U Cluj

VIDEO Constantin Anghelache, verdict dur în direct: „Dinamo este 90% retrogradată”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Uhrin a luat decizia: portarul cu 8 gafe mari în acest sezon apără poarta lui Dinamo în meciul decisiv cu U Cluj

Mesaj categoric pentru „câini” înainte de meciul cu U Cluj: „Arătați tuturor că Dinamo nu e bătaia lor de joc!”

EXCLUSIV Miză uriașă pentru returul Dinamo - U Cluj: salarii mai mari și un investitor de calibru

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează